شناسه : 9954314
بازنشر/


گرچه کوفته های بزرگ تبریزی زبانزد است، اما یزدی ها هم در سفره سنتی خود یک کوفته ریزه با طعم بسیار عالی و با مواد کمتر نسبت به تبریزی ها دارند.

به گزارش یزد رسا، سرآشپز سایت ما هانیه سادات می خواهد این بار ما را با روش پخت کوفته ریزه با همان طعم سنتی قدیم آشنا کند.


مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه یزدی:

گوشت چرخ کرده : 250  گرم
آرد نخود خام : یک دوم پیمانه
پیاز متوسط : یک عدد
نمک و ادویه : کمی
لیمو عمانی : یک قاشق غذاخوری
برنج خیس شده : یک چهارم پیمانه
تکه های چربی ( دنبه): مقداری

 

طرز تهیه کوفته ریزه:

1) ابتدا پیاز خام و چربی را در آسیاب و مخلوط کن فشاری با کمی زرد چوبه و آب چرخ می کنیم و نمک و فلفل اضافه می کنیم و کنار می گذاریم.


2)گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل مزه دارمی کنیم و روی گوشت یک دوم پیمانه آرد نخود خام اضافه می کنیم و حسابی ورز می دهیم و سپس برنج خیس شده را اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا مواد خوب مخلوط شود و از ظرف جدا شود.


3) برای اینکه مطمئن شوید مواد برای کوفته آماده شده است باید کل موادی را که ورز داده اید با یک دست از ظرف جدا کنید و وارونه کنید اگر مواد نیفتاد برای قلقلی کردن آماده است.


4) سپس به اندازه حجم یک گردو از مواد جدا می کنیم و قلقلی می کنیم و کنار می گذاریم.


5) سس کوفته را که با چربی دنبه و پیاز چرخ کرده بودیم و کنار گذاشته بودیم در آب جوش می ریزیم و پس از جوش آمدن، کوفته های قلقلی را به آب جوش اضافه و زیر حرارت را کم می کنیم.


6) وقتی که مطمئن شدید گوشت پخته شده است کمی لیمو عمانی پودر شده به آب کوفته اضافه کنید.

 

نکته:
- اگر مایل نیستید از چربی دنبه استفاده کنید می توانید کمی روغن معمولی و یا کمی روغن زیتون و کنجد به آب کوفته اضافه کنید.


- برخی بانوان یزدی به جای گوشت گوسفند از گوشت مخلوط شتر و گوساله و یا گوشت مرغ و بوقلمون برای کوفته استفاده می کنند.

منبع: یزدبانو
انتهای پیام/ ع ب




آدرس کوتاه :