حالت تاریک
چهارشنبه, 07 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری یزد رسا هستید؟
۳ سال پژوهش برای تألیف دایرةالمعارف انقلاب یزد
مسئول حسینیه هنر یزد مطرح کرد:

۳ سال پژوهش برای تألیف دایرةالمعارف انقلاب یزد

مسئول حسینیه هنر یزد با اشاره به روند پژوهش و تولید کتاب دایرةالمعارف مصور تاریخ انقلاب اسلامی «نهضت در یزد» گفت: این اثر حاصل ۳ سال تحقیق میدانی، مصاحبه‌های گسترده و بررسی منابع متعدد برای ثبت دقیق تاریخ انقلاب یزد است.

علی‌اصغر مرتضایی‌راد در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، با تشریح روند شکل‌گیری و تولید کتاب دایرةالمعارف مصور تاریخ انقلاب اسلامی «نهضت در یزد» بیان داشت: در فرایند تولید این اثر از ابتدا تا انتها قریب به ۲۰ نیروی جوان دغدغه‌مند زیر نظر حسینیه هنر یزد آموزش دیدند و برای تهیه این کتاب همکاری کردند.

جمع‌آوری بیش از ۳۰ هزار تصویر و سند از انقلاب یزد

وی ادامه داد: خروجی این همکاری شامل جمع‌آوری و گویاسازی بیش از ۳۰ هزار تصویر و سند مرتبط با انقلاب یزد، مطالعه و فیش‌برداری از حدود ۲۰۰ کتاب تاریخی و بررسی بیش از ۱۰۰ سایت، صفحه و خبرگزاری رسمی و غیر رسمی بوده است.

۴۲۰ ساعت مصاحبه با ۱۶۰ انقلابی یزدی

مسئول حسینیه هنر یزد ادامه داد: همچنین در فرآیند تولید این کتاب بیش از ۴۲۰ ساعت مصاحبه با ۱۶۰ نفر از انقلابیون یزد در قالب حدود ۳۰۰ جلسه انجام شد و تمامی این مراحل در بازه‌ای تقریباً سه ساله تکمیل شد.

مرتضایی‌راد با اشاره به وجه تمایز این کتاب نسبت به آثار مشابه در این زمینه گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این اثر، خاطره‌محور بودن و روایت تاریخ انقلاب اسلامی از زبان توده‌های مردم و انقلابیون یزد است و نه فقط نخبگان یا افراد خاص.

وی ادامه داد: این رویکرد باعث می‌شود مردم خود را در شکل‌گیری هویت تاریخیشان دخیل بدانند و این هویت به سادگی فراموش نشود.

بازگویی پشت‌صحنه‌ها و روایت انقلاب از زبان مردم وجه تمایز اصلی این کتاب است

مسئول حسینیه هنر یزد تصریح کرد: این کتاب نه فقط به اتفاقات اصلی صحنه و برخوردهای سیاسی و وقایعی نظیر قیام‌ها و راهپیمایی‌ها، بلکه پشت صحنه‌ها و جزئیات کمتر شنیده شده انقلاب یزد را در قالب خاطره و روایت بیان می‌کند؛ موضوعاتی که در آثار تاریخی مشابه اغلب نادیده گرفته شده‌اند.

الهام از دغدغه امام خمینی (ره) در ثبت تاریخ مردمی انقلاب

مرتضایی‌راد در خصوص انگیزه اصلی نگارش این کتاب بیان داشت: فلسفه اصلی انجام این پروژه برگرفته از دغدغه امام خمینی (ره) نسبت به ثبت تاریخ انقلاب اسلامی بود.

وی افزود: ایشان در نامه‌ای به سید حمید روحانی تأکید کردند که تاریخ انقلاب باید از زبان توده‌های مردم رنج‌دیده روایت شود؛ چنین رویکردی باعث می‌شود تاریخ از تحریف و یا جهت‌گیری‌های شخصی دور بماند.

چاپ نخستین نسخه کتاب در زمستان ۱۴۰۱

مسئول حسینیه هنر یزد همچنین با اشاره به شروع فرایند تألیف و زمان چاپ کتاب گفت: حسینیه هنر یزد از بهمن ماه سال ۱۳۹۷ به صورت رسمی عملیات تولید دایره‌المعارف مصور انقلاب اسلامی یزد را آغاز کرد و پس از سه سال تلاش مستمر تیم ۲۰ نفره، با انجام فرایندهای پژوهش، مصاحبه، تدوین، صفحه‌آرایی، طراحی جلد و اخذ مجوز و... اولین نسخه این کتاب در زمستان ۱۴۰۱ به چاپ رسید.

مرتصایی‌راد در پایان در خصوص محتوای اصلی کتاب گفت: کتاب «نهضت در یزد» مجموعه‌ای از رویدادهای انقلاب اسلامی در استان یزد را پوشش می‌دهد و در کنار آن به معرفی اماکن و شخصیت‌های انقلاب یزد می‌پردازد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!