برای جمهوری اسلامی ایران؛
نوری که در دل تاریکی تابید
جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ همچون نوری در دل تاریکی استکبار درخشید و چشم جهانیان را به خود خیره کرد.
به گزارش پایگاه خبری «یزد رسا»، تأثیر قیام مردم یزد در کنار قیام مردم تبریز و قم یکی از عوامل مؤثر در پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود و پس از این پیروزی امام راحل در گام اول رفراندومی عمومی برگزار کردند تا مردمسالاری دینی را در کشور به منصه ظهور برسانند.
مشارکت مردم در ۱۲ فروردینماه سال ۵۸ در این نظرسنجی همگانی آنچنان پرشور بود که کمتر کسی انتظار این حضور را داشت و دنیا شاهد ارائه مدل جدیدی از حکمرانی در سطح جهانی بود.
*نظام جمهوری اسلامی ایران مدلی موفق در مردمسالاری دینی
احمد برزگر در گفتگو با پایگاه خبری «یزد رسا» به مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: امروز تمامی افراد دنیا، مستقل از سیاستهای خود، اعتراف میکنند که نظام جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از مدلهای موفق مردمسالاری در جهان شناخته میشود.
وی افزود: در آغاز انقلاب اسلامی، اصولگرایان و اصلاحطلبان درباره طرح «جمهوری اسلامی» مواضع مختلفی داشتند، اما امام خمینی (ره) با تعریف واضحی از جمهوری اسلامی، جمهوری را بهعنوان یکی از ابزارهای تحقق اهداف اسلامی تعریف نمود و مورد تأکید قرارداد که مردم باید در چارچوب قوانین اسلامی رأی دهند و مسئولان را، از جمله رئیسجمهور، نمایندههای مجلس و خبرگان، برحسب سلیقه خود انتخاب نمایند.
برزگر ادامه داد: در حال حاضر، کسی نمیتواند انکار کند که در دوران انقلابی و پس از آن، نظام جمهوری اسلامی ایران به یک نظام اهمیت دهنده به نظر مردم در انجام انتخابات و اعتماد به مردم تبدیل شده است.
وی بیان کرد: قبل از گذشت یک سال از انقلاب، نظام جمهوری اسلامی چهار بار رفراندوم برگزار کرد؛ یک رأیگیری در سال ۱۳۵۸ برای تصدی جمهوری اسلامی، و در تیر و آذر سال ۵۸ رأیگیری برای خبرگان و قانون اساسی، و در نیمه دوم سال ۵۸ انتخابات ریاستجمهوری برگزار شد که همه آنها با مشارکت مردمی فراوان برگزار شدند.
این کارشناس سیاسی تأکید کرد: رهبران انقلاب اسلامی همواره به اصل مردمسالاری اعتقاد داشتهاند و این اعتقاد را در دهههای اخیر باتوجهبه اقداماتشان، بهخوبی ثابت کردهاند؛ رهبر معظم انقلاب با تمام رؤسای جمهور، چه اصولگرا و چه اصلاحطلب، همکاری کردهاند و تا جایی که اصول نظام اجازه داده، از آنها حمایت کردهاند.
برزگر افزود: یکی از دستاوردهای مهم نظام جمهوری اسلامی ایران، ایجاد یک مردمسالاری مبتنی بر اصولدینی است که این مسئله برای انقلاب اسلامی بهعنوان یک پیروزی بزرگ محسوب میشود. در مقابل، رژیم پهلوی احترامی به رأی مردم نداشت و در صورت برگزاری انتخابات، مشارکت مردم بسیار پایین بود و اخیراً اسناد متعددی این ادعا را تأیید میکنند و علاقهمندان میتوانند در موزه مجلس که در کنار مجلس واقع شده است، به تاریخچه مردمسالاری در ایران پی ببرند.
ایران بهعنوان کشوری که در تغییر نظام خود بهصورت جدی اصل را نظر مردم بنا نهاد توانست پس از پیروزی انقلاب اسلامی دریچهای جدید از حکمرانی را به روی جهانیان بگشاید.
*نظام جمهوری اسلامی ایران، نظام مبتنی بر رأی مردم است
محمد صالح جوکار در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «یزد رسا»، به برخی گفتههایی درباره برگزاری رفراندوم پاسخ داد و اظهار کرد: ماهیت و مقررات رفراندوم در قانون اساسی مشخص است و اینکه در چه شرایطی آن را برگزار کنیم نیز در آن تعیین شده است.
وی ادامه داد: نکتهای که مطرح است این است که اگر امروز قانون اساسی را تصویب کنیم، ممکن است بعد از ۶ ماه، برخی از افراد خواستار برگزاری رفراندوم شوند، در دنیا مواردی وجود ندارد که برای قانون اساسی یک کشور رفراندوم برگزار شود، مگر اینکه ساختار نظام سیاسی آن تغییر کند.
وی ادامه داد: قانون اساسی را باید بهعنوان پایه و اساس نظام سیاسی یک کشور در نظر گرفت و اگر مردم با رأی خود آن را تصویب کرده باشند، باید به آن احترام گذاشت. اما آنچه که درباره جمهوری اسلامی مطرح است، نشان میدهد که اگر آن را به رفراندوم بگذاریم، باز هم مردم حمایت حداکثری خواهند داشت؛ چرا که جایگزین یک رژیم دیکتاتوری شد که اراده و اختیار مردم در آن وجود نداشت.
نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن اظهار کرد: در جمهوری اسلامی، مردم در موضوعاتی از قبیل انتخاب مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی، ریاستجمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا کاملاً مشارکت دارند؛ این نشان میدهد که مردم در سرنوشت سیاسی خود حق انتخاب و دخالت دارند.
جوکار با بیان اینکه حکمرانی در جمهوری اسلامی از طریق رأی مردم شکل میگیرد، افزود: رأی مردم در حکمرانی کشور جمهوری اسلامی بسیار مهم است.
وی ادامه داد: مردم کشورهایی که ادعا میکنند آزادی بیان در آن وجود دارد، اگر مخالفتی داشته باشند، تأثیری ندارد و تصمیماتی که گرفتهاند اجرایی میشود.
نماینده مردم یزد تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران، یک نظام مبتنی بر رأی مردم است و مردم هم از نظام خود خشنودند؛ بنابراین، احترام به مردم و مشارکت آنها در مواضع مختلف از زندگی سیاسی و اجتماعی بسیار حیاتی است.
وی در پایان گفت: مسئولیت و مدیریت کشور به عهده مردم است و پاسخ به نیاز و خواستههای مردم بالاترین نوع قدردانی از آنها است؛ زیرا اگر دولت به مطالبات واقعی مردم پاسخ دهند، مردم نیز میتوانند زندگی بهتری داشته باشند.
حضور مردم در تمام عرصههای سیاسی و اجتماعی کشور بیانگر اهمیت جایگاه آنها در مدل حکمرانی کشور است، بنابراین جمهوری اسلامی ایران در انتخابات سیاسی کشور اصل و مبنا را انتخاب مردم گذاشته تا مردم به تحقیق و جستجو سرنوشت خود را رقم بزنند.
*مدل حکمرانی جمهوری اسلامی ایران نوری در دل تاریکی شد
ابراهیم طاهری در گفتگو با پایگاه خبری «یزد رسا»، با اشاره بهروز ۱۲ فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ نوری در جهان تاریکی بود که همه گرفتار این تاریکی بودند، به تعبیری جمهوری اسلامی یک الگوی دیگری از حکمرانی به جهان در قالب مردمسالاری دینی را همچون نوری در قلب تاریکی عرضه کرد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در نوع خود مدل و الگوی حکمرانی جدید و نویی فارغ از الگوی کمونیستی و لیبرالیستی که در آن دوران رایج بود ارائه کرد؛ الگویی که ترکیبی از جمهوریت، اسلامیت و سنت تاریخی ایرانی را در خود دارد.
این کارشناس سیاسی تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی، با برخورداری از ماهیتی مردمی و دینی، وظیفه حکومت را به چالش کشیده و تلاش میکند تا در چارچوب قانون اساسی، با مردمسالاری دینی هماهنگ شود و ایرادات شکلی و محتوایی نظامهای غربی و لیبرالیسم را که به مادیگرایی معطوف شدهاند، اصلاح کند.
طاهری اظهار کرد: مردمسالاری دینی، مبنای پایداری و ماندگاری انقلاب اسلامی است که نظام جمهوری اسلامی با جمعیت حدود ۸۶ میلیون نفر، بزرگترین دموکراسی خاورمیانه است که دموکراسی دینی در تمام سطوح آن رونق دارد؛ انتخابات مختلف، از انتخابات پارلمانی و مجلس خبرگان تا شوراهای شهری و روستایی، اصناف و غیره، در این نظام برگزار میشود که بر پایداری و ماندگاری جمهوری اسلامی تأثیر گذاشته است.
وی با اشاره به ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: حوادث اخیر نشان داد که نظام غرب سعی دارد با بهرهگیری از ضعفهای داخلی، به جمهوری اسلامی آسیب جدی وارد کند، غربیها باتوجهبه قدرت نظام سیاسی، بهمنظور آسیبزدن بهنظام اسلامی، از استراتژی اسلامهراسی و ایرانهراسی استفاده میکنند و در صورت عدم موفقیت، تلاش میکنند از طریق ایجاد بحرانهای داخلی، جمهوری اسلامی را تضعیف کرده و به چالشها دامن بزنند.
تلاش غرب برای ایجاد بحران و چالش در کشور خود گواه این است که قطار جمهوری اسلامی ایران در مسیر موفقیت با سرعت روبهجلو حرکت میکند و این سنگاندازیها تنها برای توقف این قطار مستحکم و سریع است.
همچنان برای حرکت در مسیر پیشرفت باید تلاش کرد و موانع موجود را کنار زد تا دشمن نتواند سرعت روند روبهرشد ملت ایران را کاهش دهد.