حالت تاریک
دوشنبه, 19 آبان 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری یزد رسا هستید؟
ضرورت رویکرد پیش‌دستانه در جنگ نرم سایبری دشمن
کارشناس حوزه امنیت سایبری مطرح کرد:

ضرورت رویکرد پیش‌دستانه در جنگ نرم سایبری دشمن

کارشناس حوزه امنیت سایبری گفت: سازمان‌ها باید به‌صورت مستمر نسبت به پایش تهدیدها، به‌روزرسانی نرم‌افزارها و کنترل دسترسی کاربران اقدام کنند.

امین رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، با اشاره به ماهیت پیچیده و چندوجهی تهدیدات نرم‌افزاری از سوی دشمن اظهار داشت: دشمن در سال‌های گذشته از ابزارهای نظامی به‌تدریج به سمت ابزارهای نرم‌افزاری، اطلاعاتی و روانی حرکت کرده است. 

وی ادامه داد: امروز جنگ نرم تنها در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی جریان ندارد، بلکه در بسترهای فناوری، زیرساخت‌های حیاتی و سامانه‌های اطلاعاتی کشور نیز رخنه کرده است. دشمنان تلاش می‌کنند با نفوذ در سیستم‌های نرم‌افزاری، ایجاد اختلال در روند خدمات عمومی و دست‌کاری داده‌ها، اعتماد عمومی و ثبات اطلاعاتی را هدف قرار دهند.

این کارشناس حوزه امنیت سایبری، مهم‌ترین اولویت در شرایط فعلی را افزایش هوشیاری سازمانی و تقویت سامانه‌های دفاع سایبری عنوان کرد و افزود: سازمان‌ها باید به‌صورت مستمر نسبت به پایش تهدیدها، به‌روزرسانی نرم‌افزارها و کنترل دسترسی کاربران اقدام کنند. داشتن برنامه‌ی مدون پاسخ به حوادث (Incident Response Plan) و تمرین‌های منظم مقابله با نفوذ از جمله ابزارهای حیاتی در مقابله با هجمه‌های نرم‌افزاری است.

وی همچنین بر اهمیت آموزش کارکنان و کاربران تأکید کرد و افزود: بخش قابل توجهی از نفوذهای سایبری از طریق خطاهای انسانی اتفاق می‌افتد. بنابراین برگزاری دوره‌های آموزشی منظم، شبیه‌سازی حملات فیشینگ و فرهنگ‌سازی درباره‌ی امنیت رمز عبور از اقدامات اساسی در پیشگیری از حملات است.

رضایی در ادامه خاطرنشان کرد: مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن، صرفاً یک موضوع فنی نیست بلکه نیازمند سیاست‌گذاری هوشمندانه، هماهنگی میان دستگاه‌ها و همکاری بین‌بخشی است. 

وی افزود: امنیت سایبری باید به‌عنوان یک راهبرد ملی دیده شود، نه صرفاً وظیفه‌ی بخش فناوری اطلاعات. لازم است نهادهای دولتی، مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی در قالب شبکه‌ای منسجم برای تبادل اطلاعات تهدید، شناسایی به‌موقع حملات و افزایش تاب‌آوری دیجیتال همکاری کنند.

 

این کارشناس ساییری گفت: دشمنان از هر شکاف نرم‌افزاری و انسانی برای نفوذ استفاده می‌کنند. بنابراین ما باید با تکیه بر دانش بومی، توان دفاعی سایبری کشور را تقویت کنیم و به‌جای واکنش منفعلانه، رویکرد پیش‌دستانه اتخاذ نماییم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!