عضو ناظر مجلس شورای شورای اسلامی:
پایینآوردن تحریمپذیری صنعتنفت با تولیدات باراولی شرکتهای دانشبنیان
عضو ناظر مجلس شورای شورای اسلامی در شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان به بیان توضیحاتی درباره اتکا به شرکت های دانش بنیان و تولیدات بار اول آنها برای پایین آوردن تحریم پذیری نفت پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری «یزدرسا»، علیرضا عباسی، عضو کمیسیون کشاورزی و عضو ناظر مجلس شورای شورای اسلامی در شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دربارهی اهمیت تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: مقام معظم رهبری هم بر این مسئله تاکید کردند که قانون جهش تولید دانش بنیان یک قانون راهبردی است. امیدواریم که نتیجهی این قانون را نیز در سالهای آینده برای کشور ببینیم.
عباسی افزود: این راهکار و استفاده از تولیدات بار اول منجر به تکمیل زنجیرهی ارزش در بخشهای صنعتی مختلف کشور نیز میشود. در بسیاری از حوزهها مثل حوزههای نفت، غذایی ، دارو و صنعت زنجیرههای ارزش ما تکمیل نیست و در همان حلقه های اولیه وجود دارد، این شرکتهای دانش بنیان میتوانند زنجیرههای ارزش را تکمیل و ارزش افزوده را برای داخل کشور ما ایجاد کنند.
این نمایندهی مجلس یازدهم ادامه داد: میتوانیم شرکتهای دانش بنیان را با استفاده از رونق تولیدات بار اول به مرجع فروش در کشور تولید کنیم. البته ما علاوه بر این که نیاز داخل کشور را در نظر میگیریم باید به نیاز کشورهای پیرامونی خودمان نیز توجه کنیم و در این مسیر پیش برویم.
به گفته این مقام مسئول؛ ما هم میتوانیم در داخل نیازهای خودمان را تامین کنیم و هم میتوانیم جامعهی هدف 600 میلیونی اطرافمان را تحت پوشش قرار دهیم، زیرا این توان در کشور ما وجود دارد چرا که ما مجموعههایی داریم که هنوز فعال نشدهاند ولی توان بالایی دارند اما به دلیل فعال نشدن انگیزه در آنها هنوز شروع به کار در حوزهی دانش بنیانها نکردهاند.
عباسی ادامه داد: این عدم انگیزه به دلیل فرآیند طولانی اعطای مجوز به شرکتهای دانش بنیان بود که باعث میشد خیلی از جوانان حتی به سمت گرفتن مجوز نروند و بعد از این که مجوز را میگرفتند این تسهیلات به آنها اعطا میشد، که این مشکلات هم برطرف شد.
عضو کارگروه ثبت اختراعات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیح داد: از سوی دیگر این تولیدات بار اول میتواند منجر به دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز نیز بشود ما در کشورهای مختلف و مخصوصا در حوزهی پالایشگاههای فراسرزمینی مثل کشورهای آمریکای لاتین و ونزوئلا ظرفیتهای زیادی داریم که این ظرفیتها هنوز فعال نشدهاند.
عضو ناظر مجلس شورای شورای اسلامی در شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان گفت: این فعال نشدن به دلیل موانعی که بر سر راه شرکتهای دانش بنیان وجود داشت اتفاق افتاد. اگر این انگیزه در بین شرکتهای دانش بنیان ایجاد شود قطعا ما خامفروشی در حوزهی صنعت نفت و پتروشیمی که میتواند برای ما ارزش افزوده بالایی داشته باشد را کنار بگذاریم.
نماینده کرج در مجلس بیان کرد: با تولیدات بار اول می توانیم سود آوری بالایی در این حوزه داشته باشیم. با استفاده از این تولیدات در بخش پالایش نفت و گاز هم در حوزهی خنثی کردن تحریمها هم بیاثر کردن تحریمها میتوانند نقش به سزایی داشته باشند و فرصتهای صادراتی را نیز ایجاد میکنند.
عضو ناظر مجلس شورای شورای اسلامی در شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان گفت: در حالت عادی وقتی میخواهیم نفت را صادر کنیم به دلیل اینکه نفتی کالایی تحریم پذیر است، باعث جلوگیری از فروش محصول ما میشود و یکی از موانع بزرگ صادراتی برای ما محسوب می شود و میتوانیم با تبدیل آن نفت به ارزش افزوده امکان صادرات آن را نیز فراهم کنیم. با این اقدامات ارز آوری بیشتری نصیب کشور میشود و درصد تحریم پذیری نیز کاهش می یابد.
منبع: راه دانا
انتهای پیام/