حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
رئیس اداره فراهم‌آوری اعضای پیوندی یزد خبر داد:

نجات 100 نفر با اهدای عضو در یزد

نجات 100 نفر با اهدای عضو در یزد

رئیس اداره فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در سال جاری ۴۷ بیمار مرگ مغزی در استان یزد اهدای عضو داشتند که به واسطه آن بیش از 100 بیمار نجات یافتند.

محمد پورشمسی در گفتگو با پایگاه خبری «یزدرسا»، با اشاره به آمار اهدای عضو در استان یزد گفت: در سال جاری ۴۷ بیمار مرگ مغزی در استان یزد اهدای عضو داشتند که به واسطه آن 35 پیوند عضو در استان یزد شامل 16 پیوند کبد و 19 پیوند کلیه برای 35 بیمار در انتظار عضو انجام گرفت.

وی با بیان اینکه تنها پیوند کبد و کلیه در استان یزد انجام می‌شود، ادامه داد: به واسطه تعداد اهدای عضوی که امسال در استان یزد صورت گرفته است 67 عضو نیز به خارج از استان منتقل و به بیماران نیازمند عضو، پیوند زده شده است.

رئیس اداره فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه در سال 1401 نیز در استان یزد ۴۸ اهدای عضو انجام  گرفت، اضافه کرد: استان یزد در پیوند اعضا رتبه برتر کشور را دارد که نشان از قبولی در حوزه بهداشت و درمان است.

وی گفت:  مرگ مغزی در تمام سطوح کشور متأسفانه رخ می‌دهد و اینگونه نیست که مرگ مغزی در استان یزد بیشتر از سایر استان‌ها باشد، مرگ مغزی مانند مرگ قلبی یک نوع مرگ محسوب می‌شود که در تمام بیمارستان‌ها و در تمام کشور رخ می‌دهد.

پورشمسی افزود: نکته حائز اهمیت این است که ما بتوانیم موارد مرگ مغزی را تشخیص دهیم و سریع شناسایی کنیم و از خانواده برای اهدای اعضای رضایت بگیریم، استان یزد با توجه به فرهنگ  روحیه ایثاری که حاکم است توانسته موارد مرگ مغزی را بهتر شناسایی کند و از خانواده رضایت بگیرد.

وی ادامه داد: نزدیک به 25 هزار بیمار در لیست انتظار عضو در سطح کشور قرار دارند که متأسفانه روزانه نزدیک به 10 نفر از آنها براثر نرسیدن عضو فوت می‌شوند و تنها راه نجات این بیماران این است که موارد مرگ مغزی شده  را شناسایی کنیم و اعضا را به آنها پیوند بزنیم.

رئیس اداره فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: هر چند در زمینه اهدای عضو کار کردیم و تلاشمان را ادامه می‌دهیم اما هنوز جای کار بسیاری دارد متأسفانه در سالی که گذشت در استان یزد نزدیک به 100 مورد مرگ مغزی شناسایی کردیم که با خانواده آنها صحبت شد اما متأسفانه در بیش از 50 درصد از این موارد خانواده‌ها به دلیل آشنا نبودن با فرهنگ و علم مرگ مغزی و همچنین دیگر مسائل رضایت به اهدای عضو ندادند و متأسفانه همه اعضای فرد مرگ مغزی شده خاکسپاری شد.

پورشمسی اضافه کرد: لازم است در زمینه فرهنگ اهدای عضو در سطح استان بیش از پیش کار شود تا خدایی نکرده چنانچه اتفاق ناخوشایند و دردناکی  برای فرد افتاد، این مقدمه و آشنایی برای خانواده آن فرد وجود داشته باشد که بتوانند این کار بزرگ را انجام دهند تا هم باقیات‌الصالحاتی برای خود مرحوم و هم افتخاری برای خانواده فرد باشد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از