
یزدرسا بررسی میکند؛
ثبات نسبی قیمت در بازار پروتئین یزد
رصد بازار پروتئین استان یزد در هفته سوم تیرماه سال ۱۴۰۴ ثابت قیمتی در گوشت قرمز و سفید را نشان میدهد همچنین در این بازه زمانی تخممرغ در یک نوسان سینوسی شدید از قیمت عمده کیلویی ۴۰ هزار تومان به ۴۸ هزار تومان رسید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، در شرایطی که نوسانات قیمتی در بازار کالاهای اساسی همواره یکی از دغدغههای جدی خانوارهای ایرانی بوده است، بررسی و تحلیل دقیق تغییرات قیمتی اقلام پرمصرفی همچون گوشت قرمز (شامل گوشت گوسفند، گوساله و شتر)، گوشت مرغ و تخممرغ میتواند تصویری روشن از وضعیت معیشتی مردم و چالشهای پیشروی بازار ارائه دهد.
این گزارش با هدف ارائه تصویری دقیق از روند تغییرات قیمت گوشت و تخممرغ در هفته سوم تیرماه سال ۱۴۰۴ به بررسی دادههای میدانی و مقایسهای از نقاط مختلف استان یزد میپردازد تا ضمن تبیین وضعیت موجود، زمینه تحلیلهای آتی در این حوزه را فراهم آورد.
رصد بازار پروتئین استان یزد در هفته سوم تیرماه سال ۱۴۰۴ ثابت قیمتی در گوشت قرمز و سفید را نشان میدهد همچنین در این بازه زمانی تخممرغ در یک نوسان سینوسی شدید از قیمت عمده کیلویی ۴۰ هزار تومان به ۴۸ هزار تومان رسید.
نرخ هر کیلوگرم گوشت وارداتی منجمد گوساله که تا اوایل خرداد ۱۴۰۴، ۳۷۵ تا ۳۹۵ هزار تومان به فروش میرسید در تیرماه به قیمت ۴۵۵ هزار تومان در بازار پروتئین استان یزد عرضه شد و واردات گوشت نتوانست جلوی این افزایش قیمت را بگیرد.
قیمت کاهشی گوشت گوسفند در یزد
بعد از دو هفته ثبات قیمت در گوسفند زنده و گوشت آن قیمت در چند روز گذشته کاهشی بوده و گوسفند زنده بین ۳۳۰ تا ۳۵۰ هزار تومان در کشتارگاهها و قیمت مصرفکننده بین ۷۴۰ هزار تومان گزارش شده است و دلیل این ثبات قیمت در بازار گوشت گوسفندی را میتوان برگزاری مراسمهای محرم و ذبح گوسفند در هیأتهای عزاداری در نتیجه استقبال کمتر مردم از خرید گوشت گرم دانست.
میبد و مروست دارای بالاترین و پایینترین قیمت گوشت
در هفتهای که گذشت قیمت گوشت گرم گوسفندی تقریباً بین ۶۵۰ تا ۷۹۵ هزار تومان بهازای هر کیلوگرم در مرکز استان و شهرستانهای یزد به فروش رفت که در این زمینه شهرستان میبد باقیمت ۸۰۰ هزار تومان بالاترین قیمت و شهرستان مروست با ۵۸۰ هزار پایینترین قیمت گوشت گرم گوسفندی را داشت.
قیمت گوشت گوساله و شتر در استان یزد
قیمت دام زنده گوساله نر کیلویی ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تومان و قیمت گوشت آن برای مصرفکننده ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان در بازار عرضه شده است. قیمت گوشت گوساله در اکثر شهرستانها نسبت به هفته قبل ثابت بود و با توجه به نوع درخواست (مخلوط، چرخی و راسته ران) با قیمتهای متفاوتی عرضه شد همچنین شهرستان ابرکوه با حداقل قیمت ۵۴۰ هزار تومان پایینترین و شهرستان خاتم با ۶۷۰ هزار تومان بالاترین قیمت را دارند. با توجه به مصرف کم گوشت گاو و گوساله در استان یزد بهخصوص در شهرستانها کمبود خاصی در این زمینه وجود ندارد.
در بازار گوشت قرمز، قیمت گوشت شتر هم در اکثر شهرستانهای یزد ثبات قیمتی داشته است همچنین قیمت یک کیلو گوشت چرخکرده شتر مبلغ ۹۲۰ هزار تومان اعلامشده است. شهرستان خاتم باقیمت ۶۵۰ هزار تومان و شهرستانهای مهریز و یزد با حداکثر ۹۵۰ هزار تومان، پایینترین و بالاترین قیمت گوشت شتر را داشتهاند.
ثبات یکهفتهای قیمت گوشت مرغ در یزد
قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در یک ثبات یکهفتهای ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی ماند؛ اما قیمت جوجه یکروزه افزایش پیدا کرد و به ۲۸ هزار تومان در استان یزد رسید.
قیمت مرغ زنده ۶۹ هزار تومان بهصورت نقد، مرغ کشتار ۱۱۱ هزار و ۵۰۰ هزار تومان و قیمت مصرفکننده ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار گوشت مرغ یزد به فروش رفت.
جوجهریزی در پایان اردیبهشت به ۲/۵ میلیون قطعه و در خرداد ۳/۳ میلیون قطعه رسیده است همچنین مصرف مرغ استان روزانه ۶۰ تن است. افزایش قیمت مرغ در تیرماه ۱۴۰۴ را میتوان ناسی از عوامل متعددی همچون نوسانات قیمت، میزان جوجهریزی، صادرات مرغ، و افزایش قیمت نهادههای دامی و انرژی دانست.
عملکرد کشتارگاههای یزد در هفته سوم تیر ۱۴۰۴
در هفته سوم تیرماه ۱۴۰۴ نتایج آمارگیری کشتار دام کشتارگاههای رسمی وزن گوشت عرضه شده انواع دامهای ذبح شده در استان یزد را نزدیک به یک هزار تن گزارش میدهد که بر این اساس گوشت مرغ با ۷۰۲ تن، ۶۷ درصد از وزن کل گوشت عرضهشده را به خود اختصاص داده است. گوشت دام سبک بز و گوسفند نزدیک به ۲۱۹ تن، گاو و گوساله هم بیش از ۹۱ تن و شتر هم نزدیک به ۹ تن هرکدام قسمتی از سبد غذایی مردم استان را پر کردند.
افزایش وزنی کشتار دام سبک و سنگین نسبت به هفتههای گذشته تقریباً دو برابر شده و کاهش وزن گوشت مرغ از ۸۰ درصد وزن کشتار به ۶۷ درصد ناشی از مراسمهای دهه اول محرم در استان یزد است.
فراز و نشیب بازار تخممرغ در یزد
هرساله گرمای هوا منجر به کاهش قیمت برخی از انواع مواد غذایی فاسدشدنی مانند تخممرغ میشود. معمولاً در نیمه نخست سال به دلیل افزایش دما مصرف تخممرغ کاهش یافته و به همان نسبت نیز نرخ آن پایین میآید این امر در نیمه دوم سال افزایشی بوده و هم مصرف تخممرغ بیشتر میشود و هم نرخ آن بالا میرود.
در تاریخ دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ در بازار عمدهفروشی کالاهای اساسی قیمت هر کیلوگرم تخممرغ ۴۲ هزار تومان گزارش شده این در حالی است که هفته گذشته این عدد بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان متغیر بوده است همچنین تولید تخممرغ با شمار بالا در کشور در حال انجام است و با وجود صادرات، بخشی از آن از سوی اتحادیه مرکزی مرغداران میهن نیز خرید حمایتی و انبار میشود لازم به ذکر است که تخممرغ شرکتی سیمرغ باثبات قیمتی در بازار روبرو بوده و همانند هفتههای پیشین با قیمت ۷۸ تا ۸۰ هزار تومان در بازار فروخته شده است.
در هفته گذشته بالاترین قیمت تخممرغ معمولی را شهرستان خاتم با قیمت حداکثر ۸۰ هزار تومان و شهرستان تفت با قیمت ۴۵ هزار تومان کمترین قیمت را داشتند همچنین بالاترین قیمت تخممرغ سیمرغ را شهرستانهای میبد با ۹۵ هزار تومان و پایینترین قیمت را شهرستان مروست با ۵۲ هزار تومان داشتند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
short_link
comment / reply_from
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!