شناسه : 4356736
اقتصاد خانواده؛


وقتی فصل گرما از راه می رسد به ویژه در استان کویری یزد که همشه از همان روزهای آغازین بهار هوا رو به گرمی می رود؛ خانواده ها به دنبال خرید انواع شربت های صنعتی و آماده از بیرون هستند ولی بهتر است با توجه به وجود برخی میوه های فصل از جمله آلبالو، خودمان به صورت خانگی و سنتی این شربت خوشمزه را تهیه کنیم.

به گزارش یزدرسا به نقل از خبرنگار یزدبانو، وقتی فصل گرما از راه می رسد به ویژه در استان کویری یزد که همشه از همان روزهای آغازین بهار هوا رو به گرمی می رود؛ خانواده ها به دنبال خرید انواع شربت های صنعتی و آماده از بیرون هستند ولی بهتر است با توجه به وجود برخی میوه های فصل از جمله آلبالو، خودمان به صورت خانگی و سنتی این شربت خوشمزه را تهیه کنیم.
در این قسمت ما شما را با روش پخت شربت و مربای آلبالو و نکاتی برای بهتر شدن مربا آشنا می کنیم.

*مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو:

آلبالو: یک کیلو
شکر: یک و نیم کیلو
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
وانیل: در صورت تمایل

* طرز تهیه مربای آلبالو:
مربای آلبالو را نیز مانند مربای توت فرنگی آماده می کنیم فقط برای هر یک کیلو آلبالو تقریباً ۵/۱ کیلو شکر لازم است به شرط آنکه آلبالوی خراب نداشته باشد.

ابتدا آلبالوها را شسته و تمیز می کنیم.بعد یک ظرف پیرکس آماده کرده و هسته آلبالو را از آن خارج کرده داخل ظرف می ریزیم (یا با هسته گیر یا اینکه آلبالو را بین دو انگشت شست و اشاره کمی ورز داده تا آلبالو شل شود بعد با کمی فشار هسته را از قسمتی که آلبالو سوراخ است خارج می کنیم به نحوی که آلبالو شکل اولیه خود را حفظ کند) .

درحال انجام این کار لایه ای از آلبالو که ته ظرف را بپوشاند و یک لایه شکر می پاشیم به طوری که شکر روی آلبالو را بپوشاند و دوباره یک لایه آلبالو و اینکار را ادامه داده تا شکرها و آلبالو ها لایه لایه درون ظرف را پر کند . سپس آنرا به مدت نصف روز یا بیشتر داخل یخچال می گذاریم تا آلبالو کاملاً آب بیندازد .

حالا آلبالوها را داخل قابلمه می ریزیم و بقیه شکری که از ۵/۱ کیلو اضافه آمده را نیز درون قابلامه می ریزیم (بهتر است از قابلامه ی بزرگتر استفاده کنیم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) .
وقتی آلبالو ها جوش آمد تقریباً یک ربع تا بیست دقیقه زمان داریم تا مربا آماده شود تو این زمان زیر شعله را زیاد کرده و مرتباً کفهای بالا آمده را با یک کفگیر از سطح مربا جمع میکنیم بطوریکه تمام کفها گرفته شود برای سر نرفتن مربا بعضی وقتها زیر شعله را کمتر می کنیم .

بعد از بیست دقیقه زیر شعله را خاموش می کنیم و یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم و می گذاریم مربا سرد شود .بعد مقداری از آب مربا را به عنوان شربت جدا کرده و مربا را نیز در ظرف مورد نظر می ریزیم .

*دانستنی های مهم
۱- بهتر است تمام کف مربا را قبل از سرد شدن از روی سطح آن جمع کنیم .تا هنگام درست کردن شربت کف روی سطح آن جمع نشود.
۲- این مربا احتیاج به اضافه کردن آب ندارد فقط ته ظرف پیرکس را بعد از خالی کردن آلبالوها میتوان کمی آب ریخت تا شکرهای ته آن حل شود و آن را داخل قابلامه مورد نظر می ریزیم.
۳- بهتر است مربا را زیاد نجوشانیم چون رنگ آن تیره می شود.

*مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو
آلبالو یک کیلو
شکر دو کیلو
*دو روش ساده برای تهیه شربت آلبالو
اگر مایلید شربت خوشرنگ و خوش طعمی تهیه کنید بهتر است نکات زیر را حتما رعایت کنید:
شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می شود.
*روش اول
آلبالو را بشویید و دم و هسته آن را بگیرید. نیمی از شکر را روی آلبالو بپاشید. چنگ بزنید و بگذارید شب بماند. اول صبح یک لیتر آب را گرم کنید و همین که به جوش آمد آتش را خاموش کنید تا از جوش بیفتد، سپس بردارید و روی آلبالو بریزید.
نزدیک ظهر شربت را از پارچه و صافی بگذرانید و تفاله را فشار دهید تا آب آن گرفته شود. آن گاه شربت را بگذارید ته نشین شود. سپس شربت صاف‌شده آن را در قابلمه لعابی بریزید و نیمه دوم شکر را اضافه کنید و روی آتش ملایم به جوش بیاورید و بگذارید چند جوش بزند. (اگر لازم بود)


*روش دوم
شکر را در آب بریزید و بگذارید چند جوش بزند، اگر لازم باشد صاف کنید. آلبالو را دم بگیرید، بشویید، در یک کیسه ململ ببندید و بگذارید در شربت چند جوش بزند. وقتی که شربت به اندازه دلخواه رنگ و مزه گرفت. کیسه آلبالو را از قابلمه بیرون بیاورید.
به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.


*مربای آلبالو (بازیافته)
از آلبالوی باقی مانده در شربت آلبالو می توانید مربای آلبالو درست کنید.

 

*چگونه مرباهایی خوش رنگ تهیه کنیم؟
برای خورش رنگ شدن مرباهایی مانند هویج،به ،سیب، پوست هندوانه و… به مربا کمی زعفران اضافه کنید.


*تشخیص قوام آمدن مربا
مقداری از مربا را بردارید تا کمی سرد شود سپس کمی از آن را در بین دو سر انگشت خود بگیرید و انگشت ها را باز کنید حال اگر به صورت تار نخ کشیده شد مربا قوام آمده است.


*اگر مربا کپک زد
ابتدا لایه کپک زده را از روی مربا جدا کنید و باقی مانده مربا را بگذارید دوباره بپزد.حال برای اینکه مربا کپک نزند در آخرین مرحله پخت یک دوم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.


*اگر مربا شکرک زد
این حالت معمولا در انواع شربت دیده می شود و هنگامی رخ می دهد که مربا و یا شربت بیش از حد جوشانده شود یا ترشی آن کم باشد.
برای رفع این مشکل، مقداری آب، کمی جوش شیرین، آلیمو یا جوهرلیمو به شربت یا مربا اضافه کرده بگذارید چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.
 




آدرس کوتاه :


لوسی
پست شده در ۱۳۹۶/۰۴/۲۱ ۱۵:۳۳
مجید گ .الف
سلام ممنون توضیحات خیلی خوب بود
پست شده در ۱۳۹۴/۰۳/۲۸ ۱۶:۱۲