حالت تاریک
سه‌شنبه, 02 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
اعتبار بخش معدن به ۳۴ همت رسید
رئیس امور صنعت و معدن سازمان برنامه:

اعتبار بخش معدن به ۳۴ همت رسید

رئیس امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: امسال حوزه معدن و ... آن در اولویت‌های کلیدی قرار گرفته و به همین دلیل بودجه این بخش با افزایش ۱۵۰ درصدی به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا» به نقل از ایرنا، مرتضی خالصی محور اصلی اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۳ را تلاش برای تحقق اهداف برنامه هفتم یعنی رشد ۸.۵ درصدی بخش صنعت و ۱۳ درصدی بخش معدن کشور دانست.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های دقیق و تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های کلیدی، نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و اجرای تکالیف تعیین‌ شده در برنامه هفتم دارد، بخش صنعت و معدن کشور را یکی از محورهای مهم توسعه اقتصادی دانست و یادآور شد: پارسال اقدامات گسترده‌ای در همین راستا برای تکمیل زنجیره‌های ارزش در بخش‌های معدنی و پتروشیمی انجام شد که این روند ادامه دارد.

 رئیس امور صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات سازمان برنامه و بودجه گفت: تکمیل زنجیره‌های ارزش در بخش‌های صنعتی و معدنی، از جمله اولویت‌های اصلی دولت بوده که برای تامین این رشد، صندوق‌های حمایتی ویژه‌ای برای صنایع دریایی، صنایع کوچک و صنایع پیشرفته تدارک دیده شده و منابع لازم برای توسعه خوشه‌های صنعتی، زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی و تصفیه‌خانه‌های صنعتی به دقت تخصیص یافته است.

خالصی اظهار داشت: در حوزه معدن، اکتشافات معدنی و تامین ایمنی معادن به‌عنوان اولویت‌های کلیدی مورد توجه قرار گرفته‌اند، میزان بودجه تخصیص‌یافته به این حوزه‌ها در سال ۱۴۰۴، با افزایش ۱۵۰ درصدی نسبت به سال قبل، به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسید.

بازرگانی داخلی و خارجی؛ حمایت از تنظیم بازار و توسعه صادرات

وی در بخش بازرگانی داخلی به چالش‌های مهمی مانند خرید تضمینی گندم اشاره کرد و توضیح داد: پارسال دولت برای خرید ۱۲ میلیون تن گندم کشاورزان، اعتباری بالغ بر ۲۱۷ هزار میلیارد تومان اختصاص داد و اقدامات گسترده‌ای برای تنظیم بازار کالاهای اساسی در سقف ۱۱ میلیارد یورو صورت گرفت که منابع مشابهی نیز برای سال جاری تصویب شده است.

خالصی یکی از اقدامات در سال گذشته را بهبود ذخایر راهبردی کشور عنوان کرد و افزود: پارسال ذخایر راهبردی کشور با استجازه از مقام معظم رهبری مرتفع شدند و منابع کافی برای تامین کالاهای اساسی در سال آینده برنامه‌ریزی شده است تا کشور از نظر نیازهای ضروری با کمبود مواجه نشود.

وی با بیان اینکه در حوزه بازرگانی خارجی، توسعه صادرات به‌ عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مورد توجه قرار گرفت، گفت: تخصیص منابع به حمایت از رویدادهای بین‌المللی مانند «ایران‌اکسپو»، افزایش تعداد رایزن‌های اقتصادی در کشورهای هدف، و تصویب «قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی» از اقداماتی بودند که در این سال انجام شدند.

به گفته وی در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی، مصوبات جذب سرمایه‌ای به ارزش ۸.۲ میلیارد دلار به اجرا درآمده است.

شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی؛ زیرساخت‌های لازم برای اقتصاد دیجیتال

خالصی با توضیح اینکه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، تلاش‌های گسترده‌ای برای توسعه شبکه ملی اطلاعات انجام شده، این اقدامات را زمینه‌ساز ایجاد دولت هوشمند، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال است.

این مقام مسئول گفت: در چارچوب سند معماری شبکه ملی اطلاعات، پروژه‌های متعددی برای توسعه سکوهای داخلی، گسترش فیبر نوری و مراکز داده اجرایی شده است.

وی خبر داد که تعداد خانواده‌هایی که به فیبر نوری متصل شده‌اند، از هشت میلیون در سال ۱۴۰۳ به هدف‌گذاری اتصال ۲۰ میلیون خانوار در سال ۱۴۰۴ افزایش خواهد یافت. همچنین مبحث مهم ایجاد مراکز داده و قطب‌های داده به شدت پیگیری می‌شود.

خالصی اعلام کرد: در حوزه فضا، بزرگترین پایگاه فضایی کشور در جنوب در حال ساخت است که هدف آن پرتاب ماهواره‌های ارتباطی، سنجشی و تحقیقاتی است. بودجه اختصاص‌یافته به این حوزه نیز در سال ۱۴۰۴، با افزایش قابل توجهی به ۲۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

استانداردسازی و توسعه مناطق آزاد؛ تقویت نظارت و ترویج اصول کیفی

خالصی به مسئولیت‌های حساس مرتبط با سازمان ملی استاندارد اشاره کرد و گفت: کنترل بازار، استانداردسازی و تدوین استانداردهای بین‌المللی به طور جدی توسط این سازمان پیگیری شده است و امور مربوط به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و گمرک جمهوری اسلامی ایران تحت نظارت دقیق قرار گرفته تا این زیرساخت‌ها به شکلی مؤثر در توسعه اقتصادی کشور عمل کنند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال گذشته و برنامه‌ریزی دقیق برای سال ۱۴۰۴ خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است که با حمایت از برنامه‌های کلیدی در حوزه صنعت، معدن، بازرگانی و ارتباطات، به اهداف بلندمدت برنامه هفتم توسعه و چشم‌انداز رشد اقتصاد ملی دست یابیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر