معاون آموزش ابتدایی استان یزد خبر داد:
ورود 31 هزار دانشآموز یزدی به پایه ابتدایی
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: تقریبا 31 هزار دانشآموز در استان یزد در سال تحصیلی جدید به پایه اول ابتدایی وارد میشوند.
به گزارش یزدرسا، صادق رضائی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد، با اشاره به قرار گرفتن در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید از اجرای پروژه مهر در یزد خبر داد و گفت: با توجه به رویکرد امسال و تبدیل مدرسه به یک پایگاه مردمی و اجتماعی در محله، پروژه مهر به بهرهمندی از ظرفیت والدین در ارتقای کیفیت آموزشی تربیتی در سطح مدارس به ویژه مدارس دولتی و مناطق محروم معطوف شده است.
وی با اشاره به وضعیت مناسب ثبتنام در دوره ابتدایی یزد افزود: با توجه به اینکه یزد استانی مهاجرتپذیر است طبق سنوات گذشته و رشد جمعیتی دانشآموزان پیشبینی میشود قریب ۱۶۸ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی در مدارس استان یزد ثبتنام داشته باشند که از این تعداد قریب ۱۳۶ هزار نفر در مدارس دولتی و مابقی در مدارس غیردولتی مشغول به تحصیل میشوند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با بیان اینکه تقریبا 31 هزار دانشآموز در سال تحصیلی جدید در پایه اول وارد میشوند، ادامه داد: در استان یزد ۸۵۸ مدرسه ابتدایی شامل ۶۸۶ مدرسه دولتی و ۱۷۲ مدرسه غیردولتی وجود دارد و پیشبینی میشود 6 هزار و ۴۰۰ کلاس دوره ابتدایی در استان یزد تشکیل شود که شامل بالغ بر ۴ هزار و ۸۰۰ کلاس در مدارس دولتی و مابقی در مدارس غیر دولتی میشود.
رضائی گفت: با توجه به فرایند ثبتنام در سامانه آموزش و پرورش، در پایههای دوم تا ششم تحصیلی بالغ بر ۹۸ درصد از ثبتنام انجام شده از دانشآموزان ابتدایی قطعی شده است و مابقی نیز بحث دانشآموزانی است که جابهجایی مدرسه یا استان داشته باشند یا مردودیها هستند که وضعیت آنها قبل از شروع سال تحصیلی به سرانجام میرسد.
وی با اشاره به متفاوت و دشوار بودن فرایند ثبتنام دانشآموزان پایه اول به ویژه برای دانشآموزان اتباع بیگانه ادامه داد: ثبتنام تقریبا ۸۳ درصد پایه اول دانشآموزان استان نهایی شده است، برخی از دانشآموزان ثبتنام حضوری در مدارس را انجام دادند اما در سامانه موفق به ثبتنام نشدهاند با این حال طبق ارزیابی ستاد ثبت نام وزارت آموزش و پرورش، استان یزد رتبه اول در ثبت نام را در کشور کسب کرده است.
رضائی ثبت نام اتباع خارجی را یکی از چالشهای ثبت نام در استان یزد دانست و افزود: ثبت نام دانشآموزان اتباع متفاوت از گذشته شده است به این صورت که ابتدا باید به سامانه ملی مهاجرین مراجعه و والدین ثبتنام فرزندان خود را انجام دهند و بعد از نهاییشدن ثبت نام، کد یکتا را دریافت میکنند و پس از ورود اطلاعات پس از 48 ساعت در سامانه آموزش و پرورش، خانواده اتباع به مدرسه مراجعه میکنند و مدیر مدرسه براساس اطلاعات را ثبت نام میکند.
وی ادامه داد: با توجه به سطح فرهنگ و سواد اتباع، برای فرایند ثبت نام این دانشآموزان دچار چالش هستیم و غیر از این فرایند هیچ دانشآموزی از اتباع نباید در مدارس ثبت نام شوند و از آنجا که در این فرایند هم همکاری خود والدین اتباع به سختی انجام میشود و هم وارد شدن اطلاعات در سامانه طولانی است، تاخیر در ثبت نام دانشآموز اتباع داریم.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با بیان اینکه با توجه به محدودیت ایجاد شده از سوی وزارت کشور، ثبتنام دانشآموزان اتباع به صورت غیرقانونی انجام نمیشود، عنوان کرد: طبق برآورد انجام شده قریب ۱۴ هزار دانشآموز اتباع در استان یزد در دوره ابتدایی مشغول به تحصیل میشوند و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز ورودی پایه اول دانشآموزان اتباع در استان یزد داریم و افزایش چندانی در تعداد این دانشآموزان نسبت به سال گذشته وجود ندارد.
رضائی با اشاره به جشنهای ویژه بازگشایی مدارس افزود: جشنشکوفهها چهارشنبه ۲۹ شهریور در استان یزد برگزار میشود، جشن بازگشایی مدرسه اول مهرماه طبق سنوات گذشته باید برپا شود که احتمال جابهجایی آن وجود دارد و جشن غنچهها ویژه پیشدبستانیها نیز در ۱۶ مهرماه روز جهانی کودک برگزار میشود و در راستای توجه به مدارس محروم، ویژه و به خصوص عشایری احتمالا جشن آغاز بازگشایی این مدارس در یکی از مدارس عشایری خاتم رقم میخورد.
وی با اشاره به طرح و برنامههای در دوره ابتدایی از اجرای طرح سردار شهید همت در استان یزد خبر داد و افزود: این طرح در راستای توان افزایی مهارتهای آموزشی و صلاحیتهای حرفهای و گفتمانسازی در راستای بهبود فرایند تدریس آنها شکل میگیرد که از سال تحصیلی گذشته این فرایند آغار شده است و امسال نیز این برنامه دنبال میشود.
رضائی از اجرای طرح دیگری با عنوان شهید محمودوند برای شناسایی، جذب و نگهداشت بازمانده از تحصیل در استان خبر داد و افزود: از سال گذشته این طرح اجرایی شده است و در این راستا اطلاعات اسمی دانشآموزان در سامانه آموزش و پرورش با اطلاعات اسمی دانشآموزان واجدالشرایط در ثبت احوال تطبیق داده میشود و بدین صورت دانشآموزان بازمانده از تحصیل شناسایی میشوند و پس از آن برای هر کدام از این دانشآموزان معلمی برای پیگیری وضعیت آن تعیین میشود که البته بسیاری از آنها به دلایلی چون استثنائی بودن، تاخیر ورود به مدرسه به دلیل صلاحدید خانواده، مهاجرت و یا فوت از تحصیل بازمانده تلقی شدهاند.
انتهای پیام/ع