سرپرست مدیریت بحران استانداری یزد:
سال جاری 294 زلزله در یزد رخ داد
سرپرست مدیریت بحران استانداری یزد گفت: در 9 ماه سال جاری 294 مورد زلزله در یزد به وقوع پیوسته که اکثر آنها در منطقه بهاباد بوده است.
احسان بالاکتفی در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به فرارسیدن پنجم دی ماه گرامیداشت روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی گفت: بر اساس گزارش مرکز لرزهنگاری در ۹ ماهه ابتدای سال جاری 294 زلزله در استان یزد رخ داده است که تعداد 87 مورد بین ۱ تا ۱.۹ ریشتر، ۱۹۲ مورد بین 2 تا 2.9 ریشتر، ۱۳ زلزله ۳ تا ۳.۹ ریشتر و دو مورد 4 تا 4.5 ریشتر بوده که عمده این زمین لرزهها در شهرستان بهاباد رخ داده است.
وی با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران علاوه بر برنامههای آموزشی، اقدامات متعدد دیگری را نیز در راستای آگاهیبخشی اقشار مختلف جامعه در دستور کار دارد، افزود: پرداخت تسهیلات برای مقاومسازی منازل روستایی و شهری، نوسازی و مقاومسازی از جمله اقداماتی است که در راستای کاهش خسارات زلزله در سطح استان در حال انجام است.
سرپرست مدیریت بحران استانداری یزد اضافه کرد: در بحث نوسازی برای مالکانی که قصد ساخت مسکن دارند، تحت نظارت بنیاد مسکن وام 400 میلیونی با بهره 4 درصد به آنها تعلق میگیرد.
بالاکتفی ادامه داد: خوشبختانه موضوع ساخت و سازها مورد توجه قرار گرفت و بیشتر ساختمانها بجای آجری به حالت اسکلتی تغییر رویه دادند و ما شاهد این تغییر رویکرد فرهنگ هستیم.
وی گفت: در گذشته رویکرد آموزشی دانشآموز محور بوده، امروزه رویکرد محله محور شده بهطوری که یک مدرسه را انتخاب میکنیم، آموزش داده میشود که در نهایت به غیر از آموزشی که دانشآموزان دیدهاند، مردم محله هم درگیر شده و آموزش میبینند و این مدرسه به عنوان یک پایگاه اسکان امداد اضطراری شناخته میشود که اگر اتفاقی در محله به وجود آمد، مردم محله در کنار این دانشآموزان بتوانند در یک مدرسه ایمن اسکان داشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از شاخصه اصلی ما برای انتخاب مدارس این است که در برابر زلزله مقاوم باشند؛ یعنی تمام اصول فنی رعایت شده باشد که در هنگام وقوع زلزله خطر برای کسانی که در مدرسه میخواهند پناه بگیرند نداشته باشد و در واقع مهمترین اصل انتخاب مدارس همین است.
سرپرست مدیریت بحران استانداری یزد تصریح کرد: از مردم عزیز استان درخواست داریم تا آموزشها را جدی بگیرند، همچنین مدیریت ستاد بحران استان، بعد از سال 82 با همت صدا و سیما و فرهنگ سازیهای انجام شده اقدامات بسیار خوبی در راستای فرهنگ سازی عمومی در جهت اجرای ساختمان بر اساس آئیننامه 800 زلزله و مقررات ملی ساختمان و نوسازی مدارس فرسوده شده انجام داده است.
وی گفت: از طریق رسانههای مختلف، فضای مجازی و در کل آموزشهایی که در خصوص آمادگی در برابر زلزله داده میشود یا هرگونه حوادث به عنوان مثال بحث سیل سال ۱۴۰۱ هیچکس پیشبینی یک همچنین خسارتهایی را نمیکرد و ما چنانچه به گذشته سر بزنیم میبینیم که ممکن است این قضیه تکرار شود پس باید کاملاً آمادگی داشته باشیم
وی تصریح کرد: باید در ساخت و سازها مقررات فنی ساختمان رعایت شود؛ مقاومسازی ساختمانها را باید مدنظر داشته باشیم و آمادگی کامل با علم به مطالب آموزشی مدنظر قرار بدیم.
انتهای خبر/