حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
فاصله‌گرفتن از جبهه مقاومت عامل سقوط اسد
عضو هیأت علمی دانشگاه یزد مطرح کرد:

فاصله‌گرفتن از جبهه مقاومت عامل سقوط اسد

عضو هیأت علمی دانشگاه یزد گفت: قول و وعده‌هایی که عربستان، امارات و آمریکا به بشار اسد داده بودند باعث شد که رابطه خود را با ایران کاهش دهد در حالی که پیش از این ایران، سوریه را از داعش نجات داده بود.

اکبر غفوری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به تحولات اخیر سوریه و با بیان اینکه سقوط بشار اسد تأثیراتی را نیز بر جبهه مقاومت داشته است، گفت: رژیم صهیونیستی متأسفانه با حملات گسترده‌ای مرکز تحقیقات نظامی سوریه را مورد هدف قرار داد و با وجود اینکه سوریه پیش از این با جبهه مقاومت همراه بود اما شیوه عملکرد بشار اسد در یک سال اخیر با گذشته متفاوت بود و قول و وعده‌هایی که عربستان، امارات و آمریکا به سوریه داده بودند باعث شد که رابطه خود را با ایران کاهش دهد و در حالی که در زمان داعش از ایران درخواست کمک داشت اما در تحولات اخیر چنین درخواستی نداشت.

وی اضافه کرد: البته سیاست‌های که بشار اسد طی سه چهار سال گذشته به کار برده بود واقعاً سیاست‌های اقتصادی خوبی نبود به طوری که ارزش پول ملی سوریه در این مدت بسیار کاهش یافته بود و در تورم نیز با تورم سه رقمی مواجه بودند و متوسط رشد اقتصادی سوریه نیز کمتر از صفر بوده است لذا هم شرایط بد اقتصادی در سوریه باعث شد که این حرکت‌ها در سوریه اتفاق بیفتد و هم تغییر روش شیوه نیروهای معارض که کمتر مردم مورد هدف آن‌ها بودند و بیش‌تر نهادهای دولتی را مورد حمله قرار دادند.

عضو هیأت علمی دانشگاه یزد ادامه داد:  از طرفی نفوذ عوامل بیگانه در ارتش سوریه نیز وجود داشت که نه تنها مقاومت نکند بلکه به راحتی مکان‌ها را تحویل خدمت نیروهای معارض دادند، بیگانگان از جمله آمریکا، عربستان، امارات، ترکیه و...  نقش زیادی در سقوط دولت بشار اسد داشتند و امیدواریم که این جریانات در جبهه مقاومت ادامه پیدا نکند و مسئولان امنیتی و نظامی ما دقت لازم و آینده‌نگری لازم را داشته باشند و شاهد آرامش و امنیت در منطقه باشیم.

وی عنوان کرد: تاریخ و تجربه نشان داده است که هر کسی به آمریکایی اعتماد کند شکست خواهد خورد و بشاراسد هم در یک سال اخیر فکر می‌کرد که اگر به سمت غرب و اهداف آمریکا و غرب حرکت کند وضعیت بهتری پیدا می‌کند و از حمایت ما روی‌گردان شد و در واقع این قدرت نظام جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت را نشان می‌دهد که چرا که زمانی ۸۵ درصد سوریه تحت تسلط داعش بود و اگر ایران نبود قطعاً سوریه همان موقع سقوط می‌کرد.

غفوری با بیان اینکه در خصوص آینده سیاسی سوریه پیش‌بینی کار بسیار سختی است، ادامه داد: اولین احتمال این است که ما شاهد شکل‌گیری جمهوری دموکرات در سوریه باشیم البته مشروط و منوط به اینکه شاهد ائتلاف، انسجام و ادغام جریان‌ها باشیم و برای اینکه همه جریان‌هایی که در براندازی بشار اسد و سقوط نظام وی نقش داشتند به وحدت و اتحاد برسند و در واقع در قالب یک رفراندوم انجام شود.

وی اضافه کرد: البته سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران همین است و می‌گوید ما دولتی را در سوریه به رسمیت می‌شناسیم که برخاسته از تفکر جمعی از گروه‌ها و جریان‌ها باشد و طبق پیش‌بینی یکی از گزینه های آینده سوریه جمهوری دموکراسی سوریه خواهد بود.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: برخی‌ها نیز معتقدند با توجه به نقش گروه‌های معارض یا تروریست‌های تحریرالشام که تظاهر به دین‌داری اسلامی می‌کنند برای حکومت سوریه، عنوان جمهوری اسلامی سوریه را انتخاب کنند، این‌ها برخلاف داعش، نهادهای دولتی را مورد هدف قرار دادند و احتمالاً در آینده ما شاهد شکل‌گیری جمهوری اسلامی باشیم البته اسلامی که تعریف شده خودشان و مورد حمایت وهابیت عربستان است.

وی عنوان کرد: پیش‌بینی دیگری که می‌توان برای آینده سوریه داشت این که متأسفانه رژیم صهیونستی هم‌اکنون هم حملات نظامی گسترده‌ای را به سوریه داشته و هم تجاوز زمینی خود را شروع کرده و چندین کیلومتر وارد سوریه شده است و به دنبال جابه‌جایی مرزهاست، اگر رژیم صهیونیستی که مورد حمایت آمریکا و غرب است قدرت نفوذ زیادی در سوریه پیدا کند احتمال اینکه جمهوری ضد شیعی در سوریه شکل بگیرد.

 این استاد دانشگاه افزود: با توجه به نقش قومیت‌ها، قبایل و همچنین احزاب و گروه‌ها و گروه‌هایی که در براندازی دولت بشار اسد دارند این احتمال وجود دارد که شاهد تشکیل جمهوری فدرال در سوریه باشیم که این مورد بیش‌تر تز آمریکایی‌ها هست و حتی احتمال دارد که سازمان ملل و شورای امنیت هم از آن حمایت کند.

وی گفت: دیدگاه دیگری که در مورد آینده سوریه وجود دارد این است که آینده سوریه به جنگی میان جریان‌ها، احزاب و گروه‌ها تبدیل شود و شاهد تجزیه و فروپاشی سوریه باشیم،  همان‌گونه که شاهدیم ترکیه با ورود به این جریان به دنبال تصرف بخشی از خاک سوریه است، از طرفی کردها نیز قصد دارند کردستان مستقلی را شکل دهند و اگر قدرت متمرکزی در سوریه نباشد امکان دارد که دچار حرکت‌های تجزیه‌طلبی شده و به چند قسمت تقسیم شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر