dark_mode
دوشنبه, 10 آذر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری یزد رسا هستید؟
۳۲۰ متقاضی یزدی در صف انتظار فرزندخواندگی
مدیرکل بهزیستی استان یزد مطرح کرد:

۳۲۰ متقاضی یزدی در صف انتظار فرزندخواندگی

مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: پرونده‌های واگذاری فرزند مربوط  به سال ۱۴۰۲ به پایان رسیده است، در دهه ۱۳۹۰ حدود ۹۰۰ نفر پشت نوبت بودند، اما اکنون این عدد به حدود ۳۲۰ نفر کاهش یافته است.

نادر هومنیان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، با اشاره به وضعیت شیرخوارگاه‌ها و روند فرزندخواندگی در استان یزد گفت: طبق قانون، هر استان تنها یک شیرخوارگاه دارد و در یزد نیز این مرکز در مرکز استان یزد فعال است.

وی با بیان اینکه تعداد کودکان حاضر در شیرخوارگاه متغیر است، افزود: بر اساس ورودی و خروجی‌ها این تعداد تغییر می‌کند، اما به طور متوسط حدود ۲۰ کودک در شیرخوارگاه یزد نگهداری می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان یزد با رد برخی تصورات نادرست درباره کودکان حاضر در شیرخوارگاه تصریح کرد: تصور اشتباهی است اگر فکر کنیم همه این کودکان بی‌هویت یا رهاشده‌اند. ممکن است پدر معتاد باشد یا مادر به دلیل بیماری در بیمارستان بستری باشد و امکان نگهداری موقت از فرزند را نداشته باشد. در این شرایط، کودک با حکم قاضی برای دوره‌ای دو تا شش‌ماهه در شیرخوارگاه نگهداری می‌شود و پس از بهبود شرایط والدین، با دستور قضایی به خانواده بازمی‌گردد و به همین دلیل، اغلب این کودکان قابلیت واگذاری به خانواده‌های متقاضی را ندارند.

وی  اظهار کرد: متوسط ورودی‌ کودکان به شیرخوارگاه استان نسبت به گذشته افزایشی بوده و از حدود ۱۸ مورد به نزدیک ۲۰ مورد رسیده است اما با این حال بهزیستی یزد در حوزه فرزندخواندگی عملکرد بسیار موفقی داشته‌ است.

وی افزود: در سال گذشته ۳۰ کودک به خانواده‌های متقاضی واگذار شد، اما از ابتدای امسال تاکنون تعداد واگذاری‌ها به حدود ۵۰ کودک رسیده و امیدواریم عملکرد امسال دو برابر سال گذشته شود.

این مقام مسئول با اشاره به مدت‌زمان انتظار برای دریافت فرزند تصریح کرد: پرونده‌های واگذاری فرزند مربوط  به سال ۱۴۰۲ به پایان رسیده و به‌تدریج وارد بررسی پرونده‌های سال ۱۴۰۳ می‌شویم  در دهه ۱۳۹۰ حدود ۹۰۰ نفر پشت نوبت بودند، اما اکنون این عدد به حدود ۳۲۰ نفر کاهش یافته است.

وی ادامه داد: سلامت روان، شرایط اقتصادی، نداشتن اعتیاد، سن مناسب زوجین (ترجیحاً زیر ۴۵ سال) و فاصله سنی منطقی از جمله مهم‌ترین معیارهای بررسی متقاضیان است.

وی افزود: بیشترین درخواست‌ها برای فرزندخواندگی مربوط به دختران شیرخوار است و حدود ۶۰ درصد متقاضیان، خواهان پذیرش دختر خردسال هستند.

هومنیان اذعان داشت: طبق قانون، امکان واگذاری فرزند به دختران مجرد بالای ۳۰ سال وجود دارد. البته اولویت با زوجین است، اما در صورت وجود شرایط مناسب، به زنان مجرد نیز کمک می‌کنیم تا فرزندی را تحت سرپرستی بگیرند هدف اصلی نظام فرزندخواندگی، کمک به رفع مشکلات خانوادگی و ایجاد محیطی امن و پایدار برای کودکان است.

انتهای خبر/

 

short_link

comment / reply_from

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!