dark_mode
جمعه, 16 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری یزد رسا هستید؟
طرح ملی «بازیکا» در یزد اجرا شد
با هدف ترویج بازی‌های بومی و خلاقانه؛

طرح ملی «بازیکا» در یزد اجرا شد

طرح ملی «باز، بازی، بازیکا» با هدف ترویج بازی‌های بومی و محلی، افزایش نشاط اجتماعی، تقویت مهارت‌های فردی و گروهی و ارتقای تعامل خانواده‌ها با کودکان و نوجوانان در مراکز کانون پرورش فکری استان یزد اجرا شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، طرح ملی «باز، بازی، بازیکا» با هدف ترویج بازی‌های بومی و محلی، آموزش مهارت‌های بازی‌وارسازی، ارتقای شیوه‌های تربیتی و به‌روزرسانی بازی‌های سنتی در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد اجرا شد. در این طرح، مربیان کانون در کنار کودکان و نوجوانان به طراحی و اجرای بازی‌های خلاقانه پرداختند تا زمینه آموزش فعال و تعاملی و تقویت مهارت‌های فردی و اجتماعی اعضا فراهم شود.

در شهرستان مهریز، ویژه‌برنامه «باز، بازی، بازیکا» با همکاری اداره ورزش و جوانان برای دختران و پسران برگزار شد و بیش از ۱۱۶ کودک و نوجوان در فضایی شاد با انجام بازی‌های بومی و محلی، مهارت‌هایی همچون همکاری، همدلی، احترام به قوانین و کار گروهی را تمرین کردند.

مرکز آفرینش کانون پرورش فکری یزد نیز این طرح را با حضور اعضا و خانواده‌های آنان برگزار کرد. این برنامه با صبحانه‌ای خانوادگی آغاز شد و سپس شرکت‌کنندگان در بازی‌های خلاق و رومیزی حضور یافتند. آب‌بازی اعضا در کنار مادران و مادربزرگ‌ها از بخش‌های پرنشاط این برنامه بود و پویش «باز، بازی، بازیکا» با شعار «بازی کنیم، بخندیم، یاد بگیریم و خاطره بسازیم» به تقویت پیوند عاطفی میان خانواده‌ها و ترویج بازی‌های بومی و محلی پرداخت.

در مرکز فرهنگی هنری شماره سه یزد نیز بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای کودک و نوجوان دختر به همراه مادران در پارک بانوان وحدت در مجموعه‌ای از بازی‌های خلاق، حرکتی و بومی شرکت کردند. همچنین مرکز شماره دو میبد با برگزاری جشنواره «بازیکا»، زمینه اجرای بازی‌هایی همچون منچ، مار و پله، پازل، هفت‌سنگ، طناب‌کشی، آب‌بازی و کف‌بازی را برای بیش از ۴۰ عضو کودک و نوجوان فراهم کرد.

مرکز شماره دو ابرکوه نیز میزبان ۷۵ کودک و نوجوان بود و برنامه‌هایی از جمله «روز عروسک‌ها»، مسابقه فوتبال نوجوانان با حضور پدران و بازی‌های حرکتی و تعادلی برای دختران را برگزار کرد تا علاوه بر ایجاد نشاط، تعامل خانواده‌ها و سبک زندگی فعال را ترویج کند.

در مروست، این طرح با حضور مهدی امینی، نویسنده و پژوهشگر بومی، برگزار شد. وی ضمن معرفی کتاب‌هایی درباره بازی‌های بومی و محلی، کودکان و نوجوانان را با پیشینه بازی‌های سنتی منطقه آشنا کرد و بازی‌هایی مانند «سَکَل مَهتو»، «ملا برس»، «قالی تبافته»، «چه مرغی، چه مرغی؟»، «آ تی تو»، «قل‌بازی» و «درنا خطی» با مشارکت اعضا اجرا شد. در پایان نیز تعدادی کتاب با موضوع بازی‌های بومی به اعضا اهدا شد.

در شهرستان بهاباد نیز ویژه‌برنامه «باز، بازی، بازیکا» با حضور ۱۱۵ دختر و پسر به همراه والدین در ورزشگاه امام علی (ع) برگزار شد. همچنین در مرکز شماره یک ابرکوه، اعضا علاوه بر شرکت در بازی‌های خلاق، هوش، ریاضی و بومی، با استفاده از مواد دورریختنی بازی‌های جدید طراحی کردند که پس از ارزیابی به مجموعه اسباب‌بازی‌های مرکز افزوده شد. جشنواره‌های آب و کف‌بازی، طناب‌کشی، «یه قل دو قل» و خاله‌بازی نیز با استقبال گسترده اعضا و خانواده‌ها همراه بود. مسئول این مرکز، هدف از اجرای این طرح را افزایش نشاط، تقویت مهارت‌های اجتماعی، خلاقیت، کار گروهی و مشارکت خانواده‌ها عنوان کرد.

مرکز فرهنگی هنری مجومرد اشکذر نیز با حضور بیش از ۹۵ کودک و نوجوان، علاوه بر اجرای بازی‌های بومی، فکری و گروهی، کارگاه تخصصی «کودک نوین» را برای والدین برگزار کرد تا نقش بازی در رشد و پرورش خلاقیت کودکان تبیین شود.

در مرکز شماره یک یزد نیز اعضای کودک در بازی‌های رومیزی، فکری، بومی و نقاشی مشارکت کردند و در مرکز شماره دو یزد (خانه آذر)، معرفی کتاب، بازی‌های رومیزی و گروهی، آب‌بازی و بازی با بادکنک در راستای ایجاد روزی شاد و به‌یادماندنی برای کودکان و نوجوانان برگزار شد.

انتهای خبر/

short_link

comment / reply_from

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!