حالت تاریک
یکشنبه, 29 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
رصد بازار غلات، برنج و حبوبات در یزد
یزدرسا بررسی می‌کند؛

رصد بازار غلات، برنج و حبوبات در یزد

بازار حبوبات و غلات در هفته سوم تیرماه ۱۴۰۴ در استان یزد روند با ثباتی را پشت سر گذاشته و درگیر نوسانات بوده؛ اما در مقابل بازار برنج در استان با افزایش قیمت چشمگیری مواجه بوده و فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، در شرایطی که نوسانات قیمتی در بازار کالاهای اساسی همواره یکی از دغدغه‌های جدی خانوارهای ایرانی بوده است، بررسی و تحلیل دقیق تغییرات قیمتی اقلام پرمصرف در بازار غلات، برنج و حبوبات می‌تواند تصویری روشن از وضعیت معیشتی مردم و چالش‌های پیش‌روی بازار در استان یزد ارائه دهد.

این گزارش با هدف ارائه تصویری دقیق از روند تغییرات قیمت بازار غلات، برنج و حبوبات در هفته سوم تیرماه  سال ۱۴۰۴ به بررسی داده‌های میدانی و مقایسه‌ای از نقاط مختلف استان یزد می‌پردازد تا ضمن تبیین وضعیت موجود، زمینه تحلیل‌های آتی در این حوزه را فراهم آورد.

 بررسی قیمت غلات در هفته سوم تیرماه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که قیمت جو و گندم در روزهای اخیر نوسانات کمی داشته‌اند. قیمت جو ۱۸ تیر ۱۴۰۴ با افزایش ۱۰۰ تومانی به ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است در حالی که قیمت گندم در تاریخ ۲۲ تیر ۱۴۰۴ بدون تغییر و معادل ۲۰ هزار و ۲۳۰ تومان برای هر کیلوگرم خرید و فروش شده است.
 در تیرماه ۱۴۰۴ گزارش‌هایی از کمبود جو خوراک دام در بازار منتشر شده است که این کمبود می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله کاهش تولید، افزایش تقاضا، یا مشکلات در زنجیره تأمین باشد و به‌طورکلی قیمت جو نیز در این مدت نوساناتی داشته است.

 در حالی که انتشار خبر ثبت سفارش واردات حبوبات از چند روز قبل باعث کاهش نسبی قیمت حبوبات شده، همچنان حبوبات به نسبت خرداد ۱۴۰۴ در سطح قیمتی بالاتری به فروش می‌رسد؛ اما قیمت‌ها در مقایسه با هفته دوم خرداد تقریباً ثابت مانده است.

 انواع عدس باثبات قیمتی و بعضاً با کاهش قیمت در بازار عرضه شد. عدس ساسکن درشت کانادا ۱۳۰ هزار تومان، عدس ساسکن ریز (استون) کانادا با ۵ هزار تومان کاهش قیمت به ۱۰۵ هزار تومان و عدس درشت روسیه با ۷ هزار تومان کاهش به ۱۰۸ هزار تومان و دال عدس نیز با میانگین ۱۰۰ هزار تومان در بازار عرضه شد.

 لپه آذرشهر همچون هفته‌های گذشته و با میانگین ۱۵۰ هزار تومان، لپه هندی و روس نیز به‌صورت میانگین ۱۲۰ هزار تومان و لپه ریز ۱۸۵ تومان بفروش رسید.

 انواع لوبیا نیز با ثبات قیمت در بازار استان یزد عرضه شد، لوبیاچیتی درجه یک کانادایی ۲۸۰ هزار تومان و بسته به نوع آفریقایی و برزیلی ۱۸۰ و ۲۸۰ هزار تومان عرضه شد لوبیاقرمز ایرانی نیز به‌ازای هر کیلوگرم ۱۹۰ هزار تومان و خارجی آن ۸۰ هزار تومان، لوبیاچشم‌بلبلی ماداگاسکار هم ۱۴۰ هزار تومان و نوع دزفولی آن ۱۵۰ هزار تومان اعلام شد همچنین لوبیاسفید ایرانی بسته به درجه یک و دو بودن ۲۱۰ تا ۲۸۰ هزار تومان در بازار معامله شد.

  ماش ونزوئلا و افغانستانی با میانگین قیمت ۱۲۵ هزار تومان در بازار به فروش رسید همچنین کنجد خام پاکستان با میانگین قیمت ۱۳۵ هزار تومان و بوجاری شده تا ۱۹۱ هزار تومان در بازار عرضه شد.

 قیمت انواع نخود مانند دیگر حبوبات در بازار یزد بدون تغییر بود. نخود سه خان با میانگین قیمت ۱۱۵ هزار تومان، دو خان ۱۲۵ هزار تومان و نخود خارجی ۸۰ هزار تومان بفروش رسید.

لیموعمانی وارداتی برخلاف هفته‌های گذشته با افزایش قیمت همراه بود و به‌ازای هر کیلوگرم با میانگین مبلغ ۴۰۰ هزار تومان در بازار عرضه شد.

به‌طوری‌که در هفته سوم تیرماه سال ۱۴۰۴ نخود ایرانی ۱۶۰ هزار تومان، لوبیاچیتی تا ۳۲۰ هزار تومان، لوبیاقرمز تا ۲۰۰ هزار تومان، لوبیاسفید ۳۲۰ هزار تومان، لپه ۲۲۰ هزار تومان و عدس تا ۱۸۰ هزار تومان در خورده فروش‌ها به فروش رسید.
 
 

 قیمت برنج ایرانی ممتاز شمال مازندران در بسته‌بندی ۱۰ کیلوگرمی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گزارش شده است؛ یعنی هر کیلو از این برنج ۳۵۰ هزار تومان به‌پای مشتری آب می‌خورد.

بررسی آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در بازار تیرماه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد که برنج عنبربو هایلی در بسته ۵ کیلویی با قیمت یک میلیون و ۱۰۵ هزار تومان عرضه می‌شود. همچنین برنج دم‌سیاه دودی ممتاز گیلان با همان وزن ۵ کیلوگرم، یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان قیمت دارد.

برنج فجر طبیعت نیز در بسته ۵ کیلویی، یک میلیون و ۱۵۷ هزار تومان به فروش می‌رسد. در میان بسته‌های ۱۰ کیلویی، برنج کشت دوم آقاجانیان با قیمت ۲ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان قرار دارد.

برنج ایرانی هاشمی ممتاز گیلان در بسته ۵ کیلویی، یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. برنج دودی سنتی آقاجانیان نیز در بسته ۵ کیلویی، یک میلیون و ۵۷۷ تومان قیمت‌گذاری شده است. برنج فجر هایلی در بسته ۱۰ کیلویی با قیمت ۲ میلیون و ۳۰۱ هزار تومان در بازار موجود است.

افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار دلایل متعددی دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل نوسانات نرخ ارز، واردات برنج، افزایش هزینه‌های تولید و توزیع، و نقش دلالان و شرکت‌های زنجیره‌ای است.

 افزایش قیمت شدید برنج‌های ایرانی در بازار یزد
 
 همچنین در تیر ۱۴۰۴ قیمت برنج هاشمی که تا دو ماه قبل عبور آن از ۲۰۰ هزار تومان خبرساز شده بود، اکنون به ۳۰۰ هزار تومان رسیده و برنج طارم هاشمی نیز در همین محدوده قیمتی به فروش می‌رسد.

 قیمت برنج لاشه طارم و لاشه شیرودی نیز با افزایش همراه شده و قیمت هر کیلوگرم از این برنج‌ها به ترتیب به حدود ۱۷۰ و ۱۵۰ هزار تومان رسیده است. قیمت سایر برنج‌های ایرانی نیز بیش از ۲۰۰ هزار تومان است. هر کیلوگرم برنج صدری در محدوده ۲۸۰ هزار تومان و هر کیلوگرم برنج شیرودی در محدوده ۲۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

 افزایش قیمت برنج هندی در یزد با شروع ماه محرم
  
 قیمت برنج هندی که در خرداد ۱۴۰۴ با کاهش قابل‌توجهی همراه شده، در تیرماه و با شروع ماه محرم و صفر مجدداً افزایش قیمت داشته است در حال حاضر برنج هندی دانه بلند باکیفیت با قیمت هر کیلوگرم ۸۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. سایر برنج‌های هندی با قیمت هر کیلوگرم ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود و همچنان برنج هندی به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین انواع برنج در ایران، با قیمت مناسب به دست مصرف‌کنندگان نهایی می‌رسد.

 افزایش قیمت چشمگیر برنج پاکستانی در یزد

 برنج پاکستانی نیز در دو هفته اخیر با افزایش قیمت مواجه شده و مرغوب‌ترین نوع برنج پاکستانی در حال حاضر در محدوده قیمتی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان به‌ازای هر یک کیلوگرم فروخته می‌شود.

طبق گفته برخی از فروشندگان مصرف برنج پاکستانی به‌عنوان جایگزین برنج ایرانی پس از رشد قیمت انواع برنج ایرانی افزایش‌یافته است.
 
رصد بازار غلات، برنج و حبوبات یزد در هفته سوم خرداد نشان از ثبات قیمتی در بازار حبوبات و غلات استان می‌دهد و لازم است تا مسئولان دستگاه‌های مربوطه با تدبیر لازم این ثبات قیمتی را در بازار حفظ کرده و به تثبیت آن کمک کنند؛ اما در مقابل افزایش چشمگیر قیمت برنج در استان یزد نشان می‌دهد به‌اندازه کافی تدابیر ثبات قیمتی در این بازار اندیشیده نشده و برنج به‌عنوان یکی از غذاهای اصلی بر سر سفره مردم شهر دارالعباده یزد با قیمتی بالا به فروش می‌رسد از این روز لازم است توجه بیشتری به بازار برنج در استان یزد شود تا به‌جای چند قیمتی در این بازار شاهد پایداری قیمت و یک ثبات نسبی در این بازار باشیم.

 
 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!