حالت تاریک
شنبه, 21 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
تاب‌آوری بازار یزد در جنگ ۱۲ روزه
یزدرسا گزارش می‌دهد؛

تاب‌آوری بازار یزد در جنگ ۱۲ روزه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: در ایام جنگ تحمیلی ایران با رژیم صهیونیستی ذخایر کالاهای استراتژیک بازار استان یزد در این ایام نه تنها به هیچ عنوان کم نشد و حتی اضافه و مدیریت و برنامه‌ریزی شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، اهمیت مدیریت تأمین کالاهای اساسی در شرایط بحران برای حفظ ثبات جامعه حیاتی است. عدم مدیریت صحیح این فرآیند می‌تواند به کمبود کالا، نابرابری و تشدید بحران منجر شود دراین گزارش به بررسی نحوه مدیریت تامین کالاهای اساسی استان یزد در شرایط جنگی خواهیم پرداخت و عملکرد دستگاه‌های استان را بررسی خواهیم کرد. 

 عباس حاجی حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به وضعیت بازار یزد در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: طی جنگی ۱۲ روزه‌ای که در کشور اتفاق افتاد از عمده‌فروشان استان یزد، نانوایی‌ها، گوشت‌فروشی، مرغ‌فروشی و... بازدید و بررسی به عمل آمد و ذخایر موجودی کالاهای اساسی استان مورد بررسی قرار گرفت تا در صورت کمبود برای تأمین کالا برنامه‌ریزی انجام شود.

وی ادامه داد: همچنین در ایام با افزایش گروه‌های بازرسی به ۲۰ گروه دو نفره در نوبت صبح و عصر ۷۳۴ مورد بازرسی انجام شد که از این تعداد ۲۲ مورد پرونده قضایی تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شد همچنین در این ایام مانورهای مشترکی جهت بازرسی از اصناف مرتبط با کالاهای اساسی نیز صورت گرفت.

 

آرد و نان یزد در دوران جنگ چگونه مدیریت شد؟

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد تصریح کرد: در ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ فهرست سهمیه نانوایان از سامانه آرد دریافت شد که به‌طورکلی ۴۹۷ تن آرد به سهمیه تیرماه اضافه شده بود که از این مقدار ۲۰ درصد به نانوایان مستقر در روستا و ۱۰ درصد به نانوایان مستقر در شهر تعلق گرفت که از ۲۴ تیرماه نانوایان یزدی شروع به خرید سهمیه آرد خود کردند.

 وی افزود: همچنین در این ایام ۲۵ تن آرد به هر یک از شهرستان‌های استان یزد اختصاص پیدا کرده که به شهرستان حمل و در ۱۱ انبار بزرگ نانوایان ذخیره شده است.

حاجی حسینی اظهار کرد: با توجه به شرایطی که کشور پشت سر گذاشت سرعت کار کارخانه‌ها تولید آرد بیشتر شد و دستور دپوی آرد به دو صورت فله در کندوها و کیسه گیری در انبار تولید کارخانه انجام شد که در حال حاضر دپوی آردی که انجام‌گرفته پاسخگوی مصرف پنج شبانه‌روز استان یزد است.

وی گفت: همچنین طی هماهنگی‌های انجام شده با گمرک و بندر، موتور برق برای کارخانه آرد روشن بارگیری و در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ به این کارخانه تحویل داده شد همچنین در این ایام خاص ۲۰ واحد پخت نان در شهرستان یزد با حداکثر توان مشغول به کار بودند و بازدیدها و برنامه‌ریزی‌هایی جهت تولید نان خشک مورد نیاز استان از کارگاه‌های تولید نان خشک اثنا انجام گرفت.
 

وضعیت مطلوب ذخایر گوشت استان یزد در روزهای جنگی

این مقام مسئول با اشاره به وضعیت بازار گوشت گوساله منجمد در بازار استان یزد تصریح کرد: در ایام جنگ ۱۲ روزه ۳۸ تن گوشت گوساله منجمد تنظیم بازار پیگیری و جذب شد که از این تعداد ۱۹ تن در شهرستان یزد و ۱۹ تن دیگر آن در سایر شهرستان‌ها توزیع شد.

 وی اذعان داشت: تامین ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت معین دام جهت تأمین گوشت گرم گوسفندی در استان پیگیری شد همچنین بخش خصوصی نیز با خرید و توزیع گوشت گوساله منجمد و ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی به تأمین گوشت مورد نیاز استان یزد کمک کرد.

وی با اشاره به وضعیت بازار شکر افزود: ۸۰ تن شکر جهت استفاده در ایام محرم صفر تهیه شد که از این تعداد ۴۲/۷ تن در شهرستان یزد و ۳۷/۳ تن دیگر آن در سایر شهرستان‌های یزد توزیع شد.

حاجی حسینی با اشاره به وضعیت بازار مرغ منجمد در استان یزد اظهار کرد: ۷۶ تن مرغ منجمد تنظیم بازار مورد استفاده در محرم، صفر و خانوار تهیه شد که از این تعداد ۴۱ تن در شهرستان یزد و ۳۵ تن دیگر آن در سایز شهرستان‌ها توزیع و ۱۰ تن آن جهت مصارف دهه دوم محرم و اربعین در استان یزد ذخیره گردید.

 وی گفت: در ایام جنگ ۱۲ روزه یک هزار و ۴۰۴ تن روغن مورد نیاز خانوار از طریق چهار شرکت تولیدکننده روغن در کشور پیگیری و به استان یزد تخصیص داده شد.
 

وضعیت بازار برنج یزد در روزهای جنگی

 این مقام مسئول با اشاره به تأمین برنج تنظیم بازار استان یزد در شرایط جنگی کشور اذعان داشت: در شرایطی که برای کشور به وجود آمد یک هزار و ۵۰۰ تن برنج تنظیم بازار در استان یزد پیگیری و جذب شد همچنین ذخایر استراتژیک در استان افزایش پیدا کرد.
 
 وی افزود: در راستای افزایش قیمت و کمبود برنج تنظیم بازار در استان پیگیری‌هایی از طریق وزارت جهاد کشاورزی انجام شد که ۳۰۳ تن برنج تنظیم بازار تهیه و از این تعداد ۱۵۹ تن در شهرستان یزد و ۱۴۴ تن دیگر آن در سایر شهرستان‌ها توزیع شد همچنین در این راستا هماهنگی‌هایی با عمده‌فروشان و واردکنندگان استان جهت تأمین حداکثری برنج در استان یزد به عمل آمد .
 
 وی تصریح کرد: ۳۰۰ تن برنج تنظیم بازار جهت توزیع در صنوف توزیعی، عاملان توزیع حقیقی و هیات‌های مذهبی پیگیری و جذب شد که از این تعداد ۱۳۲/۵ تن در شهرستان یزد و ۸۲/۵ تن در سایر شهرستان‌های یزد توزیع گردید و ۸۵ تن دیگر آن جهت مصارف دهه محرم و اربعین ذخیره شده است.

ذخایر کالاهای استراتژیک که با مدیریت درست کم نشد

حاجی حسینی با تاکید بر عملکرد خوب دستگاه‌های استان یزد در مدیریت بازار استان کفت: در ایام جنگ تحمیلی ایران با رژیم صهیونیستی ذخایر کالاهای استراتژیک استان یزد در این ایام نه تنها به هیچ عنوان کم نشد و حتی اضافه و مدیریت شد.

 در طول جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی، مدیریت تأمین کالاهای اساسی در استان یزد به‌صورت کاملاً مؤثر و کارآمد انجام شد. با برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی بین نهادهای مسئول، نه‌تنها هیچ‌گونه کمبودی در تأمین اقلام ضروری نظیر گوشت، برنج، روغن و سایر مایحتاج مردم به وجود نیامد، بلکه موجودی این کالاها فراتر از نیازهای جامعه بود. انبارهای استراتژیک با ذخایر کافی، سیستم توزیع عادلانه و نظارت مستمر، از هرگونه اختلال یا احتکار جلوگیری کرد. این موفقیت، مرهون استفاده از فناوری‌های نوین در رصد موجودی‌ها، حمایت از تولید داخلی و اطلاع‌رسانی شفاف به مردم بود که منجر به حفظ ثبات اجتماعی و اقتصادی در منطقه شد. این تجربه نشان‌دهنده اهمیت مدیریت هوشمند و پیش‌بینی دقیق در شرایط بحرانی است.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!