حالت تاریک
سه‌شنبه, 27 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری یزد رسا هستید؟
۵۰ رشته قنات تفت احیا و مرمت شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفت:

۵۰ رشته قنات تفت احیا و مرمت شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفت از اجرای طرح‌های مختلف برای تقویت زنجیره تولید و تأمین امنیت غذایی خبر داد و گفت: امسال ۵۰ رشته قنات در شهرستان مرمت و احیا شده و بازارچه «مزرعه تا سفره» نیز در دستور کار قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، کاظم مسروری‌فر با تأکید بر عزم جدی این مدیریت برای تقویت زنجیره تولید و تأمین امنیت غذایی اظهار کرد: محور اصلی برنامه‌های جهاد کشاورزی شهرستان تفت، پایداری تولید و کوتاه کردن دست واسطه‌هاست و در همین راستا راه‌اندازی بازارچه «مزرعه تا سفره» و مدیریت هوشمند تأمین گوشت تنظیم‌بازاری شامل مرغ و گوشت گوسفندی با جدیت پیگیری می‌شود.

وی افزود: در بخش زیرساخت‌های تولید، با تمرکز بر افزایش بهره‌وری منابع آب، پروژه‌های آبیاری کم‌فشار در شهر نیر و فخرآباد گاریز عملیاتی شده و همزمان توسعه کشت گیاهان دارویی از جمله زیره سبز و آنغوزه و اجرای طرح‌های سرشاخه‌کاری نیز در دستور کار قرار گرفته است تا زمینه اقتصادی‌تر شدن فعالیت‌های کشاورزی فراهم شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفت با اشاره به اهمیت حفظ و احیای منابع آبی سنتی بیان کرد: در سال جاری ۵۰ رشته قنات در سطح شهرستان مرمت و احیا شده است که این اقدام می‌تواند نقش مهمی در پایداری منابع آبی مورد نیاز باغات داشته باشد و به حفظ ظرفیت‌های آبی بخش کشاورزی شهرستان کمک کند.

مسروری‌فر ادامه داد: در حوزه توسعه انرژی‌های پاک نیز اقدامات لازم برای بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی در چاه‌های کشاورزی انجام شده است که این طرح با هدف کمک به تأمین انرژی و بهبود تراز انرژی بخش کشاورزی دنبال می‌شود.

وی با اشاره به چالش‌های زیستی و آفات موجود در بخش کشاورزی شهرستان تصریح کرد: مقابله با خسارات ناشی از مگس مدیترانه‌ای و همچنین کنترل جمعیت گراز در باغات، نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه و همکاری دستگاه‌های مختلف است و پیگیری‌های لازم برای مدیریت این چالش‌ها در دستور کار قرار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی تفت تأکید کرد: مجموعه اقدامات انجام‌شده در حوزه آب، خاک، باغبانی، انرژی و بازار با هدف حمایت از بهره‌برداران، افزایش بهره‌وری منابع و ایجاد شرایط پایدارتر برای تولیدکنندگان بخش کشاورزی شهرستان دنبال می‌شود.

در ادامه این نشست، علیرضا مرادیان، سرپرست فرمانداری تفت، با تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی بخش خصوصی در توسعه اقتصاد کشاورزی خواستار شناسایی و معرفی سرمایه‌گذاران برای توسعه صنایع تبدیلی، به‌ویژه در حوزه محصول راهبردی انار شد.

وی همچنین بر ضرورت حفاظت از باغات انار در بافت شهری و تقویت تعامل میان تعاونی‌های بهره‌بردار و بخش خصوصی برای رفع چالش‌های این حوزه تأکید کرد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!