مدیرکل تبلیغات اسلامی یزد مطرح کرد:
تفرقهافکنی پهلوی میان اقلیتهای مذهبی در یزد
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: رژیم پهلوی به دلیل سیاستهای یکسانسازی فرهنگی و مذهبی، تلاش کرد تا اقلیتهای مذهبی یزد را تحت فشار قرار دهد و زمینههای اختلاف و تنش را در میان آنها ایجاد کند.
حجت السلام نجیمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، با اشاره به وضعیت استان یزد در دوران رژیم ستمشاهی گفت: استان یزد مانند دیگر استانهای کشور از برنامهها و سیاستهای حکومت پهلوی مستثنا نبود و چه بسا شرایط سختتری بر مردم یزد در آن زمان حاکم بود.
وی ادامه داد: کشف حجاب به عنوان یکی از اقدامات اصلی رژیم پهلوی در آن دوران اعتراضات زیادی را به همراه داشت به طوری که بسیاری از زنان یزدی از ترس آژانها و مأموران شهربانی مجبور شده بودند تا مدتها از خانه بیرون نیایند تا مبادا حجاب از سرشان کشیده شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به وضعیت اقتصادی مردم یزد در آن زمان گفت: اغلب مردم در روستاهایی زندگی میکردند که حداقل امکانات لازم برای یک زندگی مانند دسترسی به آب ، گاز و ... در آن وجود نداشت و با کشاورزی امورات زندگی خود را میگذراندند.
وی ادامه داد: در دوران حکومت پهلوی، استان یزد به عنوان یکی از مراکز تاریخی و فرهنگی ایران، با تنوع مذهبی و قومی خاصی روبرو بود. اقلیتهای مذهبی مانند زرتشتیان، یهودیان و... در این استان زندگی میکردند و هر یک دارای فرهنگ و سنتهای خاص خود بودند. اما رژیم پهلوی به دلیل سیاستهای یکسانسازی فرهنگی و مذهبی، تلاش کرد تا این اقلیتها را تحت فشار قرار دهد و زمینههای اختلاف و تنش را در میان آنها ایجاد کند.
وی تصریح کرد: تلاشهای رژیم پهلوی برای ایجاد تفرقه میان اقلیتهای مذهبی در یزد نه تنها موفقیتآمیز نبود، بلکه موجب بروز نارضایتیهای اجتماعی گستردهای شد که در نهایت به تحولات سیاسی و اجتماعی بزرگتری منجر گردید.
نجیمی ادامه داد: سرکوب مراسمات دینی و فرهنگی، اختناق فضای سیاسی و نبود آزادی بیان از دیگر سیاستهای رژیم پهلوی در شهرهای مختلف کشور بود که واکنشهای زیادی را به دنبال داشت.
وی با اشاره به قیام مردم علیه رژیم پهلوی گفت: مردم یزد نیز در مقابل جنایت پهلوی سکوت نکرده و قیام کردند و به تظاهرات علیه این حکومت تا سرنگونی کامل آن ادامه دادند.
این مقام مسئول اظهار کرد: این انقلاب و حرکت نه تنها نشاندهنده قدرت اراده مردم بود بلکه یادآور این نکته است که حتی در شرایط سختترین خفقانها، صدای حقطلبی و آزادیخواهی نمیتواند خاموش شود. فداکاریهایی که در این راه انجام شد، هنوز هم در یادها باقی مانده و الهامبخش نسلهای آینده است. مردم ایران با ایستادگی در برابر ظلم، ثابت کردند که آزادی و عدالت همیشه ارزشمندتر از زندگی است و برای دستیابی به آن باید جنگید.
انتهای خبر/