
امامجمعه بخش مرکزی یزد:
ورزش باستانی مدرسهای برای تربیت انسانها
امامجمعه بخش مرکزی یزد گفت: ورزش باستانی مدرسهای برای تربیت انسانهایی است که در مکتب امیرالمؤمنین (ع) پرورش مییابند. گود زورخانه، محل تهذیب نفس، تمرین ادب، و تقویت روحیه جوانمردی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، به مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای از جمعی از پیشکسوتان، پهلوانان و کهنکسوتان ورزشهای باستانی با حضور در دفتر آیتالله سید محمد مدرسی (ره)، مورد تجلیل قرار گرفتند. در این مراسم معنوی که با هدف اهدای حکم مقام والای راد مردان این عرصه برگزار شد، سید محمدکاظم مدرسی با سخنانی الهامبخش، به تبیین جایگاه ارزشمند ورزش زورخانهای در فرهنگ ایرانی-اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به اصالت این ورزش کهن، اظهار داشت: ورزش باستانی ما فقط یک مجموعه حرکات جسمانی نیست، بلکه مدرسهای برای تربیت انسانهایی است که در مکتب امیرالمؤمنین (ع) پرورش مییابند. گود زورخانه، محل تهذیب نفس، تمرین ادب، و تقویت روحیه جوانمردی است.
وی ادامه داد: در این ورزش، مفاهیمی چون ادب، تواضع، طهارت و ذکر پروردگار نهادینه شده است. همانگونه که ورزشکار برای ورود به گود، سر تعظیم فرو میآورد، در حقیقت وارد یک معبد عبادی میشود. ذکر صلوات، بردن نام امیرالمؤمنین (ع) و رعایت طهارت، نشان از روح معنوی عمیق در این سنت اصیل دارد.
امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به اینکه ورزشهای وارداتی غربی گاهی با بیاخلاقی و بیحرمتی همراهاند، تصریح کرد: برخی از این ورزشها نهتنها فاقد هویت فرهنگیاند، بلکه متأسفانه همراه با رفتارهای زننده، الفاظ رکیک و گاه بیاحترامی به مقدسات میباشند. در حالی که ورزش زورخانهای ما سرشار از مفاهیم اخلاقی، دینی، و انسانی است. این ورزش، بهترین پاسخ به آن نوع از ورزشهایی است که چیزی جز هیاهوی بیمحتوا ندارند.
وی با استناد به حدیث شریف پیامبر اکرم (ص) که فرمودند المؤمن القوی خیر و أحبّ إلی الله من المؤمن الضعیف، گفت: قوت بدنی آنگاه ارزش دارد که در راه عبادت، خدمت به مردم، و مقابله با ظلم باشد. پهلوان واقعی کسی است که قدرت را با گذشت، جسارت را با فروتنی، و توانایی را با اخلاق همراه کند.
وی در ادامه، با ذکر خاطرهای از یکی از پهلوانان قدیمی که به خاطر اخلاق والا از حق مسلم خود گذشت، این روحیه را برگرفته از مکتب اهل بیت (ع) دانست و افزود: این سنتها باید برای نسل امروز زنده بماند. چرا که جوان امروز ما نیازمند الگویی است که در آن قدرت با اخلاق، و هیبت با تواضع همراه باشد.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به مظلومیت تاریخی امیرالمؤمنین علی (ع) و فرهنگ علوی، اظهار داشت: همانگونه که قبر مطهر آن حضرت سالها از دیدگان پنهان بود، امروز نیز نظام جمهوری اسلامی که مولود فرهنگ علوی است، مورد هجمه و تهاجم فرهنگی قرار گرفته است. باید با تقویت بنیان فرهنگی، حفظ سنتهای اصیل و حمایت از مفاخر دینی و ملی، در برابر این تهاجم ایستادگی کرد.»
در پایان این مراسم، حکم افتخاری راد مردی، پیشکسوتی و کهنکسوتی با حضور آیتالله مدرسی به جمعی از بزرگواران حاضر در جلسه اهدا شد. ایشان این عزیزان را سرمایههای اصلی ورزش ملی و مذهبی کشور خواندند و از زحمات آنها در ترویج فرهنگ پهلوانی قدردانی کردند.
انتهای خبر/