
شهید رئیسی؛
شهید رئیسی حلقه وصل خادمان جمهور است
شهادت آیتالله رئیسی در حالی رخ داد که او تجلی خدمت بیوقفه به مردم بود؛ شخصیتی که با تقوای سیاسی و روحیه انقلابی، حلقه وصل خادمان ملت شد و الگویی ماندگار از مسئولیتپذیری در تراز انقلاب اسلامی برجای گذاشت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، ابوالفضل اقبالی، مدیر اندیشکده زن و جامعه در یادداشتی نوشت:
تحولات سیاسی کشور در برهههای زمانی مختلف اگرچه نشان از پویایی شرایط اجتماعی کشور دارد؛ اما گاه منجر به وقوع حوادث و پدیدههایی شده است که زمینه شکاف میان مردم و حاکمیت و به تبع آن تضعیف سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی را فراهم آوردند. حقیقت آن است که هرگاه دولتها و مسئولان کشور از شعارها و ارزشهای متعالی انقلاب اسلامی فاصله گرفتند، نارضایتی مردم از عملکرد آنها نیز افزایش یافته و فاصله خود را با حاکمیت و نظام بیشتر کردهاند. وضعیت سالهای منتهی به دولت سیزدهم از منظر سرمایه اجتماعی و مشارکت مردم در مناسبات ملی و حکمرانی در شرایط مطلوبی نبود و کشور شاهد نوعی از امتناع عمومی نسبت به سیاست و امر ملی بود. دلیل این وضعیت اما متوجه مردم نبود؛ بلکه ناشی از عدم تحقق وعدههایی بود که دولتمردان با طرح آنها موفق شده بودند اعتماد مردم را جلب کنند.
شهید آیتالله رئیسی اما تراز جدیدی را برای «انقلابیگری» در عین «مردمداری» ثبت کرد. ایشان به وضوح نشان دادند که انقلابیگری و با مردم بودن نه تنها مزاحم و معارض یکدیگر نیستند؛ بلکه اساساً اقتضای انقلابیگری همانا قرار گرفتن در کنار مردم و خدمت به آنها است. این را میتوان از کیفیت درگذشت ایشان و نحوه واکنش تودههای مردم به این اتفاق مشاهده نمود. «خدمتِ مجاهدانه» مهمترین عنصر برسازنده تصویر آقای رئیسی در ذهن مردم بود. مردم ایشان را مظهر حقیقیِ تلاش و خستگیناپذیری برای حل مسائل و مشکلات خود میدانستند و شهادت او در حین خدمت، آن هم در جنگلهای دورافتاده نقاط مرزی شمال غربی کشور برای مردم به شدت نگرانکننده و گرانبار بود.
در آن روزها به واسطه آن حادثه ناگوار و شهادت خادمان مردم، نگاه عمومی و فضای اجتماعیای که به وجود آمد، این بود که انقلاب اسلامی با خدمت به مردم عجین است. هر کسی که شعار انقلابی میدهد در واقع خدمتگزار مردم است، چراکه مردم این امر را به طور عینی در شخصیت شهید رئیسی دیدند. اضطراب مردم در شب مفقودی ایشان، توسل عمومی برای یافتن خبری از او و تشییع کمنظیر ایشان و سایر شهدای خدمت حاکی از قدردانی تودههای مردم نسبت به همین خدمتِ مجاهدانه آنها بود. تعابیر و تمجیدهای مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) از ایشان چه در زمان حیات و استقرار ایشان و چه پس از شهادت او نشان میدهد که شهید رئیسی حقیقتاً در مسیر خدمت به مردم استوار و کوشا بود.
مهمتر از همه اینها باید گفت رئیس جمهور شهید، محور وحدت نیروهای سیاسی و اجتماعی مختلف کشور بود و همافزایی جریانها و سلایق مختلف کشور در مسیر خدمت به مردم با حضور ایشان در جایگاه ریاست دولت تحقق پیدا کرد. ویژگیهای اخلاقی شخص ایشان که به اذعان دوست و دشمن مصداق بارز «تقوای سیاسی» بود، در کنار تواناییهای مدیریتی او سبب شده بود که ظرفیتهای مختلفی از کارگزاران و مدیران کشور به حل مسائل و مشکلات مردم معطوف گردد.
انتشار صحبتهای آخر ایشان در جلسه هیأت دولت یک روز قبل از شهادتشان درباره وحدت و عدم طرح مسائل اختلافی در کشور به خوبی نشان میداد که آیتالله رئیسی «حلقه وصل» خادمان ملت بود. ایشان در برابر اختلافات بسیار صبور و خویشتندار و درباره مصالح مردم و کشور صریح و قاطع بود. التزام و پایبندی به شعارهای اصیل انقلاب اسلامی و طرح مجدد آنها در فضای داخلی و بینالمللی از یک سو و تلاش شبانهروزی ایشان و تیم دولت برای پیگیری مشکلات مردم و کشور از سوی دیگر باعث تثبیت الگویی از مسئول تراز جمهوری اسلامی در ذهن مردم گردید که انقلاب اسلامی نویدبخش آن بود.
درباره نویسنده
short_link
comment / reply_from
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!