حالت تاریک
یکشنبه, 04 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
وقتی ایران اسلامی محکوم به قوی‌شدن است
پلن پسامذاکرات در ایران چه خواهد بود؟

وقتی ایران اسلامی محکوم به قوی‌شدن است

سیاست خارجی ایران نشان داده است که از قرار گرفتن پای میز مذاکره و گفتگو هیچ ترسی ندارد اما تنها پای مذاکراتی خواهد ماند که بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا» به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی شبکه راه دانا، مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در حالی در جریان است که دور پنجم گفتگوها با افزایش اختلافات بین دو طرف پیرامون پرونده هسته ای ایران برگزار شد.

علی‌رغم اینکه جمهوری اسلامی ایران در تمام مواضع رسمی خود اعلام کرده است که  فناوری صلح آمیز هسته‌ای در ایران، یک صنعت بومی شده است که توسط دانشمندان و محققان ایرانی در داخل کشور به پیش رفته و امکان جمع‌آوری تأسیسات هسته‌ای ایران وجود ندارد اما، مقامات آمریکایی همچنان در اظهارات زیاده‌خواهانه تاکید بر این دارند که غنی‌سازی باید در ایران متوقف و تأسیسات هسته‌ای ایران جمع آوری شود.

مقامات ایرانی اعلام کردند که فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای که شامل غنی‌سازی در داخل خاک ایران است، بر اساس معاهدات بین‌المللی از جمله معاهده منع اشاعه سلاح هسته‌ای حق ایران است و آمریکا در جایگاهی نیست که بخواهد در این ارتباط برای ایران تصمیم‌گیری کند.

اختلافات حول پرونده هسته‌ای ایران تا جایی ادامه یافته که عباس عراقچی، پیش از آغاز دور پنجم مذاکرات در رم عنوان کرد: در صورتی که آمریکایی‌ها حق غنی‌سازی ایران را نپذیرند و به خواسته‌های زیاده خواهانه خود در این زمینه اصرار داشته باشد توافقی در کار نخواهد بود.

این یعنی راهبرد جمهوری اسلامی ایران پس از پایان مذاکرات غیر مستقیم و در صورت عدم دست یابی به توافق راهبردی روشن و از پیش تعیین شده است.

 رویترز در این باره مدعی شده است که در صورت عدم موفقیت مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، تهران «پلن B یا نقشه دومی» دارد که حتما به سراغ چین و روسیه خواهد رفت.

ضمن اینکه ایران از تشدید تنش خودداری کرده و آماده دفاع از خود است.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که هیچگاه آغازگر هیچ جنگی نخواهد بود اما بدون شک از تمامیت ارضی خود در صورت وقوع کوچکترین تعرضی دفاع خواهد کرد.

سیاست خارجی ایران نشان داده است که از قرار گرفتن پای میز مذاکره و گفتگو هیچ ترسی ندارد اما تنها پای مذاکراتی خواهد ماند که بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باشد.

با در نظر گرفتن این شرایط شاید بتوان گفت که سناریوی جمهوری اسلامی ایران در پسا مذاکرات تاکید بر توان داخلی در ابعاد اقتصادی، نظامی و بین‌المللی خواهد بود.

مدیریت 50 درصد تضادهای بین ایران و آمریکا با مذاکراه و گفتگو

منصور حقیقت‌پور، کارشناس مسائل سیاسی در این باره در گفتگو با خبرنگار راه دانا گفت: می‌توان با مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا برای 50 درصد تضادها را مدیریت کرد و این در صورتی خواهد بود که یک صدای واحد از ایالات متحده شنیده شود.

وی با بیان اینکه 50 درصد اختلافات و تعارضات بین ایران و آمریکا هویتی است و قابل حل نیست، تصریح کرد: در صورتی که مذاکرات بین ایران و آمریکا به نتیجه نرسد، پلن بعدی جمهوری اسلامی ایران روشن است و آن تقویت کشور در ابعاد نظامی و اقتصادی است.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه مذاکرات کنندگان کشورمان به درستی بر روی اصول بی قید و شرط جمهوری اسلامی ایران ایستادند، ادامه داد: ایران به هیچ وجه از توان هسته‌ای که در اختیار جوانان این کشور بوده و به طور کامل بومی است عقب‌نشینی نخواهد کرد.

حقیقت‌پور با اشاره به اینکه برای دستیابی به  این توان علمی شهدای بسیاری دادیم و خسارت‌های فراوانی را متحمل شدیم، تأکید کرد: توان هسته‌ای ایران به راحتی قابل معامله نیست.

وی با اشاره به اینکه دامنه تهدیدات برای جمهوری اسلامی ایران متنوع است تأکید کرد: ایران محکوم به قوی شدن است و در صورت عدم دستیابی به توافق در مذاکرات راهبرد جمهوری اسلامی ایران پس از مذاکرات قوی شدن در حوزه نظامی و اقتصادی است.

به اذعان مقامات غربی، متقاعد کردن تهران به برچیدن برنامه هسته‌ای و کنار گذاشتن غنی‌سازی امری غیرممکن است و چنین رویکردی می‌توان مذاکرات را بی‌نتیجه بگذارد، شاید اذعان آمریکا به این واقعیت منجر به آن شود که ایالات متحده برای دستیابی به توافق برد برد با ایران دست از زیاده‌خواهی و هرگونه یاوه‌گویی بردارد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!