حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
یزد در معرض ۵ مخاطره بحران‌زا
مدیرکل مدیریت بحران یزد مطرح کرد:

یزد در معرض ۵ مخاطره بحران‌زا

مدیرکل مدیریت بحران یزد گفت : ۵ مخاطره بحران‌زا استان یزد را تهدید می‌کند که باید برای کاهش و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی این بحران‌ها کوشید.

علی ملک زاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با برشمردن پنج مخاطره بحران‌زای استان یزد گفت: خشکسالی و کم‌آبی با درگیر کردن بیش از 90 درصد استان به خود مهمترین و اصلی‌ترین مخاطره استان یزد به شمار می‌رود که مهم‌ترین علت ایجاد آن تغییرات شرایط اقلیمی است.

وی ادامه داد: از پیامدهای این تغییرات اقلیمی، فرونشست زمین و توفان‌های گرد و غباری است که از آنها می‌توان به عنوان بحرانی دیگر برای استان یزد نام برد، همچنین افزایش آتش‌سوزی جنگل‌ها، افزایش بیماری‌های دام و طیور و آفات نباتی نیز متاثر از بحران خشکسالی و کم آبی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد با اشاره به راهکارهای مقابله با این بحران افزود: مدیریت مصرف بهینه آب، انتقال آب خارج از حوزه، توجه بیشتر به بخش کشاورزی و صنعت و افزایش بهره‌وری محصولات، راهکاری موثر جهت مقابله با این بحران است.

ملک زاده گفت: دومین مخاطره تهدید آمیز استان یزد، سیل است که معمولا منشا آن بارش‌های رگباری کوتاه مدت و نقطه‌ای بوده و یکی از مهمترین دلایل وقوع این بحران نیز خشکسالی و کمبود آب است.

 وی با تشریح راهکارهای مقابله با بحران سیل گفت: در نظر گرفتن تدابیر پیشگیرانه و توجه به کاهش یافتن خطر در ساخت و سازها، افزایش سازه‌های آبی خاکی برای کنترل روان‌آب‌ها، اجرای طرح‌های دفع آب سطحی در شهرها و روستاها، افزایش سامانه‌های پیش بینی هواشناسی در تشخیص به موقع و نقطه‌ای بارندگی‌ها و همچنین توجه ویژه به آموزش و فرهنگ سازی مردم در برابر این پدیده جوی می‌تواند به کاهش آسیب‌های ناشی از این بحران منجر شود.

وی زلزله را پر مخاطره ترین تهدید ویرانگر برای استان یزد خواند و گفت : هر ساله به صورت میانگین 500 زلزله در استان یزد به ثبت می‌رسد و در سال جاری نیز تاکنون بیش از 113 زلزله در سطح استان یزد ثبت شده که این عدد در سال گذشته بیش از 322 و در سال 1401 بیش از 596 بوده و مجموعا در ۱۰ سال اخیر بیش از 2 هزار زلزله در مراکز لرزه نگاری استان یزد به ثبت رسیده است.

ملک زاده با اشاره به قابل پیش‌بینی نبودن و خسارت بالای زلزله افزود: وجود گسل‌ها در شرق و غرب استان یزد از دلایلی است که باعث شده احتمال وقوع این بحران در استان یزد بالا باشد به نحوی که در شهرستان بهاباد در همین چند روز گذشته در یک روز شاهد ثبت 13 زلزله در مراکز لرزه نگاری برای این منطقه بودیم.

وی تصریح کرد : طرح بهسازی ساخت و سازهای شهری و روستایی، ایمنی سازی واحدهای مسکونی، فرهنگ سازی و آموزش به مردم و آمادگی تجهیزات در حوزه ایمنی و امدادی با برگزاری مانورها و کلاس‌های آموزشی می‌تواند از راهکار‌های موثر در کاهش آسیب در هنگام وقوع این بحران باشد.

مدیرکل مدیریت بحران یزد سرمازدگی را تهدیدی دیگر برای این استان خواند و تصریح کرد: با سرد شدن هوا در یک مقطع زمانی شاهد سرمازدگی در سطح استان یزد هستیم که می‌توان با استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای پایش سرما، استفاده از گونه‌های گیاهی مقاوم در برابر سرمازدگی، همدلی و پابه کار بودن مردم در زمان وقوع سرمازدگی و استفاده از تجهیزات گرم کننده، آسیب سرمازدگی در استان یزد را به شدت کاهش داد.

وی پنجمین مخاطره استان یزد را گرد و غبار دانست و گفت: منشا اصلی گرد وغبار‌ها در استان بزد باز به کم‌آبی برمی‌گردد و معمولا منشا خارجی دارند که راهکارهای کاهش این بحران نیز مالچ پاشی و کاشت گیاه، کاشت گیاهان مناسب اقلیم منطقه، مقابله با بیابان‌زایی، ایجاد کمربند فضای سبز اطراف شهرها، حفظ و گسترش فضای سبز درون‌شهری است.

انتهای خبر/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از