حالت تاریک
دوشنبه, 26 شهریور 1403
معاون سازمان مدیریت استان یزد مطرح کرد:

ضرورت تدوین برنامه برای مدیریت مهاجرت به یزد

ضرورت تدوین برنامه برای مدیریت مهاجرت به یزد

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با مهم برشمردن مسائل آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی، گفت: اگر مسائل ناشی از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را در استان مدیریت نکنیم در آینده با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.

به گزارش خبرنگار «یزدرسا»، جعفر رحمانی  در سومین نشست کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان (آپفن) که در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد با اشاره به سه طرح پژوهشی انجام‌گرفته با کلیدواژه آسیب‌های اجتماعی در استان ابراز امیدواری کرد که نتایج این طرح‌های پژوهشی راهکارهایی برای کنترل آسیب‌های اجتماعی و کاهش آن در استان ارائه کند.

 وی با بیان اینکه اگر مسائل ناشی از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را در استان مدیریت نکنیم در آینده با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد، افزود: باید در استان نگاه متفاوتی به توسعه داشته باشد که خوشبختانه این مهم در سند آمایش استان به آن توجه ویژه‌ای شده و در دستور کار تیم مدیریتی استان یزد نیز قرار گرفته است.

 معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد نیاز به برنامه مدون برای مدیریت مهاجرت به استان را از اولویت‌های استان ذکر و اظهار کرد: موج اعتراضات مردمی در برخی از شهرستان‌ها که بخشی از آن مربوط به آلودگی‌های محیط‌زیستی و بخشی دیگر از آن مربوط به مسائل اجتماعی و فرهنگی است ناشی از عدم وجود سند آمایش قبل از سال ۱۴۰۰ بوده است.

وی با اشاره به تصویب سند آمایش سرزمین استان یزد در پایان سال ۱۳۹۹ و شروع اجرای آن از ابتدای سال ۱۴۰۰ در کشور و استان از نگاه متفاوت استان به توسعه پس از تصویب این سند سخن گفت و افزود: بعد از تصویب سند آمایش، استان یزد مسیر بهتری را برای توسعه در پیش‌گرفته و در حال تلاش برای تبدیل اقتصاد منبع محور به اقتصاد دانش‌محور است و حرکت بر مبنای آمایش سرزمین می‌تواند بسیاری از مسائل استان در حوزه اجتماعی و فرهنگی را حل کند.

 معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه با این روند بسیاری از مسائل اجتماعی، فرهنگی و محیط‌زیست استان رفع و حتی به سمت جبران آن خواهد رفت.

رحمانی از ممانعت‌های استان بر اساس سند آمایش سرزمین در واگذاری‌های بی‌رویه در محور مهریز- عقدا سخن گفت و اذعان کرد: بر همین اساس در دو سال گذشته بالغ‌بر ۱۰۰ پاسخ استعلام منفی برای صدور مجوزها در این محور صادر شده است.

 وی تصریح کرد: اما متأسفانه استان نمی‌تواند جلوی مجوزهایی که در سالیان گذشته داده شده و پیشرفت‌های فیزیکی برخی از این پروژه‌ها بیش از ۸۰ درصد است را بگیرد با وجود اینکه می‌داند بهره‌‎برداری آن موجب مسائل اجتماعی و فرهنگی دیگری خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشریح وضعیت نرخ بیکاری استان، به آمار ۴۱ درصدی بیمه‌شدگان غیربومی تأمین اجتماعی استان یزد اشاره کرد و گفت: این دو آمار مهم نشان می‌دهد که در شرایط طبیعی هر شغلی در استان ایجاد کنیم که مناسب دانش‌آموختگان دانشگاهی نباشد منجر به افزایش مهاجرت به استان خواهد شد.

لازم به ذکر است، در این نشست گزارشی از نتایج طرح پژوهشی ریشه‌یابی آسیب‌های اجتماعی و تجارب موفق و راهکارهای کاهش آن از سوی مشاور ارائه شد.

انتهای خبر/

 

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از