
مدیر کل انتقال خون یزد مطرح کرد:
آمادگی کامل انتقال خون یزد در جنگ ۱۲روزه
مدیر کل انتقال خون یزد گفت: در دوران جنگ ۱۲ روزه اخیر، ذخایر خونی استان به حدی مطلوب بود که هیچ بیمارستانی با کمبود مواجه نشد و این امر ناشی از آمادگی کامل و همترازی بانکهای خون استان با استانداردهای سرآمد کشور بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، سید محمدرضا آقایی میبدی در نشستی با اصحاب رسانه با ارائه گزارشی از عملکرد یکساله ادارهکل انتقال خون یزد ، از تلاش بیوقفه همکاران این مجموعه در تأمین سلامت خون مورد نیاز بیماران استان قدردانی کرد و آن را ادامه راه سالهای گذشته و مرهون زحمات شبانهروزی سربازان گمنام سلامت دانست.
وی با اشاره به اینکه انتقال خون یزد مسئول تأمین مستمر خون مورد نیاز مراکز درمانی استان است، گفت: زمانی که خون به بیماران تزریق میشود، کمتر کسی از حجم بالای فعالیت، دقت و فشاری که پیش از این تزریق توسط همکاران ما انجام شده، باخبر است.
مدیر کل انتقال خون استان یزد تصریح کرد: انتقال خون یزد همواره از نظر کمی و کیفی جزو برترینهای کشور بوده است از نظر نسبت اهداکنندگان به جمعیت، یزد در میان سه استان اول و از نظر اهدای مستمر در رتبه دوم یا سوم کشوری قرار دارد.
وی افزود: یکی از موفقیتهای مهم این مجموعه، افزایش سهم بانوان در اهدای خون بوده است در حالی که طی سالهای گذشته سهم بانوان دو تا سه درصد بود، این عدد اکنون به بالای چهار درصد رسیده و تثبیت شده است؛ پیشرفتی که بهدلیل ماهیت دشوار و تدریجی آن، بسیار ارزشمند تلقی میشود.
آقایی بیان کرد: در حوزه آموزش، اقدامات متعددی صورت گرفته است؛ از جمله آموزش تخصصی پرسنل بیمارستانها و کارکنان انتقال خون، تلاش شده است تا مهارتهای ویژه میان تعداد بیشتری از کارکنان توزیع شود آموزشهای هدفمند و تخصصی برای سه گروه اصلی انجام شده و زنجیره تأمین خون از اهدا تا تزریق در بیمارستانها تحت نظارت کامل و طبق دستورالعملهای وزارت بهداشت و مجلس انجام شده است.
وی ادامه داد: در حوزه تجهیزات نیز اقدامات گستردهای از لحظه تحویل خون تا دورترین نقاط استان از جمله هرات، برنامهریزی و اجرا شده است تعداد سمینارهای علمی سالانه از چهار الی پنج مورد به بیش از ۴۵ سمینار افزایش یافته است.
این مقام مسئول اظهار کرد: کمیته عالی علمی تزریق خون با حضور اساتید فوقتخصص تشکیل شده و در ۱۸ بیمارستان استان جلسات آموزشی برگزار شده است. همچنین، دو دیکلینیک بانک خون در بیمارستانها راهاندازی و برای نخستینبار، یک بیمارستان خصوصی یزد موفق به دریافت گواهی بینالمللی ISO برای بانک خون شده است.
وی گفت: در دوران جنگ ۱۲ روزه اخیر، ذخایر خونی استان به حدی مطلوب بود که هیچ بیمارستانی با کمبود مواجه نشد و این امر ناشی از آمادگی کامل و همترازی بانکهای خون استان با استانداردهای سرآمد کشور بود.
آقایی بیان داشت: انتقال خون یزد با کمک همکاران خود، برنامه جامع مدیریت بحران در حوزه سلامت را تدوین کرده و وارد مرحله اجرایی شده است. در جریان بحرانها، عملکرد استان یزد در مقایسه با استانهای همجوار، از نظر میزان ذخایر خونی ۶ تا ۷ برابر بالاتر بود.
وی اظهار کرد: انتقال خون یزد در مسیر بهرهبرداری از فناوریهای نوین همچون هوش مصنوعی گام برداشته و همکاریهایی با دانشگاه آزاد در این زمینه آغاز شده است. همچنین یک زمین ۴۰۰ هزار مترمربعی در خاتم برای احداث پایگاه جدید اهدا شده که عملیات ساخت آن از شهریور آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه زیرساختی نیز پایگاه اردکان به یک دیزلژنراتور مجهز شد. مشارکت خیرین در سال گذشته بالغ بر ۸ میلیارد تومان بوده که بخشی از آن به تامین پذیرایی اهداکنندگان خون اختصاص یافته است.
آقایی گفت: بانک فنوتیپ راهاندازی شده و دو مورد شناسایی بیماران با گروه خونی نادر به ثبت رسیده است. اکنون، با همکاری خانوادهها، در آینده کمتر از ۲۴ ساعت خون نادر مورد نیاز قابل تأمین خواهد بود. مردم میتوانند برای آگاهی از دقیقترین گروه خونی خود به انتقال خون مراجعه کرده و از خدمات آن بهرهمند شوند.
وی بیان داشت: طرحهای مشترک اجتماعی مانند «خانواده بخشنده حیات» در حال اجراست. استان یزد در اهدای عضو رتبه اول و در اهدای خون رتبه دوم کشور را دارد. طرح ویژه «مهر خوشبختی» نیز در دست اجراست که زوجهای جوان را به اهدای خون تشویق میکند.
این مقام مسئول از اجرای طرحی با عنوان نذر خوشبختی در استان یزد خبر داد و اعلام کرد: در این طرح، زوجهای جوان یزدی با نیت نذر خوشبختی، به صورت مشترک اقدام به اهدای خون میکنند.
وی با اشاره به خدمات ارائهشده در سازمان انتقال خون، گفت: اهدای خون، پلاکت فریزیس و سلولهای بنیادی از جمله اقدامات اصلی این مجموعه است در حوزه اهدای سلولهای بنیادی، انتقال خون استان یزد در سال گذشته موفق شد رتبه نخست کشور را به خود اختصاص دهد.
آقایی با تأکید بر نقش حیاتی اهدای سلولهای بنیادی در درمان بیماران مبتلا به سرطان خون اظهار داشت: گسترش بانک HLA که در ارتباط مستقیم با سلولهای بنیادی است، گامی مهم در مسیر بهبود بیماران به شمار میرود.
وی ترویج فرهنگ اهدای خون در بین عموم مردم را امری حیاتی دانست و افزود: ایران در میان پنج کشور برتر جهان در زمینه اهدای داوطلبانه و رایگان خون سالم قرار دارد و در حوزه فناوریهای مرتبط با انتقال خون، رتبه نخست آسیا را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل انتقال خون استان یزد همچنین با اشاره به جایگاه اجتماعی این سازمان گفت: سازمان انتقال خون یکی از مردمیترین نهادهای حوزه سلامت در کشور است؛ تا جایی که با انتشار فراخوان نیاز به خون، بلافاصله شاهد صفوف اهداکنندگان در مراکز خونگیری هستیم.
وی در پایان با اشاره به چالشهای مالی و نیروی انسانی این سازمان تأکید کرد: مشارکت خیران میتواند نقش بسزایی در ارتقای سلامت جامعه و کمک به بیماران داشته باشد و حمایت از انتقال خون، نهتنها کمتر از سایر حوزههای درمانی نیست، بلکه نقشی همارز با آن ایفا میکند.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!