یزدرسا بررسی میکند؛
عملکرد نمایندگان استان یزد زیر ذرهبین
شفافیت آرا یکی از بهترین راهها برای ارزیابی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی است که از این طریق مردم متوجه میشوند نماینده مورد نظر در مجلس شورای اسلامی چه عملکردی داشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی همواره یکی از مسائل مورد توجه مردم و رسانهها در دهههای اخیر بوده که چالشهای متعددی را به دنبال داشته است.
یکی از بهترین راههای مردم برای ارزیابی نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی شفافیت آرا است که از این طریق مردم متوجه میشوند نماینده مورد نظر در مجلس شورای اسلامی چه عملکردی داشته و در خصوص لوایح و طرحهای مطرح شده در مجلس چه نظراتی ارائه و چه خط مشی را دنبال کرده است.
اجرای شفافیت باعث میشود تا نمایندگان به عنوان وکلای مردم در مجلس عملکرد سنجیده و کارشناسی تری در مواجه با مسائل نشان داده و پاسخگوی عملکرد خوب یا بد خود در مجلس شورای اسلامی باشند.
اکنون با استناد به سامانه شفافیت مجلس شورای اسلامی به بررسی عملکرد نمایندگان استان یزد در مجلس میپردازیم.
فعالترین نمایندگان استان یزد در مجلس شورای اسلامی کدامند؟
بر اساس سامانه شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی محمدرضا صباغیان با 121 مورد مشارکت در رأیگیری رتبه چهارم به عنوان فعالترین نماینده استان یزد و مصطفی پوردهقان، با 85 مورد مشارکت و رتبه ۱۹۲ بدترین فعالیت را در سطح مجلس شورای اسلامی داشته است.
همچنین بر اساس این آمار محمدصالح جوکار با 114 مورد مشارکت در رایگیری رتبه 84 و سید جلیل میرمحمدی میبدی با 90 مورد مشارکت رتبه 177 را در سطح مجلس به خود اختصاص داده است.
منظمترین نمایندگان استان یزد کدامند؟
بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی در رابطه با حضور نمایندگان استان یزد در مجلس، جوکار با 153 مورد رایگیری مشارکت داشته است و همچنین در 98 درصد جلسات حاضر و 2 درصد دیگر را غایب بوده است همچنین پوردهقان با 119 مورد رایگیری حاضر بوده است و همچنین وی در 76 درصد جلسات حاضر بودهاند و در 24 درصد نیز حضور نداشتهاند.
همچنین صباغیان در 93 درصد جلسات حاضر بودهاست و در 7 درصد نیز حضور نداشتهاند و میرمحمدی با 121 مورد رای گیری مشارکت و در 78 درصد جلسات حاضر و در 22 درصد دیگر نیز حضور نداشته است.
این آمار نشان میدهد نمایندگان استان یزد باید به صورت جدیتری در مجلس حضور پیدا کرده و صدای مردم استان یزد در مسائل و مشکلات موجود استان و کشور باشند و در راستای ارتقای سطح کیفیت زندگی و حل مشکلات جامعه قدم بردارند.
کدام نماینده استان یزد بیشترین عدم مشارکت را در مجلس داشته است؟
آرای نمایندگان مجلس، سه وضعیت موافق، مخالف، ممتنع و عدم مشارکت دارد.
عدم مشارکت در رأیگیریهای لوایح و قوانین در صحن علنی مجلس بدین معنا است که نماینده علیرغم حضور در صحن مجلس شورای اسلامی در رأیگیریها انجام شده شرکت نکرده است.
حال این سوال مطرح میشود که چرا نمایندگان استان یزد علیرغم حضور در مجلس در برخی رایگیریها شرکت نکرده اند، آیا عدم مشارکت نماینده به معنای بی اطلاعی از لوایح و قوانین بوده یا در صورت داشتن علم کافی برای مشارکت به دلایل مختلف سیاسی، شخصی و ... در رأیگیری مشارکت نداشته است؟
بیشترین عدم مشارکت در بین نمایندگان استان یزد مربوط به جوکار با ۳۹ مورد عدم مشارکت و با رتبه ۵۹ است.
همچنین پوردهقان با ۳۲ مورد عدم مشارکت در جایگاه ۸۳ و میرمحمدی با ۳۱ عدم مشارکت در جایگاه ۱۱۹ در بین دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
همچنین صباغیان با ۲۴ مورد عدم مشارکت و رتبه ۲۱۶ کمترین عدم مشارکت را در مجلس داشته است.
عدم مشارکت نمایندگان در مجلس نه تنها بر روند قانونگذاری تأثیر میگذارد بلکه میتواند باعث کاهش اعتبار و اعتماد عمومی به نمایندگان شود، مردم انتظار دارند که نمایندگانشان در مواقع حساس حاضر باشند و صدای آنها را به گوش مسئولان برسانند و این عدم مشارکت و غیبتهای در مجلس نمایندگان میتواند احساس ناامیدی و بیاعتمادی را در جامعه ایجاد کند.
مشارکت فعال نمایندگان در مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان اصلی دموکراسی و پاسخگویی است در حالی که برخی نمایندگان با تلاشهای خود در راستای خدمت به مردم و حل مشکلات جامعه پیشرفتهایی داشتهاند، عدم مشارکت برخی دیگر میتواند چالشهای جدی برای نظام سیاسی ایجاد کند. بنابراین، ضروری است که نمایندگان با افزایش تعاملات خود با مردم و حضور مستمر در جلسات مجلس، به تقویت اعتماد عمومی و بهبود وضعیت کشور کمک کنند.
انتهای خبر/