حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
مقاومت جبهه‌های جدیدی علیه سلطه جهانی باز می‌کند
عضو هیأت علمی دانشگاه یزد:

مقاومت جبهه‌های جدیدی علیه سلطه جهانی باز می‌کند

عضو هیأت علمی دانشگاه یزد با اشاره به تحولات اخیر در سوریه گفت: با وجود سرنگونی نظام سوریه ساختار جبهه مقاومت همچنان پابرجاست و از طرق دیگر جبهه‌های جدیدی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی باز می‌کند.

ابراهیم طاهری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به تحولات اخیر در سوریه گفت: یکی از دلایل اینکه نظام سیاسی حاکم بر سوریه به این وضع دچار شد دشمنی با رژیم غاصب صهیونیستی بود، نظام بین‌الملل بشار اسد را وارد جنگ فرسایشی کرد و طی دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۴ اسد مقاومت کرد.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل سقوط بشار اسد فشار بین‌الملل بود، ادامه داد: با نگاهی به تولید ناخالص ملی سوریه متوجه می‌شویم این شاخص در سوریه در سال ۲۰۱۰ یعنی یک سال قبل از آغاز جنگ داخلی حدود ۶۱ میلیارد دلار بود و در سال ۲۰۲۲ تولید ناخالص ملی این کشور به حدود ۸ میلیارد دلار رسید و در واقع جنگ فرسایشی فشار سنگینی به دولت و ملت سوریه وارد کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه یزد سناریوی آمریکایی اسرائیلی را در حذف اسد بسیار تأثیرگذار دانست و افزود: به شهادت رساندن سردار شهید سلیمانی بخشی از سناریوی آمریکایی و اسرائیلی در منطقه خاورمیانه بود که جبهه مقاومت را بسیار تحت تأثیر قرار داد و اسد نیز از آن ضربه خورد.

وی اضافه کرد: متأسفانه این اواخر بشار اسد نخواست که از سوی جبهه مقاومت حمایت شود و طی مذاکراتی که میان اسد و نظام جمهوری اسلامی وجود داشت تمایل اسد بر این بود که دیگر از جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت دور شود در حالی که آنچه بشار اسد را در سال ۲۰۱۱ نجات داد حزب‌الله و جبهه مقاومت بود.

طاهری با بیان اینکه عامل عمده و نهایی سقوط و سرنگونی بشار اسد دور شدن از حزب‌الله و جبهه مقاومت در سال ۲۰۲۴ بود، افزود: در سال ۲۰۱۱ جبهه مقاومت ورود کرد و ۲ هزار نیروی متخصص و نیروهای جنگی حزب‌الله و سایر نیروهای مقاومتی اعم از فاطمیون، زینبیون و... در سوریه به شهادت رسیدند و اسد را نجات دادند اما در سال‌های اخیر بشار اسد حمایت‌های جبهه مقاومت را نپذیرفت و همین عامل سقوط وی شد.

وی تصریح کرد: شاید تصور اسد این بود که در سال‌های اخیر با نزدیک شدن به امارات و عربستان می‌تواند امتیازات پولی و مالی بگیرد و خود را نجات دهد اما ظاهراً از طرف اعراب و کشورهای عربی پس زده شد و به این سرنگونی دچار شد.

این کارشناس سیاسی عنوان کرد: بخشی از تحولات اخیر در سوریه نیز به این دلیل رخ داد که بشار اسد و پدرش سیستم اقتدارگرا در سوریه ایجاد کرده بودند و بیش از ۵۰ سال بر سوریه حکومت کردند اما باید در قالب این سیستم خواسته‌های مردم سوریه هم می‌دیدند که متأسفانه اینگونه نبود.

طاهری با بیان اینکه سرنگونی بشار اسد نباید به شبکه بازدارندگی نامتقارن ما در منطقه شامات آسیب بزند، ادامه داد: سوریه کلیدی‌ترین کشور در منطقه خاورمیانه برای ما بود و امیدواریم در آینده نظامی سوریه اینقدر بتوانیم ورود کنیم که منفعت ما را تأمین کند، تا هم به دریای مدیترانه دسترسی داشته باشیم، هم بتوانیم جنبش کُردی را کنترل و مدیریت کنیم و هم سوریه بین ترکیه و اسرائیل تقسیم نشود و این‌ها هزینه‌هایی است که آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی سعی دارند بر ما تحمیل کنند.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: با وجود تحولات اخیر در سوریه، اندیشه جبهه مقاومت به قوت خود باقی است و نه تنها آسیب ندیده بلکه قوی‌تر هم شده است و از دل همان سوریه نیروهایی سر بر می‌آورند که در مسیر جبهه مقاومت حرکت و  با سلطه جهانی و ابزار دست آن رژیم کودک‌کش صهیونیستی مقابله می‌کنند.

وی ادامه داد: ساختار جبهه مقاومت همچنان پابرجاست  و از این به بعد از طریق عراق و یمن و طرق دیگر جبهه‌های جدیدی علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در خاورمیانه باز می‌کند و به این راحتی نخواهد بود که حرکت جبهه مقاومت متوقف شود یا از بین برود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر