حالت تاریک
شنبه, 13 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
آمریکا به دنبال امتیازگیری ناعادلانه و باج‌خواهی سیاسی
کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد:

آمریکا به دنبال امتیازگیری ناعادلانه و باج‌خواهی سیاسی

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: لغو ناگهانی مذاکرات از سوی آمریکا با هدف امتیازگیری ناعادلانه و به‌ نوعی باج‌خواهی سیاسی انجام شده است.

احسان خادمی بهابادی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به  دلایل لغو و تعویق مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، گفت: مذاکرات به‌ طور کاملاً ناگهانی و از سوی طرف آمریکایی لغو و به تعویق افتاد. تحلیل من این است که این اقدام آمریکا با هدف امتیازگیری ناعادلانه و به‌ نوعی باج‌خواهی سیاسی انجام شده است.

وی افزود: ایالات متحده تلاش دارد با اعمال فشار سیاسی، مسیر مذاکرات را از چارچوب اصلی خود که مسائل هسته‌ای است، خارج کرده و آن را به سوی اهداف دیگر سوق دهد. در واقع، آمریکا با به تعویق انداختن مذاکرات، قصد دارد به جمهوری اسلامی ایران فشار بیاورد تا در موقعیتی فرسایشی، امتیازات بیشتری به واشنگتن بدهد؛ موضوعی که به نظر من، نهایتاً به شکست خواهد انجامید.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران، بیان کرد: این شخص گفته که ایران فقط باید تا سطح ۳.۶۷ درصد غنی‌سازی داشته باشد، آن‌هم نه در داخل کشور خود، بلکه اورانیوم غنی‌شده را وارد کند. در پاسخ به این ادعا باید گفت: اولاً کشوری که خود دارای ذخایر اورانیوم نیست ناچار به واردات است، ثانیاً برخی کشورها مانند افغانستان با وجود داشتن اورانیوم، توان فناوری و دانش غنی‌سازی را ندارند، و ثالثاً حتی اگر کشوری هم دارای ذخایر و هم فناوری باشد، ممکن است استقلال سیاسی نداشته باشد.

وی ادامه داد: در مقابل، جمهوری اسلامی ایران هم منابع طبیعی اورانیوم را در اختیار دارد، هم به دانش و فناوری بومی غنی‌سازی دست یافته و هم از استقلال سیاسی برخوردار است. بنابراین، انتظار آمریکا برای محدودسازی این ظرفیت‌ها، نه‌تنها غیرمنطقی بلکه خلاف اصل حاکمیت ملی است.

خادمی بهابادی با تأکید بر لزوم اتخاذ رویکرد متقابل در برابر اقدامات آمریکا گفت: دولت آمریکا، به‌ ویژه در دوران ریاست‌ جمهوری ترامپ، سیاستی را دنبال می‌کرد که رسماً نیز آن را اعلام کرده بود که در کنار مذاکره، باید یک تهدید معتبر وجود داشته باشد. یعنی آن‌ها همیشه با استفاده از فشار، تهدید نظامی یا تحریم، طرف مقابل را مجبور به امتیازدهی می‌کنند.

وی افزود: به‌ طور مثال، ترامپ بارها تهدید کرده بود که اگر ایران توافق نکند، جان‌های بسیاری به خطر خواهد افتاد. بنابراین، ما نیز باید در مذاکرات از زبان مشابه استفاده کنیم و تهدید معتبر داشته باشیم. به عنوان مثال، اعلام کنیم اگر آمریکا توافق نکند، ایران از NPT خارج خواهد شد؛ اگر توافقی صورت نگیرد، ممکن است بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخراج شوند؛ یا حتی تغییراتی در دکترین دفاعی و امنیتی و هسته‌ای ایران اعمال شود.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: ایران باید در قبال تهدیدات و فریب‌کاری‌های آمریکا، نه‌تنها منفعل نباشد بلکه با زبان قدرت و منطق پاسخ دهد. تنها در این صورت است که می‌توان از حقوق ملت ایران به‌صورت مقتدرانه دفاع کرد و مانع از تکرار امتیازدهی‌های یک‌طرفه شد.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر