شناسه : 1957924
آشپزباشی؛


بانوان یزدی با توجه به وفور گیاه قارچ در بازار از این ماده غذایی انواع کباب ها، پانی ها و خورشت ها را درست می کنند که ما تصمیم گرفتیم به مرور زمان شما را با دستور پخت آن آشنا کنیم.

به گزارش یزد رسا به نقل از  یزدبانو، در روزگار قدیم که هنوز مثل امروز در هر مغازه سوپری و یا میوه فروشی قارچ پیدا نمی شد؛ هر کس هوس خوردن قارچ داشت باید انتظار بهار و باران بهاری را می کشید و مسافتی را طی می کرد تا ارچ خوراکی را پیدا کند.

امام امروزه متخصصان خواص قارچ را به مردم می گویند و خوردن آن را توصیه می کنند.

قبل از اینکه دستور پخت قارچ را به شما یاد بدهم تحمل کنید و از خواص مفید آن بدانید:

به گفته متخصصان؛ قارچ‌ها منبع غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند که به کاهش فشار خون بالا و نیز کاهش خطر سکته مغزی کمک می‌کند.

 قارچ‌ها برای تقویت استخوان‌ها مفید هستند، خستگی را رفع و کمبود ویتامین د را جبران می‌کند.علاوه بر این، برای اینکه تمام مواد مغذی از مواد غذائی به بهترین صورت جذب شوند، بدن نیاز به ویتامین‌های گروه ب دارد و قارچ یک دسته از این ویتامین‌ها را می‌تواند، تامین کند.

قارچ‌ها منبع سرشاری از ریبوفلاوین، نیاسین و سلنیوم هستند. سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با همکاری ویتامین «ای» سلول‌ها را از تأثیرات آسیب‌رسان و مخرب رادیکال‌های آزاد در امان نگه می‌دارد. همچنین مصرف سلنیوم در مردان مسن خطر بروز سرطان پروستات را تا 65 درصد کاهش می‌دهد.

قارچ‌ها همچنین منبع مهمی از اسید فولیک هستند که ویتامین مهمی برای زنان بویژه در دوران بارداری محسوب می‌شود.معمولا قارچ را بایستی فقط به صورت پخته مصرف کرد زیرا قارچها آلوده به  موادی هستند که فقط در اثر طبخ از بین می روند ولی قارچ‌هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.

 با وجود خواص سرشاری که این خوردنی دارد متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند؛ اشخاصی که نمی‌خواهند از گوشت استفاده کنند برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنشان نمی‌توانند قارچ را جایگزین آن کنند چون قارچ جای گوشت را نمی‌گیرد.

در یزد بانوان یزدی قارچ را بیشتر برای کودکانشان که دچار کمبود آهن شده اند استفاده می کنند.

*دستور پخت چند نوع قارچ کبابی و سرخ شده

1-کباب ساده قارچ صدفی

قارچ را از سمت ساقه به طرف کلاه قارچ به دونیم می کنیم.قسمت پهن قارچ را با کمی روغن مایع یا چربی گوسفند چرب کنید و نمک و فلفل بزنید و روی سیم توری کباب پز پهن کنید و با حرارت خیلی ملایم گاز به مدت کوتاه بپزید و مرتب برگردانید تا هر دو طرف پخته شود.مدت پخت کمتر از 10 دقیقه است و بستگی به شعله شما دارد.

2-کباب قارچ

قسمت پهن قارچ را به کمی روغن مایع و پیاز رنده شده و آبلیمو آغشته کنید و روی حرارت ملایم بپزید.

به تعداد دلخواه قارچ های درسته را به مدت 10 دقیقه در کره آب شده قرار داده سپس نمک وفلفل می زنیم و به سیخ جگر می کشیم و روی آتش یا شعله ملایم گاز می گذاریم.

چون همیشه در کباب کردن قارچ کناره های آن می سوزد پس باید مدت کوتاهی روی آتش چرخانده شود.

3-کباب قارچ در فر

تعدادی قارچ درسته انتخاب کنید و قسمت ساقه آن را جدا کنید وروی قسمت پهن آن کمی کره ذوب شده بزنید.سپس سیر رنده شده را به همراه  سبزیجات خشک شده و فلفل و نمک بپاشید و در فر قرار دهید.

درجه حرارت فر را همم روی 190 درجه بگذارید و پس از 15 دقیقه فر را خاموش کنید.غذا آماده است.

*روش پخت چند نوع قارچ سرخ شده

مواد لازم برای تهیه قارچ سرخ شده شامل: 500 گرم قارچ/یک فنجان آرد/آب لیموترش/شیر دو سوم فنجان/تخم مرغ یک عدد و نک وففل به میزان لازم

روش پخت:

تخم مرغ و آرد را مخلوط می کنیم و در حال هم زدن آن شیر را کم  کم به مخلوط اضافه می کنیم تا آنقدر به هم می زنیم تا یکدست شود.سپس نمک وفلفل و آبلیمو را اضافه می کنیم.

روغن را در ماهیتابه داغ می کنیم و قارچ ها را که به دو نیمه کرده ایم در این مایع می اندازیم و به مواد آغشته می کنیم و در روغن می گذاریم تا خوب سرخ شود و در دیس می چینیم و به دلخواه با گوجه، زیتون، هویج رنده شده، خیارشور و یا جعفری و سبزی خوردن تزئین می کنیم.

در فرصت های بعدی انواع خوراک های قارچ را که تصورش را هم نمی کنید برایتان آموزش می دهیم.با ما همراه باشید.




آدرس کوتاه :