شناسه : 37355764


کترینگ شرکتی به فرایند تهیه و آماده سازی غذا برای تعداد بسیار زیادی از مهمانان مجالس و همچنین مسافران هواپیماها و قطارها گفته می شود. در این مقاله به بررسی بیشتر کیترینگ ها و انواع آنها پرداخته ایم.

کترینگ شرکتی به فرایند تهیه و آماده سازی غذا برای تعداد بسیار زیادی از مهمانان مجالس و همچنین مسافران هواپیماها و قطارها گفته می شود. در واقع در کترینگ ها انواع مواد غذایی و نوشیدنی های سفارش شده تهیه و آماده شده و برای سرو به محل مورد نظر منتقل می شود. کترینگ ها دارای انواع گوناگونی، مانند؛ کترینگ های هوایی، کترینگ های زمینی، کترینگ های رژیمی، کترینگ های بیمارستانی و... بوده که هرکدام از آنها با توجه به نیاز مشتریان و شرایط خاص آنها تهیه می شود. در همین راستا در این مقاله به بررسی بیشتر کیترینگ ها و انواع  آنها پرداخته ایم.
 
منظور از کیترینگ چیست؟
در دنیای امروزی که بسیاری از افراد غذاهای خاص خود را از رستوران ها سفارش می دهند، حتماً تاکنون نام کیترینگ و یا کترینگ به گوشتان خورده است. این نام بیشتر برای آن دسته از افرادی که در سفرهای زیادی با قطار و هواپیما انجام داده و در هتل های گوناگونی اقامت داشته اند، آشنا می باشد.
اما خیلی از افراد با وجود شنیدن این عنوان، هنوز هم نمی دانند که دقیقاً منظور از کیترینگ چیست و چه کاری انجام می دهد؟ در پاسخ باید بگوییم که کیترینگ در واقع یک لغت انگلیسی و به معنای تهیه غذا بوده و انواع غذاها و نوشیدنی ها را به محل های خاصی عرضه می کند. به عبارت دیگر، منظور از کیترینگ، تهیه غذا و نوشیدنی در یک محل خاص و سپس عرضه و سرو آن در مکان های دیگر است. به کمک این امکان می توانید انواع غذاهای سبک و سرد، انواع غذاهای رژیمی  همچنین غذاهای گرم و متنوع را سفارش دهید.
 
کیترینگ چه تفاوتی با تهیه غذا دارد؟
کترینگ و تهیه غذا شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند و هر دوی آنها انواع غذاها و نوشیدنی ها را تهیه و برای مصرف به مکان های دیگر عرضه می کنند. اما تنها تفاوتی که میتوان برای این 2 مفهوم قائل شد، این است که کترینگ در واقع تهیه و آماده سازی غذا در مقدار زیاد و برای یک رویداد خاص می باشد. تفاوتی که کترینگ با رستوران دارد، این است که در کترینگ بیشتر غذای مورد نیاز مسافران زمینی، هوایی، مهمانان مجالس و کادر بیمارستان ها تهیه می شود.
 
آشنایی با انواع کیترینگ
کیترینگ دارای انواع گوناگونی، مانند؛ کترینگ های بیمارستانی، کترینگ های قطار، کترینگ های هتل ها، کترینگ های هوایی، کترینگ های رستورانی و کترینگ مخصوص غذاهای رژیمی می باشند که هر کدام از این کترینگ ها بر اساس نیاز مشتریان از شرایط خاصی برخوردار خواهند بود. منظور از شرایط خاص این است که با توجه به مکانی که قرار است، مواد غذایی سرو شود از مواد اولیه، انواع نوشیدنی ها و همچنین دورچین های مخصوص و ویژه ای استفاده می شود.
 
در ادامه به معرفی و بررسی چند نمونه از کیترینگ ها پرداخته ایم:
  کیترینگ‌های هوایی: کترینگ‌هایی که برای تهیه غذای هوایی وجود دارند با کترینگ های زمینی تفاوت دارند. به طور مثال از آنجایی که در پروازهای هوایی لازم است تا وضعیت گوارشی مسافران ثابت بماند، بهتر است که مسافران غذاهای سبک سرو نمایند. به همین دلیل غذای تهیه شده در کترینگ های هوایی بیشتر به شکل آماده، کنسروی و سبک می باشد. علاوه بر این از آنجایی که در هواپیما ها شرایط مناسبی برای گرم کردن غذاها وجود ندارد، معمولاٌ غذای کترینگ های هوایی به صورت کنسروی و سرد خواهد بود. لازم به ذکر است که در برخی از پرواز های گران قیمت و خاص، کترینگ های هوایی خاصی در نظر گرفته می شود که غذاهای آن مجلسی و گرم خواهد بود.
کیترینگ‌های ریلی: در کترینگ های زمینی برخلاف کترینگ های هوایی به دلیل امکانات بیشتری که برای گرم کردن غذاها وجود دارد، تنوع غذایی بسیار بیشتر بوده و غذاها اغلب به صورت کاملاً گرم و تازه عرضه خواهند شد. کترینگ های زمینی که شامل کترینگ های ریلی و قطاری نیز می باشد، از انواع خورش ها، غذاهای سنتی، انواع کباب ها، انواع نوشیدنی های گرم و همچنین نوشیدنی های سرد تشکیل شده است.
 کترینگ‌های بیمارستانی: این نوع از کترینگ ها شرایط متفاوت تری در مقایسه با سایر کترینگ ها دارند و در تهیه غذای آنها، به دلیل این که بیماران، با توجه به بیماری که دارند نمی توانند هر نوع غذایی را مصرف کنند، محدودیت هایی نیز وجود دارد. از این رو غذاهای تهیه شده در کترینگ های بیمارستانی باید به نحوی باشد که با رژیم غذایی تمام بیماران سازگاری داشته باشد. به طور کلی غذایی که در کترینگ های بیمارستانی تهیه می شود، بیشتر غذاهای بدون چربی و بدون روغن بوده که سرشار از ویتامین ها و سایر مواد مورد نیاز بدن هستند.
 
تفاوت کترینگ های رژیمی با سایر کترینگ ها
همانطور که گفته شد، تمامی کیترینگ ها تنوع غذایی خود را با توجه به نیاز مشتریان خود تعیین می کنند. از این رو مبنا و اساس کترینگ های رژیمی، استفاده از مواد اولیه رژیمی، با قند کم و میزان چربی اندک می باشد. به طور مثال، انواع غذاهای گیاهی، انواع سالاد ها، حبوبات هایی که بدون چربی های اشباع شده هستند و همچنین گوشت های سفید کبابی از جمله موادی هستند که بخش اصلی از منوی غذاهای رژیمی را تشکیل می دهند.
کترینگ های رژیمی که در سطح شهرها وجود دارند، اغلب از تعداد بسیار کمتری در مقایسه با سایر کترینگ ها برخوردار هستند. اما کترینگ جردن طرفداران و مشتریان خاص خود را دارند.
ناگفته نماند که کترینگ های رژیمی می توانند غذاهای مورد نیاز بیمارستان ها و باشگاه های ورزشی را نیز تهیه نمایند.
آشپزی مجالس
شناختی که بیشتر مردم از کترینگ ها دارند، این است که کترینگ ها مسئولیت تهیه غذا برای انواع مجالس را برعهده دارند که این مجالس می تواند، شامل مجالس عروسی، مهمانی، سمینار، تولد، جشنواره و... باشد که در این بین مجالس عروسی بیشتر در جامعه هدف کترینگ ها قرار دارند.
 
منظور از کترینگ کلاسیک چیست؟
کترینگ کلاسیک، به کترینگی گفته می شود که وظیفه تهیه غذاهای رسمی، سنتی و حتی غذای محلی یک منطقه خاص را بر عهده دارد. به عنوان مثال در کشور ایران به کترینگ رستوران هایی که انواع چلو خورش ها، چلو کباب ها و دیگر غذاهای سنتی ایران را تهیه می کند، کترینگ های کلاسیک گفته می شود. به عبارت دیگر، غذاهای ایرانی، کترینگ کلاسیک کشور ایران می باشد. این نوع کترینگ ها در مقایسه با سایر کترینگ ها متداول تر بوده و در سطح شهرها از تعداد بیشتری برخوردار می باشند.
بعد از کترینگ های کلاسیک، کترینگ غذاهای فست فودی موفق شده است تا با عرضه انواع غذاهای فست فودی، مانند؛ مرغ سوخاری، انواع پیتزا، برگر، سیب زمینی سرخ کرده و... بخش زیادی از سهم بازار در شهر ها را به خود اختصاص دهد. دلیل اصلی محبوبیت کترینگ های فست فودی در سطح شهرها این است که بیشتر جوانان تمایل بیشتری به کترینگ های فست فودی دارند و کمتر به سمت کترینگ های کلاسیک جذب می شوند.
همانطور که می دانید، ارزش غذایی کترینگ های کلاسیک بسیار بالاتر و بیشتر از کترینگ های فست فودی می باشد و مصرف آنها برای حفظ سلامت بدن مناسب تر خواهد بود.
 
انتهای پیام/3857
 



آدرس کوتاه :