
کارشناس مسائل سیاسی:
مذاکره غیرمستقیم نتیجه بیاعتمادی به آمریکاست
کارشناس مسائل سیاسی گفت: وقتی طرف آمریکایی تاکنون بدعهدیهای متعدد نشان داده است و با وجود تعهداتی که داشت از برجام خارج شد و هیچ حسن نیتی ندارد قطعاً نمیتوان با آن وارد مذاکره مستقیم شد.
احسان خادمی بهابادی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، گفت: امروز مذاکرات مهمی در سطح بالا و به صورت غیرمستقیم بین دو کشور ایران و آمریکا قرار است انجام گیرد اما اینکه چرا این مذاکرات به صورت غیرمستقیم است و به صورت مستقیم انجام میشود دلایلی روشن دارد.
وی ادامه داد: در مذاکرات مستقیم مقامهای دو کشور روبروی همدیگر مینشینند و با یکدیگر مذاکره میکنند، در این نوع مذاکره دو طرف به همدیگر اعتماد کامل دارند و احترام متقابل میگذارند و هیچ طرفی با زبان زور و تهدید صحبت نمیکند در واقع مذاکره قواعد و اصولی دارد که مبنای آن اعتماد و احترام متقابل است.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: اینکه طرف آمریکایی همواره با زور و تهدید صحبت میکند و قصد دارد آن سیاست قدیمی چماق و هویج رو در پی بگیرد که یا مذاکره میکنید یا وارد جنگ میشوم اینها زبان مذاکره نیست و با چنین کشوری نمیتوان با مذاکره مستقیم وارد شد.
وی گفت: وقتی طرف آمریکایی تاکنون بدعهدیهای متعدد نشان داده است و با وجود تعهداتی که داشت از برجام خارج شد و هیچ حسن نیتی ندارد قطعاً نمیتوان با او وارد مذاکره مستقیم شد، ما هرگز نمیتوانیم به آمریکا اعتماد کنیم و نمیتوانیم مطمئن باشیم که آمریکا به تعهدات خود پایبند باشد.
خادمی بهابادی افزود: عیب بزرگی که توافق برجام داشت این بود که ایران بلافاصله تعهدات خودش را اجرایی میکرد اما برای طرف آمریکایی زمان اجرای تعهدات مشخص نبود اکنون نیز یکی از توصیههایی که به تیم مذاکره کننده میتوان داشت این است اگر قرار بر رسیدن به یک توافق باشد باید تعهدات دو طرف به صورت همزمان و همراه انجام شود برای نمونه اگر توافقی صورت گرفت و آمریکا تعهدات خود را گام به گام عملی میکند ایران نیز باید گام به گام تعهدات را اجرایی کند.
وی با بیان اینکه این مذاکرات صرفاً در حوزه هستهای است و مسائل نظامی و... در آن مطرح نیست، گفت: نمیتوان کشوری را مثال زد که بر مسائل نظامی خود مذاکره کرده باشد و به خاک سیاه ننشسته باشد، نمونه آن اوکراین است که بر سر فعالیتهای نظامی و هستهای خود مذاکره کرد و اکنون استقلال، امنیت و تمامیت ارضی آن نابود شده است، لیبی نیز نمونه دیگری از این کشورهاست.
انتهای خبر/