dark_mode
چهارشنبه, 17 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
دستاوردهای انقلاب از بیابان‌زدایی تا برق‌رسانی
به مناسبت ایام‌الله دهه فجر بررسی شد؛

دستاوردهای انقلاب از بیابان‌زدایی تا برق‌رسانی

انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای عظیمی در حوزه‌های مختلف داشته که نشان‌دهنده مسیر پرفراز و نشیبی است که این انقلاب طی کرده تا استقلال، پیشرفت و عدالت را در کشور نهادینه کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ تحولی عمیق در عرصه‌های مختلف کشور ایجاد کرد. یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن، استقلال سیاسی و قطع وابستگی به قدرت‌های خارجی بود که به ایران امکان داد تا سیاست‌های خود را بر اساس منافع ملی پیش ببرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه ویژه‌ای به حفظ و توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری شد. یکی از مهم‌ترین دستاوردها، گسترش پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در مناطق مختلف کشور برای کنترل سیلاب، تقویت منابع آبی زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک بوده است. این اقدامات به افزایش بهره‌وری منابع آبی و جلوگیری از تخریب محیط‌زیست کمک کرده است.

رضا باقری فهرجی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در این زمینه در استان یزد گفت: اداره کل منابع طبیعی استان یزد حدود ۹۸ درصد از مساحت استان را حفاظت می‌کند و حدود ۷.۲ میلیون از ۷.۴ میلیون هکتار از مساحت استان یزد در اختیار منابع طبیعی است و اهداف متعددی را از جمله حفاظت، تقویت و توسعه منابع طبیعی را دنبال می‌کند.

حدنگاری ۹۸ درصد از اراضی منابع طبیعی یزد

وی ادامه داد: در راستای حفظ انفال یکی از اقدامات بزرگی که در این ۴۰ سال انجام شده حدنگاری اراضی منابع طبیعی است که استان یزد در این زمینه در کشور پیشرو است و برای بیش از ۹۸ درصد مساحت استان یزد با کمک اداره کل ثبت اسناد و املاک استان حدنگاری (کاداستر) تهیه شده و اکنون به راحتی می‌توان حفاظت اراضی را در قالب یک مجموعه حدنگاری داشته باشیم.

باقری با بیان اینکه اکثر تعارضات اداره منابع طبیعی با مردم یزد حل شده است، گفت: بیش از ۸۰ درصد از تعارضاتی که منابع طبیعی با مردم داشته حل شده است و دستگاه‌های نظارتی اکنون به راحتی همه اسناد و مدارک مربوط به اراضی را در اختیار دارند و به خوبی از زمین‌خواری و سوء استفاده از اراضی جلوگیری شده و درواقع استان یزد در حفاظت از اراضی نمره قبولی را گرفته است.

وی عنوان کرد: در بحث تقویت و توسعه منابع طبیعی، کشت نهال، حفاظت از عرصه‌های طبیعی و بهره‌برداری مناسب از عرصه‌ها در استان یزد حدود ۹۵۱ سامان عرفی در مراتع وجود دارد و از ۴.۴ میلیون هکتار مساحت در استان یزد امروز طرح‌های مرتع‌داری تهیه شده و در حال حاضر ما برنامه برای حفاظت و حف و توسعه عرصه‌ها را داریم.

اقتصادی‌کردن مراتع استان یزد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد اضافه کرد: محوری‌ترین و اصلی‌ترین برنامه‌های تخصصی در منابع طبیعی استان یزد اقتصادی کردن مراتع است که طرح‌های متعددی در این عرصه‌ها در حال انجام است و طرح‌های متعددی در این زمینه در حال انجام داریم که از نمونه‌های آن می‌توان به کشت گونه‌های اقتصادی و کم آب‌خواه مانند آنغوزه در عرصه‌های رها شده و مراتع تخریب شده استان کشت می‌کنیم و همچنین دراین رصه‌ها بوته‌کاری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه به دنبال طرح‌های مردمی و مشارکتی برای حفظ عرصه‌های استان یزد هستیم، افزود: یکی از طرح های بزرگ استان در حال حاضر کشت یک میلیارد درخت در عرصه‌های منابع طبیعی است که سهم استان در حدود ۴ میلیون اصله در سال است که امیدواریم با مشارکت مردم، نهادهای مختلف، دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های مردم نهاد و... این کار انجام شود.

باقری اضافه کرد: با توجه به اینکه منابع آبی استان یزد محدود است و لذا ما به دنبال آب‌های نامتعارف و پساب‌ها برویم و بخشی از کمربند سبز یزد تحت پوشش همین آب پساب است و بخش اراضی کشت شده ما در زمینه طرح کاشت یک میلیارد درخت از این آب‌ها استفاده کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان یزد در حوزه بیابان‌زدایی گفت: از 36 درصد مساحت استان یزد معادل ۲/۷ میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی استان یزد بیابانی است و ۱۴ منطقه به وسعت ۱/۲ میلیون هکتار در استان یزد تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارند که ۹۹۰ هزار هکتار آن کانون‌های بحرانی فرسایش بادی استان را تشکیل می‌دهند.

وجود ۶۰ هزار هکتار جنگل دست‌کاشت در یزد

وی ادامه داد: قبل از انقلاب و در اواخر دهه ۴۰ بحث عملیات احیایی و تثبیت شن‌های روان و روان در استان یزد شروع شده اما آن زمان سطح بسیار محدودی در این مناطق کار انجام شد و عمده مساحت مربوط به این اقدام از دهه ۶۰ به بعد بوده است و ۸۵ درصد از حدود مساحت ۶۰ هزار هکتار جنگل‌های دست‌کاشت موجود در سطح استان یزد مربوط به پس از انقلاب است.

باقری گفت: استان یزد یکی از مناطق و کانون‌هایی است که با طوفان‌های سیاه مواجه است و فرسایش‌های بسیار زیاد بالای ۱۶ تن در هکتار را دارد، لذا بحث‌های مالچ‌پاشی در ابتدا کار می‌شده و اکنون به دنبال احیای مناطق کانون بادی هستیم که در طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز سعی داریم بخشی از این طرح در کانون‌های فرسایشی انجام گیرد و سال گذشته نیز در حدود ۶۰۰ هکتار از این مناطق را کشت انجام دادیم.

انقلاب اسلامی دستاوردهای چشمگیری همچنین در زمینه بهداشت و درمان کشور داشته است که شکل‌گیری سازمان‌های بیمه‌‌ای مختلف از جمله بیمه تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و... از این دست هستند.

بیمه سلامت از دستاوردهای انقلاب اسلامی

محمد دریجانی، مدیرکل بیمه سلامت استان یزد  در این زمینه با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: بیمه سلامت یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی هست که بعد از جنگ تحمیلی سازمان بیمه سلامت تشکیل شد که بتواند بیمه درمان همه اقشار جامعه را پوشش بدهد.

وی با بیان اینکه هر کسی که بیمه نباشد می‌تواند از بیمه سلامت برای درمان استفاده کند، افزود: ۴۵ میلیون از جمعیت کشور معادل تقریبا 50  درصد تحت پوشش بیمه سلامت هستند و در استان یزد نیز ۳۳۰ هزار نفر تحت پوشش این بیمه هستند و مردم استان‌های برخوردار اکثراً تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند و استان‌هایی کم برخوردار بیشتر تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

حمایت از بیماران صعب‌العلاج 

دریجانی با اشاره به دستاوردهای اخیر بیمه سلامت تأسیس صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج در سازمان بیمه سلامت از این موارد است، افزود: اکنون این صندوق بیش از ۱۳۰ بیماری صعب‌العلاج با هزینه‌های بالای درمانی را تحت پوشش قرار داده است که کمک شایانی به بیماران به خصوص بیماران سرطانی که فراوانی بالایی دارند کرده است.

وی افزود: بسیاری از داروهای بیماران صعب‌العلاج که پوشش بیمه پایه نداره و تأمین اجتماعی و بیمه سلامت پرداخت نمی‌کند صندوق حمایت از بیماران صعب‌العلاج هزینه‌ها را پوشش می‌دهد و داروها و خدماتی که خارج از ضوابط برای بیماران صعب‌العلاج تجویز می‌شود ۷۰ میلیون تومان برای هر بیمار در سال به شکل خسارت متفرقه و خارج ضوابط پرداخت می‌شود که بسیار کمک‌کننده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان یزد گفت: مراکز ترک اعتیاد تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و کسانی که مشکل اعتیاد دارند و واقعاً مایل به ترک اعتیاد هستند تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند که از دستاوردهای بسیار خوبی است، همچنین پرداخت هزینه‌های درمان کودکان زیر هفت سال و همچنین سالمندان بالای 65 درصد در مراکز دولتی به صورت کامل توسط بیمه پرداخت می‌شود.

 رایگان بودن بیمه سلامت برای ۵ دهک پایین جامعه

وی با اشاره به پوشش بیمه‌ای برای همه افراد جامعه و از بین رفتن دغدغه درمانی آن‌ها گفت: دهک های اول تا پنجم جامعه به صورت رایگان می‌توانند از پوشش بیمه سلامت بهره‌مند شوند و دهک‌های ششم تا دهم نیز درصد بسیار ناچیزی برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه سلامت باید پرداخت ‌کنند و حتی اگر بستری شدند می‌توانند همان موقع تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و از خدمات بیمه‌ای استفاده کنند.

انقلاب اسلامی ایران پیشرفت‌های چشمگیری در صنعت برق نیز داشته است از جمله آن‌ها می‌توان به خودکفایی در تولید تجهیزات برقی، افزایش ظرفیت تولید برق از چند هزار مگاوات به بیش از ۸۵ هزار مگاوات، برق‌رسانی به تمام شهرها و بیش از 99 درصد روستاها، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و... نام برد.

علی جم، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد در زمینه دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه صنعت برق و توزیع برق در استان یزد گفت: طول خطوط فشار متوسط توزیع برق استان یزد در زمان پیروزی انقلاب اسلامی 549 کیلومتر بود که اکنون در سال 1403 با رشد 22 برابری به 12 هزار و 52 کیلومتر خواهد رسید.

وی ادامه داد: در سال 57 طول خطوط فشار ضعیف توزیع برق استان یزد 670 کیلومتر بوده است که این عدد با رشد 15 برابری به 10 هزار و 36 کیلومتر در سال جاری رسیده است.

جم اضافه کرد: تعداد ترانس‌های توزیع برق استان یزد در زمان پیروزی انقلاب اسلامی 415 دستگاه بوده که این عدد با رشد 48 برابری به میزان نزدیک به 20 هزار ترنس در استان رسیده است.

وی گفت: ظرفیت ترانس‌های توزیع برق در استان یزد در سال 57 کم‌تر از 100 مگاولت‌آمپر و به میزان 85 مگاولت بوده که این ظرفیت با رشد 30 برابری به 2 هزار و 540 مگاولت‌آمپر در سال جاری رسیده است.

برخورداری همه روستاها از نعمت برق

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد برق‌رسانی به روستاهای استان را از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و افزود: نزدیک به 100 درصد خانوارهای روستایی در 992 روستای استان هم اکنون از نعمت برق برخوردار هستند این در حالی است که در سال 57 تنها 52 روستای استان برق‌دار بوده‌اند که نشان از رشد 19 برابری روستای دارای برق استان نسبت به زمان پیروزی انقلاب اسلامی است.

وی عنوان کرد: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی 114 حلقه چاه کشاورزی در استان یزد برق‌دار بودند که اکنون این عدد با رشد 20 برابری به 2 هزار و 223 حلقه چاه رسیده است.

جم ادامه داد: میزان پیک مصرف برق در استان یزد هم اکنون یک هزار و 145 مگاوات است این در حالی است که در زمان پیروزی انقلاب اسلامی میزان پیک بار 45 مگاوات بوده که نشان از رشد 25 برابر پیک بار در طول نزدیک به 50 سال از عمر انقلاب اسلامی است.

رشد یک‌هزار درصدی مشترکان برق در یزد

وی عنوان کرد: تعداد کل مشترکان توزیع برق استان یزد در زمان پیروزی انقلاب اسلامی 76 هزار و 690 مورد بوده است که این عدد با رشد بیش از یک هزار درصدی به نزدیک 800 هزار مشترک در استان رسیده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان یزد افزود: با گذشت 46 سال از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد مشترکان خانگی استان یزد 10 برابر، مشترکان عمومی دو برابر، مشترکان کشاورزی 109 برابر، مشترکان صنعتی 108 برابر و تعداد مشترکان تجاری استان یزد 326 برابر شده‌اند.

افزایش ۴۱ برابری مصرف برق در یزد

وی گفت: میزان مصرف انرژی کل استان در حوزه شرکت توزیع برق در زمان پیروزی انقلاب اسلامی 165 میلیون کیلووات‌ساعت بوده که این میزان در سال جاری با رشد 41 برابری به 6 هزار و 759 میلیون کیلوات‌ساعت در استان رسیده است.

این پیشرفت‌ها و تحولات در انقلاب اسلامی نشان‌دهنده مسیر پرفراز و نشیبی است که انقلاب اسلامی طی کرده تا استقلال، پیشرفت و عدالت را در کشور نهادینه کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده