بسیج نماینده اراده ملت در دفاع از ارزشهاست؛
بسیج همتی بلند در حفظ سنگر خانواده
بسیج نمایندهای از اراده ملت در دفاع از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی محسوب میشود و در ذیل سند راهبردی 10 ساله اعتلای بسیج در حمایت از زنان و تقویت بنیان خانواده فعالیتهای گستردهای انجام میدهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، بسیج به عنوان یک نهاد مردمی و انقلابی به دستور رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بر اساس اصول و ارزشهای اسلامی تشکیل شد. این نهاد به دنبال ترویج فرهنگ ایثار، فداکاری و خدمت به مردم است و در واقع نمایندهای از اراده ملت در دفاع از آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی محسوب میشود.
بسیج با تأکید بر نقش زنان در خانواده و جامعه، به دنبال ارتقای جایگاه آنان در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و یکی از مهمترین مأموریتهای بسیج این است که بتواند نظام اسلامی را در ایجاد جامعه خانواده محور و مبتنی بر نقشآفرینی زن یاری کند و در این راستا اقدامات متعددی را در قرارگاههای بسیج ذیل سند راهبردی 10 ساله اعتلای بسیج در حمایت از زنان و تقویت بنیان خانواده که دشمن بیش از هر زمان آن را مورد هدف قرار داده است انجام میدهد.
*برگزاری 32 رویداد فرهنگی هنری بشری در یزد
حسین دهقان، مسئول قرارگاه تعالی زن و خانواد سپاه الغدیر یزد در این زمینه در گفتگو با یزدرسا، از ابتدای تشکیل این قرارگاه تاکنون در راستای گفتمانسازی ولایت در حوزه زن و خانواده، نزدیک به 77 هزار نفر از دختران و مادران در استان یزد از برنامهها و کلاسهای آموزشی و تربیتی با رویکرد تقویت هویت اسلامی زن مسلمان بهره بردند.
وی با اشاره به برگزاری 32 رویداد فرهنگی هنری بشری در استان یزد ادامه داد: این رویداد با محوریت دختران و برای تقویت هویت زن اسلامی با الگوپذیری از اسوه بیبدیلی چون حضرت فاطمه معصومه (س) در استان یزد برگزار میشود و در این راستا همچنین 195 نفر مدرس مطالعات زن و خانواده نیز در استان آموزش دیدهاند.
دهقان طرح ترنم بهشتی را یکی دیگر از طرحهای اجرایی برای ارتقای توانمندی بانوان بهعنوان همسر و مادر و مدیریت خانه و خانهداری است، گفت: این طرح برای آگاهسازی تربیتی مادران دارای فرزند زیر 6 سال تاکنون برای 18 هزار و 311 مادر در استان یزد اجرایی شده است.
*راهاندازی چهار پاتوق دخترانه ریحان
وی ترویج ازدواج بهنگام و فرزندآوری را از دیگر اقدامات قرارگاه تعالی زن و خانواده بسیجی دانست و افزود: در این راستا بیش از 7 هزار نفر اقناع شدند و همچنین راهاندازی چهار شعبه از پاتوق دخترانه ریحان نیز به عنوان مکانی امن برای گذران اوقات فراغت دختران در استان یزد از دیگر اقدامات این قرارگاه است.
مسئول قرارگاه تعالی زن و خانواد سپاه الغدیر استان یزد با اشاره به اقدامات در حوزه ترویج و نهادینهسازی فرهنگ حجاب و عفاف گفت: در این زمینه برای 9 هزار و 460 نفر در استان به صورت چهره به چهره ترویج فرهنگ عفاف و حجاب صورت گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت توانمندسازی و مهارتآموزی بانوان گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی اصلاح الگوی مصرف برای 12 هزار و 265 نفر، ایجاد 25 مرکز کار آفرینی و اشتغال بانوان در حوزههای مقاومت بسیج و ایجاد اشتغال برای 2 هزار و 674 زن سرپرست خانوار از طریق مراکز کارآفرینی در استان یزد از جمله اقدامات بسیج در قرارگاه تعالی زن و خانواده است.
دهقان برگزاری نمایشگاه جهادی به وسعت مادری در برنامه رسم شیدایی با 40 هزار نفر بازدیدکننده را از دیگر اقدامات این قرارگاه عنوان کرد.
*تشکیل 276 تیم واسطهگری ازدواج توسط بسیج یزد
افزایش جمعیت به عنوان یکی از راههای حفظ هویت ملی و فرهنگی کشور محسوب میشود. بسیج با ترویج فرهنگ خانواده و فرزندآوری، به تقویت این هویت کمک میکند و با توجه به چالشهای اقتصادی و اجتماعی آینده، به دنبال ایجاد نسلی پویا و فعال است که بتواند در توسعه کشور نقشآفرینی کند.
حجتالاسلام محمدرضا فخرالدینزاده، مسئول قرارگاه خانواده و جمعیت سپاه الغدیر یزد با اشاره اقدامات بسیج در این حوزه گفت: تشکیل 276 تیم واسطهگری ازدواج و برگزاری کرگاه آموزشی فرزندآوری و فرزند پروری برای نزدیک به 7 هزار و 400 نفر در استان یزد از جمله اقدامات این قرارگاه است.
وی با بیان اینکه در راستای فرهنگ و الگوی سوم زن مسلمان در استان یزد 22 هزار و 500 نفر آموزش دیدهاند، ساخت 6 مستند، تهیه 7 موشنگرافی، اجرای پنج نمایش و برگزاری پنج مرحله مسابقات فرهنگی و کتابخوانی را از جمله اقدامات در حوزه تبلیغ، ترویج و گفتمانسازی در حوزه زن و خانواده برشمرد.
*توزیع بیش از 2 هزار و 600 جهیزیه در یزد
فخرالدینزاده با اشاره به آموزش 225 مدرس مطالعات زن و خانواده به مدت سه روز در قم گفت: برگزاری جشن ازدواج آسان برای 2 هزار زوج جوان یزدی و تهیه و توزیع بیش از 2 هزار و 640 سری جهیزیه ایرانی در استان یزد را از جمله دیگر اقدامات قرارگاه خانواده و جمعیت بسیج استان یزد نام برد.
وی با اشاره به اجرای طرح نفس در استان یزد نیز گفت: در این طرح که به منظور جلوگیری از سقط جنین در استان یزد اجرایی شده است تاکنون به یک هزار و 508 خانواده برای جلوگیری از سقط جنین مشاوره داده و در این زمینه رتبه برتر را در کشور کسب کرده است.
*تشکیل 7 مرکز خانه مهر در یزد
مسئول قرارگاه خانواده و جمعیت سپاه الغدیر یزد تشکیل هفت مرکز خانه مهر را از دیگر اقدامات این قرارگاه در استان یزد نام برد و افزود: در این مراکز خدمات مختلفی از جمله مشاورههای پیش از ازدواج، زوج و خانواده درمانی، مشاوره تحصیلی، شغلی، آموزشهای دوران قبل از ازدواج، نامزدی و پس از ازدواج، آموزشهای فرزندپروری و فرزندآوری و... ارائه میشود.
بسیج به عنوان یک نهاد مردمی، متعهد به ترویج ارزشهای اسلامی است و طرح عفاف و حجاب را نیز به عنوان یکی از ارکان این فرهنگ معرفی میکند و با اجرای برنامههای فرهنگی، هنری و آموزشی در مدارس به دنبال ترویج عفاف و حجاب، حفظ امنیت روانی جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی است.
سپیده رضایی، مسئول قرارگاه عفاف و حجاب سپاه الغدیر استان یزد در این زمینه گفت: در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه همچنین ترویج امر به معروف در جامعه، 718 ضابط قضایی برای توانمندسازی و به کارگیری در استان یزد آموزش دیدهاند.
*فعالیت بیش از 3 هزار سفیر مهر و هدایت در یزد
وی ادامه داد: برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر و اشاعه مبانی ارزشی و دینی دو طرح سفیران مهر و سفیران هدایت با رویکرد تذکر لسانی و هدایتگری معقول در استان یزد اجرایی شد که در این زمینه 2 هزار و 187 نفر به عنوان سفیر مهر و 842 نفر به عنوان سفیر هدایت فعالیت دارند.
رضایی با اشاره به برنامههای گرامیداشت هفته عفاف و حجاب در یزد گفت: در این زمینه 30 مراسم به منظور ترویج عفاف و حجاب و گرامیداشت این هفته توسط حوزههای و ناحیههای مقاومت بسیج استان یزد برگزار شد.
وی با اشاره به مهارتافزایی و توانمندسازی 165 نفر در زمینه حجاب و عفاف در استان یزد گفت: در این زمینه شبکهسازی انجام شد و 150 کنشگر فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف در استان یزد فعالیت دارند.
*برگزاری 70 نمایشگاه پوشاک اسلامی و عفیفانه در یزد
مسئول قرارگاه عفاف و حجاب سپاه الغدیر استان یزد برگزاری 70 نمایشگاه پوشاک اسلامی و عفیفانه در یزد، آموزش 220 کنشگر طرح زیست عفیفانه، برگزاری همایش دختران حاج قاسم با حضو 2 هزار دانشجوی دختر و برگزاری همایش دختران تمدنساز با حضور 2 هزار نفر به مناسبت روز دختر را از دیگر اقدامات این قرارگاه دانست.
بسیج با فعالیتهای خود در زمینههای افزایش جمعیت، عفاف و حجاب، و مسائل مربوط به زن و خانواده، به دنبال تقویت بنیانهای اجتماعی و فرهنگی کشور است. این نهاد با ترویج ارزشهای اسلامی و حمایت از خانوادهها، سعی دارد تا جامعهای سالمتر و پایدارتر برای تحقق تمدین نوین اسلامی و زمینهساز برای ظهور منجی عالم بشریت بسازد.
انتهای خبر/