حالت تاریک
چهارشنبه, 15 آذر 1402
در میزگرد یزدرسا بررسی شد؛

نقش مردم در شکست فتنه آمریکایی-صهیونیستی

نقش مردم در شکست فتنه آمریکایی-صهیونیستی

در سالگرد ناآرامی‌های سال گذشته دشمن تلاش کرد تا با برنامه‌ریزی مدون مردم را به میدان وارد کند اما غافل از اینکه اینبار بصیرت مردم آب بر آتش فتنه دشمن ریخت و این فتنه را خاموش کرد.

به گزارش پایگاه خبری یزدرسا، شهریور سال گذشته شاهد ناآرامی‌هایی در کشور بودیم که به علت گسترش در فضای مجازی باعث شد تا سایر کشورهای غرب و شرق نیز در این زمینه ورود کنند و حتی سلبریتی‌ها، خوانندگان، سیاستمداران، سران و بزرگان دیگر کشورها بر اساس شنیده‌هایشان در فضای مجازی ابراز وجود کنند.

 

نقش رسانه‌های داخلی و خارجی و همراهی برخی از این رسانه‌ها با اهداف دشمن در ناآرامی سال گذشته نقشی مهم است، زیرا باعث شد تا دشمن تلاش کند چهره بین‌المللی ایران را دچار خدشه کند، اما در سالگرد ناآرامی‌های سال گذشته شاهد بودیم که مردم با بصیرت و بینش خود با اهداف دشمن همراهی نکردند و نقشه‌های دشمن را نقش بر آب کردند.

 

در راستای برسی نقش رسانه‌های خارجی و برخی از رسانه‌های داخلی در ناآرامی‌های سال گذشته و آگاهی مردم برای جلوگیری از رسیدن دشمن به اهداف سودجویانه خود میزگردی با حضور محمدرضا دهقانی اشکذری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد، آیت‌الله سیدکاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد و حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر ابراهیمی بشکانی امام جمعه بهاباد برگزار شد.

 

*در زمان آشوب سال گذشته برخی از رسانه‌های داخلی همسو با جریان خارجی شدند و با تحریک اذهان عمومی هیزم بر آتش فتنه دشمن می‌انداختند، با توجه به نقش آگاه‌سازی رسانه‌ها در کشور این خروج از این نقش برخواسته از چیست؟

 

دهقانی اشکذری: در رسانه‌ها یکی از مواردی که مهم است روایت اول است و کسی که راوی اول باشد طبیعتا بر موج آن خبر سوار می‌شود و جریان خبر را تا آخر می‌تواند هدایت کند. در جریان سال قبل متاسفانه رسانه‌های داخلی و حتی رسانه‌های حامی نظام بسیار ضعیف عمل کردند و در شفافیت شبهات و تولید اخبار و روایت اول کمی کندی کردند و عقب ماندند و بعضی از رسانه‌های داخلی برای حفظ مخاطبان خود به سمت تحلیل رفتارهای غربی رفتند که در راستای اهداف و طراحی دشمن بود.

 

 برخی از رسانه‌ها در این مسیر متوجه مسیر اشتباه شدند و راه خود را از رسانه‌های دیگر جدا کردند، اما برخی از رسانه‌ها تا آهخ ردشمن را حمایت کردند که نقش نفوذی آنها مشخص شد.

 

بنابراین اگر بخواهیم رسانه‌های ما در حوزه رسانه تابع رسانه غرب نباشیم باید در ابتدا در توضیح روایت‌ها پیشتاز باشیم و نکته دوم تکرار روایت‌ها است، زیرا رسانه‌های غربی به دلیل تعدد شبکه‌های غربی که به صورت ناتوی غرب درآمده باعث سده تا این هم‌صدایی شبکه‌های غربی و تکرار دورغ‌ها باعث اثرگذاری در ذهن مخاطب می‌شود.

 

بنابراین تکثیر و توزیع اخبار در رسانه‌های خارجی بسیار اثرگذار بود و باعث شد تا رسانه‌های داخلی نیز از این جهت اثرپذیر شدند. بنابراین اگر بخواهیم رسانه اثرگذار باشد در ابتدا باید سواد رسانه‌ای مردم و به‌ویژه دانشجویان و نسل جدید را ارتقا دهیم و با آموزش‌های حرفه‌ای و با نشان دادن برخی از دروغ‌های رسانه‌های غربی به تبیین اهمیت سواد رسانه بپردازیم.

 

 از دیگر مواردی که باید به آن اهمیت داد این است که زیرساخت‌های رسانه‌ای در کشور ما قوی نیست و باید این زیرساخت‌ها در تمام ابعاد تقویت شود؛ همچنین پرورش نیروهای ماهر در حوزه رسانه و خبرنگاران متخصص و آگاه به مسائل روز باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا خلاء موجود در رسانه‌ها به درستی پر شود و ضعف شبکه‌سازی در کشور با مردم نیز باید برطرف شود تا در مسائل رسانه‌ای و جنگ رسانه‌ای با مشکل روبه‌رو نشویم.

 

آیت‌الله مدرسی: باید توجه داشت که رسانه در حقیقت باید شرعیت و کار پیامبران که ابلاغ بود را به درستی انجام دهد و عملا در اینجا اگر خارج از چارچوب گفته شده حرکت کنند دیگر حالت رسانه اسلامی و ملی را نخواهند داشت، ما معتقدیم که نهادی می‌تواند ملی تلقی شود که بتواند ارزش‌های جامعه را به درستی بیان کند و رسانه‌ای که نتواند با ارزش‌های ملی خود را وفق دهد، این رسانه دیگر رسانه ملی نیست و رسانه گروهی است و طبیعی است که رسانه‌های گروهی مشکل‌ساز هستند. به لطف خدا دیدیم که رسانه‌های انقلابی ما در این عرصه به خوبی وارد شدند و براساس فطرت بشری و میل جامعه اسلامی و انسانی تلاش خود را انجام بدهند.

 

حجت‌الاسلام ابراهیمی بشکانی: در کشوری مانند لیبی، زمانی که آمریکایی‌ها در حدود ۱۲ سال پیش می‌خواستند حکومت قذافی را از بین ببرند از یک نقطه‌ای به نام شهر بنغازی شروع کردند و تمام رسانه‌ها با شعاری تحت عنوان «آزادی از فردا» در این زمینه به آمریکا کمک کردند و در نهایت مشخص شد که یک عده از رسانه‌ها فریب خوردند و عده‌ای دیگر نیز مامور بودند.

 

قطعا در جمهوری اسلامی ایارن اینگونه نیست که تمام رسانه‌ها ندانند، اگر واقعا اینگونه باشد که وای به حال مردمی که این رسانه‌های ناآگاه بخواهند این مردم را آگاه کنند.

 

برای ما توجیه‌پذیر نیست که رسانه‌ها از سر ناآگاهی این اقدامات را انجام می‌دهند؛ رسانه اگر به عنوان رکن چهارم دموکراسی است تبعا باید یک آگاهی بالاتری از مردم جامعه داشته باشد و من معتقدم بسیاری از رسانه‌هایی که در سال گذشته همسو با اهداف دشمن بودند تحت تاثیر فرهنگ شدید استعمار و یا خود جزوی از عوامل استعمار هستند؛ زیرا مانند این حرکت را در دوران مشروطه هم نیز داشتیم و زمانی که مردم نانی برای خوردن نداشتند بیش از ۴۰ روزنامه، شب‌نامه و گاهنامه نیز در آن زمان منتشر می‌شد، بنابراین نقش رسانه در طول تاریخ بسیار پررنگ است.

 

*در آشوب سال گذشته تمامی تلاش دشمن بر این بود تا چهره بین‌المللی ایران را دچار خدشه کند، نقش مردم در خنثی سازی این سناریو دشمن و به صورت کلی فتنه دشمن چگونه ارزیابی می‌شود؟

 

دهقانی اشکذری: شاه کلید توفیق نظام در مردمی‌سازی است و در زمان هشت سال دفاع مقدس امام راحل باور داشتند که در کنار نیروهای ارتش و سپاه اگر بخواهیم موفق شویم باید مردم نیز در مسائل مهم ورود پیدا کنند و در اوایل سال ۱۳۶۱ تجربه شدیدتری از ورود منافقین به کشور را داشتیم و یک تیم بزرگ از منافقین به صورت حرفه‌ای و تخصصی همراه با آموزش‌های تخصصی نظامی و تسلیحاتی در کشور دست به اقدامات وحشیانه‌ای زدند، اما با ورود مردم و حمایت مردم از نظام و به نقل از امام راحل مردم به ارتش ۳۵ میلیونی نظام تبدیل شدند باعث شد تا برخی از کودتای بزرگ توسط مردم کشف و خنثی شود.

 

تاریخ بیان می‌کند که از پیرزن تا جوان در سال ۱۳۶۱ توانستند شعارها و کودتاهای منافقین را کشف کنند و این حمایت مردم باعث شد تا منافقین در آن زمان نتوانند با موفقیت عملیات‌های خود را اجرایی کنند.

 

مردم در حوزه تبیین دروغ‌ها با آگاهی می‌توانند واقعیت مطلب را آشکار کنند، بنابراین اگر بخواهیم در عرصه رسانه موفق شویم باید به نقش مردم توجه ویژه شود و خوشبختانه مردم با بصیرت ما علیرغم تمام تلاش‌های دشمن و هجمه‌های تبلیغاتی وی، با دشمن همراهی نداشتند و سالگردی که رسانه‌های خارجی تلاش کردند تا در ایران رقم بزنند ناکام ماند.

 

دانشگاه‌ها به عنوان قلب تپنده اتفاقات اجتماعی، با بصیرت خود با دشمن همراهی نکردند و این مهم با جلسات نقد و بررسی و کارگاه‌های هم‌اندیشی رقم خورد.

 

مسئولان و مدیران باید قدردان این مردم با بصیرت باشند و همواره حقیقت را به عنوان عنصری مهم در اعتمادسازی مردم بیان کنند و اگر در نقطه‌ای کوتاهی و یا اشتباهی انجام شده از مردم نیز عذرخواهی کنند، فلسفه برخی از تغییرات در حوزه‌های مختلف را به مردم بگوییم و با مردم صادقانه رفتار شود، زیرا اعتماد به عنوان سرمایه اجتماعی اگر در جامعه و در میان مردم وجود داشته باشد باعث می‌شود تا مردم به سوی رسانه‌های خارجی گرایش نداشته باشند و رسانه داخلی را به عنوان مرجع موثق اخبار در نظر بگیرند.

 

قطعا یکی از سیاست‌های دشمن در ناآرامی‌های سال گذشته فرسایش اعتماد اجتماعی بود که تا حدودی موفق شد، اما در سال گذشته یکی از برکات مهم این بود که مردم چهره‌های پشت پرده این اتفاقات را شناختند و با نظام همراهی کردند.

 

آیت‌الله مدرسی: توده‌های مردمی به لطف خدا با بصیرت عمل کردند، گرچه دشمن تلاش کرد تا روی مردم سرمایه‌گذاری کند اما موفق نبود و من معتقدم که در جریان ناآرامی‌های سال گذشته دشمن نتوانست از مردم سوءاستفاده کامل را داشته باشند، اگرچه تحریک عواطف کرد و در ۵۰ روز بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ دروغ در جامعه پمپاژ کرد و مردم را با دروغ‌ها و اکاذیب خود بمباران خبری کرد، اما مردم در مقابل این همه بمباران، دروغ و شایعه‌پراکنی‌ها مقاومت کردند و امروز هم به لطف خدا با وجود تمام فشارهای روانی و معیشتی در سالگرد این جریانات کاملا با بصیرت و هوشیارانه عمل کردند.

 

حجت‌الاسلام ابراهیمی بشکانی: در دوران دفاع مقدس جنگ نرم نیز وجود داشت اما مانند این دوران ابزارگسترش آن تا این میزان وجود نداشت و دشمن نیز آنقدر هوشیار و بیدار نبود.

 

کاری که الان در حال انجام است این است که ابزراهای گسترش در جنگ نرم نیز فراوان است و با توجه به اینکه آمریکا با چین و روسیه درگیر است اما کانل تبلیغاتی تا این اندازه علیه این دو کشور راه‌اندازی نشده است، در حالیکه در حال حاضر ۳۰۰ ماهواره، مرکز تلویزیونی و رادیویی شبانه روز علیه ایران فعالیت می‌کند.

 

امروز مردم ایران از یک اقتدار فرهنگی در دنیا برخوردار هستند و تحت تاثیر موارد دیگر قرار نمی‌گیرند؛ همین همراهی نکردن مردم در سالگرد اتفاقات سال گذشته بیانگر رشد و آگاهی مردم از شرایط موجود است.

 

* اشخاصی که در زمان فتنه در خارج از کشور مردم را تحریک به ریختن در خیابان‌ها می‌کردند، مانند مصی علینژاد، در زمان حضور رئیس جمهور در نیویورک بایکوت بودند، به نظر شما این سکوت خبری و بایکوت بیانگر این نیست که این اشخاص پس از ناکامی به عنوان مهره سوخته مطرح شده‌اند؟

دهقانی اشکذری: در سال گذشته عنایت‌های الهی بود که باعث شد تا دشمن‌های خود را در گروه‌های مختلف بشناسیم. تیم آمریکا با سبک خاص خود در راستای ایجاد بحران در ایران از طریق اندیشکده‌هایی که دارد یکی از دشمنان مهم کشور ایران است و تلاش می‌کنند تا با ایجاد ناامنی در ایران و منطقه به دستاوردهای خود برسند.

 

گروه دیگر از دشمنان جمهوری اسلامی ایران سلطنت‌طلب‌ها هستند که بازماندگان سوخته سلطننت پهلوی‌اند و تلاش دارند تا به هر نوعی سلطنت پهلوی را دوباره زنده کنند و این گروه عمدتا در فضای مجازی بسیار سریع افشا می‌شوند.

 

گروه تکفیری و داعش از دیگر دشمنان ایران است که در حوزه مبارزه با نظام به صورت جنگ مسلحانه و نظامی ورود می‌کنند.

 

از دیگر دشمنان جمهوری اسلامی ایران می‌توان به گروه‌های نوپدید اشاره کرد که دشمن سعی کرد در فضای مجازی و با طراحی ویژه خود این گروه‌ها را سازماندهی کند.

 

گروه آخر فریب‌خوردگانی مانند مصی علینژاد است که مبالغ دریافت شده از سوی این افراد افشا شده و از این افراد به عنوان مهره‌های فرهنگی استفاده می‌کردند.

 

ناآرامی سال گذشته باعث شد تا تمام سرشبکه‌های این گروه‌های مختلف شناسایی و دستگیر شوند، بنابراین مهره‌هایی مثل مصی علینژاد، مهره سوخته شدند و این درسی است برای افرادی که با یک عکس و یا فیلم تلاش دارند تا پناهنده شوند و تصور می‌کنند که قرار است پناهگاه امنی برای این افراد وجود داشته باشد.

 

استکبار از روش‌های غیراخلاقی برای حفظ منافع خود استفاده می‌کند، بنابراین هرکجا که منافع خود را از سوی مهره‌های خود در خطر ببیند، این افراد را از دور خارج می‌کند.

 

در حال حاضر به دلیل اقدامات خوب سیاسی که در روابط خارجی ایران انجام شده دیدیم که در سفر اخیر رئیس جمهور به نیویورک هیچ کس نتوانست مانع کار تیم ایران در آمریکا شود و اخراج نماینده رژیم غاصب صهیونیستی از جلسه رئیس جمهور بیانگر قدرت دیپلماسی قوی ایران است.

 

آیت‌الله مدرسی: این بایکوت خبری و سکوت خبری افرادی مثل مصی علینژاد نشانگر سیاست‌های درست نظام اسلامی و همراهی مردم با نظام اسلامی و بصیرت مردم در مورد اینگونه شیطنت‌ها است.

 

حجت‌الاسلام ابراهیمی بشکانی: خانم معصومه علینژاد تنها ابزاری است که تحت حمایت دولت‌های غربی است و اگر سطح سواد، اطلاعات، دانش و تحلیل بین‌المللی افرادی مانند این شخص را نگاهی کوتاه بیندازیم متوجه می‌شویم که این افراد آنچنان اطلاعات زیادی ندارند و تنها مجری نقشه‌های غرب هستند.

 

اشخاصی مانند این خانم تنها ابزاری برای دولت‌های غرب هستند و خاصیت خود را برای آمریکا و ... یک روز از دست می‌دهند؛ در غیر این صورت این پرسش مطرح می‌شود که چرا این شخص در استرالیا فعالیت نمی‌کند؟ چرا تنها در آمریکا است؟ چرا در فعالیت خود به عنوان مهره با افراد دیگر ملاقات‌ می‌کند نه به عنوان یک مجری و یا تحلیلگر؟ چرا تمام دست‌نشانده‌های دولت غرب تنها در انگلیس و آمریکا و فرانسه حمع شده‌اند و در کشورهای دیگر مانند کشورهای حاشیه خلیج فارس نیستند؟ زیرا سازمان‌هایی هستند که این افراد را مدیریت می‌کنند و در نهایت راه بازگشت را از این افراد گرفته‌اند.

 

طبیعتا چون آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها منافع خود را در خطر دیدند و مجبور شدند به جمهوری اسلامی ایران امتیاز دهند، باعث شد تا این افراد از خاصیت بیفتند.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از