معاون فنی مرکز بهداشت یزد خبر داد:
آلودگی هوا عامل فوت ۳۰۰ یزدی
معاون فنی مرکز بهداشت یزد گفت: با توجه به شاخصهای آلودگی هوای یزد و بر اساس معیارهای جمعیتی ۳۰۰ مورد فوت ناشی از عوارض آلودگی هوا در استان یزد برآورد میشود .
مسعود شریفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به نقش عوارض ناشی از آلودگی هوا در مرگ و میر یزدیها گفت: بر اساس محاسبه و تحلیل انجام شده توسط نرمافزار استاندارد کیفیت هوا و با توجه به شاخصهای آلودگی هوا و معیارهای جمعیتی، سهم منتسب مرگ ناشی از آلودگی هوا در شهر یزد در سال ۱۴۰۲ تقریبا ۳۰۰ نفر برآورد شده است. این بدان معنی است با توجه به شاخصهای آلودگی، ۳۰۰ مرگ به آلودگی هوا نسبت داده میشود.
وی بیماریهای غیرواگیر را مهمترین علت عمده مرگ و میر در کشور دانست و افزود: بیماریهای قلبی عروقی، متابولیک و عوارض ناشی از دیابت، سرطانها، بیماریهای مزمن تنفسی و سوانح و حوادث ترافیکی سالانه بیشترین سهم مرگ و میر را در استان یزد و کشور دارند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد تصریح کرد: بیش از ۳۰ درصد مرگ و میرها در استان و کشور ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است که شامل بیماریهای ناشی از پرفشاری خون، سکتههای قلبی و سکتههای مغزی و یا بیماریهایی که به هر دلیلی باعث اختلال در سیستم گردش خون میشوند.
وی با اشاره به نتایج مطالعات کشوری انجام شده در سال ۱۴۰۰ در کل کشور، ادامه داد: استان یزد از نظر شیوع ابتلا به دیابت در رتبه اول قرار دارد که بر اساس معیارهای استاندارد تشخیص دیابت، در کشور ۱۷.۵ درصد افراد مورد مطالعه مبتلا به دیابت بودهاند که این آمار در استان یزد ۲۳.۸ درصد بوده که این تفاوت چشمگیر باعث شده استان یزد رتبه اول را به خود اختصاص دهد.
شریفی گفت: در رابطه با پرفشاری خون استان یزد در رتبه دوم قرار دارد به طوری که میانگین کشوری شیوع فشارخون ۳۲ درصد که این میزان در استان یزد ۳۹ درصد است همچنین بررسی شاخصهای دیگر نشان میدهد استان یزد رتبه یک کمتحرکی و رتبه دوم در بحث مصرف فست فود را دارا است که مجموعه این عوامل میتواند منجر به شکلگیری بیماریهای متعدد مزمن شود.
وی با بیان اینکه سبک زندگی و عوامل زیست محیطی در ابتلا به بیماریهای مزمن نقش موثری دارد، ادامه داد: جهتگیری بستههای خدمات مراقبتی مبتنی بر گروههای سنی در حوزه بهداشت در راستای پیشگیری، تشخیص به موقع و مراقبت از بیماریهای مزمن است. از آموزش و تاکید بر تغدیه انحصاری نوزادان با شیر مادر تا غربالگری دیابت و پرفشاری خون در سنین میانسالی از جمله این فعالیتها است.
وی تصریح کرد: هماکنون غربالگری سه سرطان شایع قابلپیشگیری شامل سرطان روده بزرگ در هر دو جنسیت مرد و زن و سرطانهای سینه و دهانه رحم در خانمها در واحدهای بهداشتی انجام میگیرد که این موضوع در تشخیص زودهنگام این بیماریها، همچنین درمان موثر آنها حائز اهمیت است ضمن اینکه کلیه خدمات آموزشی، غربالگری اولیه و مراقبت بیماریهای مزمن در واحدهای بهداشتی رایگان است.
انتهای خبر/