حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
چه اقلامی گران‌تر و چه کالاهایی ارزان‌تر شدند؟
نقشه گرانی اردیبهشت در یزد؛

چه اقلامی گران‌تر و چه کالاهایی ارزان‌تر شدند؟

در گزارش میدانی از بازار یزد، تغییرات قیمت اقلامی چون برنج، گوشت، حبوبات و لبنیات بررسی شد؛ برخی کالاها جهش قیمتی داشته‌اند و برخی دیگر کاهش جزئی را تجربه کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، در شرایطی که نوسانات قیمت کالاهای اساسی به یکی از دغدغه‌های روزمره خانوارها تبدیل شده، اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع از وضعیت بازار، نه‌ تنها حق مردم بلکه یکی از ابزارهای مهم برای تنظیم رفتار مصرف‌کننده و نظارت عمومی بر بازار است. 

شفاف‌سازی قیمت‌ها، می‌تواند با ایجاد آگاهی در بین شهروندان، مانع سوءاستفاده برخی سودجویان شود و همچنین مسئولان را نسبت به عملکرد زنجیره تأمین و توزیع حساس‌تر کند. در این گزارش میدانی، به بررسی آخرین وضعیت قیمت اقلام اساسی مانند برنج، حبوبات، گوشت، میوه و صیفی‌جات و لبنیات در بازار یزد پرداخته‌ایم تا از نزدیک، واقعیت موجود در سبد خرید مردم را به تصویر بکشیم.

افزایش قیمت برنج در یزد

بر اساس بازدید و رصد میدانی بازار برنج استان، قیمت این قلم از کالای اساسی در یزد در روزهای پایانی اردیبهشت‌ماه نسبت به میانگین قیمت در فروردین‌ماه افزایش داشته است.

بر این اساس در حالی که قیمت هر کیلوگرم برنج طارم اعلا در استان یزد در فروردین‌ماه سال جاری تقریباً 203 هزار تومان به فروش می‌رسیده در روزهای پایانی اردیبهشت به 255 هزارتومان رسیده و در واقع این نوع برنج در این ایام در بسته‌بندی 10 کیلویی با قیمت 2 میلیون و 550 هزار تومان به دست مصرف کننده رسید.

برنج داخلی هاشمی نیز در بازار یزد از قیمت تقریبی 192 هزار تومان به ازای هر کیلو در فروردین‌ماه سال جاری به 245 هزار تومان در اواخر اردیبهشت رسیده است.

برنج پاکستانی باسماتی و برنج تایلندی نیز در این مدت تقریباً با افزایش 10 هزار تومانی به ازای هر کیلو مواجه بودند و به ترتیب با قیمت 850 هزار تومان و 550 هزار تومان در کیسه‌های 10 کیلویی به فروش رسیدند. در این میان برنج هندی 1121 با کاهش قیمت ناچیز همراه بوده و از 67 هزار تومان به ازای هر کیلو در فروردین به 59 هزار تومان در اردیبهشت رسیده است.

از کاهش قیمت عدس تا گرانی لیمو عمانی

با رصد کامل بازار در اواخر اردیبهشت در اکثر گروه‌های حبوبات در بازار استان نوسات قیمت نسبت به ماه گذشته مشاهده می‌شود، براین اساس انواع عدس با کاهش قیمت ناچیز نسبت به فروردین‌ماه در بازار عرضه شد و هر کیلو عدس درجه یک از قیمت 120 هزار تومان در فروردین‌ماه به قیمت 117 هزار تومان رسیده است.

قیمت هر کیلو لپه درجه یک نیز که در فروردین‌ماه سال جاری کمتر از 140 هزار تومان در استان یزد عرضه می‌شد در اواسط اردیبهشت‌ماه به 180 هزار تومان نزدیک شد و پس از آن در اواخر اردیبهشت با کاهش قیمت به 150 هزار تومان رسید.

قیمت انواع لوبیا نیز از ابتدای سال جاری تا اواخر اردیبهشت در بازار عرضه روند صعودی را طی کرده است. هر کیلو لوبیا چیتی هم اکنون از 280 تا 320 هزار تومان، لوبیا قرمز ایرانی هر کیلوگرم 170 هزار تومان و لوبیا سفید ایرانی تقریباً 220 هزار تومان در بازار یزد به فروش می‌رسد.

نخود درجه یک نیز میانگین با قیمت 115 هزار تومان در ایام پایانی اردیبهشت به فروش رفت و لیمو عمانی وارداتی نیز برخلاف هفته‌های گذشته با افزایش قیمت همراه بود و به ازای هر کیلوگرم با میانگین مبلغ 345 هزار تومان در بازار عرضه شد.

گوشت قرمز در یزد تا ۹۰۰ هزار تومان

رصد بازار گوشت قرمز یزد نیز نشان می‌دهد قیمت دام زنده (گوسفند) در 29 اردیبهشت 310 تا 330 هزار تومان در کشتارگاه‌ها و قیمت مصرف‌کننده 680 تا 700 هزارتومان اعلام شد و از این رو در هفته گذشته قیمت گوشت گرم گوسفندی حدود بین 650 تا 750 هزار ‌تومان در هر کیلوگرم در مرکز استان و شهرستان‌های استان به فروش رسید. 

در هفته گذشته شهرستان‌ بافق با قیمت 750 هزار تومان بالاترین قیمت و شهرستان مروست با 580 هزار پایین‌ترین قیمت گوشت گرم گوسفندی را داشتند.

قیمت دام زنده گوساله نر نیز کیلویی 180 تا 210 هزار تومان و قیمت مصرف‌کننده 550 تا 600 هزار تومان عرضه شده است. قیمت گوشت گوساله در اکثر شهرستان‌های استان یزد نسبت به هفته قبل ثابت بود و با توجه به نوع درخواست (مخلوط، چرخی و راسته ران) با قیمت‌های متفاوتی عرضه شد.

شهرستان‌ ابرکوه با حداقل قیمت 500 هزار تومان پایین‌ترین و شهرستان‌ خاتم 650 هزار تومان بالاترین قیمت را داشتند. با مصرف کم گوشت گاو و گوساله در استان یزد به خصوص در شهرستان‌ها با کمبود خاصی مواجه نیستیم.

در بازار گوشت قرمز، قیمت گوشت شتر هم در اکثر شهرستان‌ها قیمت ثابتی داشت. قیمت یک کیلو گوشت چرخ‌کرده مبلغ 900 هزار تومان اعلام‌شده است. شهرستان خاتم با قیمت 650 هزار تومان و شهرستان‌‌‌های مهریز و یزد با حداکثر 900 هزار تومان، پایین‌ترین و بالاترین قیمت گوشت شتر را داشتند.

قیمت مرغ  و تخم‌مرغ در یزد

رصد بازار گوشت مرغ در استان یزد نیز نشان می‌دهد هر کیلوگرم گوشت مرغ بعد از اوج 110 هزار تومانی به 90 هزار تومان رسید و چند روزی است که دوباره به قیمت 94 تا 95 هزار تومان رسیده است.

قیمت تخم‌مرغ در اردیبهشت‌ماه با وجود نوساناتی که داشت روندی صعوی را طی کرده است و در هفته گذشته بالاترین قیمت تخم‌مرغ معمولی را شهرستان‌ میبد با قیمت حداکثر 68 هزار تومان و کمترین قیمت را شهرستان‌ تفت با قیمت 41 هزار تومان داشته‌اند.

بالاترین قیمت تخم‌مرغ سیمرغ را نیز شهرستان‌ میبد با 78 هزار تومان و پایین‌ترین قیمت را شهرستان تفت با 50 هزار تومان داشته‌اند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!