چرا شفافیت تمام اطلاعات عملکرد نمایندگان ضروری است؟
زمانی معنای واقعی شفافیتسازی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمود پیدا میکند که در تمام ابعاد کاری وی هویدا باشد.
به گزارش «یزدرسا»، شفافیت واژهای است که طی سالهای اخیر حداقل در بین دولتمردان بسیار تکرار شده است. این واژه را رویکردی برای افزایش کارآمدی و بهرهوری، کاهش هزینهها، مبارزه با فساد و یکی از راههای ایفای مسئولیت بهطور صحیح است.
شفافسازی برای نمایندگان مجلس برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ مطرح شد و در هر برهه برخی نمایندگان مجلس واقعاً شعار شفافیت سازی را سرلوحه کار خود قرار دادند و برخی در حد شعار با شفافسازی همراه بودند و برخی نیز با شفافیت سازی بیگانه بودند؛ البته منظور از این شفافسازی، شفافیت آراء بود.
اما آنچه موضوع گزارش است، شفافیت سازی در ابعاد مختلف است؛ اینکه آیا شفافسازی محدود به آرای نمایندگان و یا فیشهای حقوقی آنا است یا اینکه باید برای مقوله شفافسازی تا جایی پیش رفت که منجر به فساد ستیزی شود؟
شفافیت برای یک نماینده شامل تمام امور از جمله توصیهها و سفارشها نیز میشود؛ توصیههایی که بعضا حتی از خود نماینده بیشتر اثرگذار است. اگر مجلس شورای اسلامی بهسوی شفافیتسازی پیش رود، ریشه فساد در جامعه سستتر خواهد شد و قدرت فساد ستیزی جامعه بیشتر خواهد شد.
مجلس شورای اسلامی هم میتواند با رویکرد فعالانهای که در انتشار اطلاعات پیش بگیرد، این مهم را سریعتر تحقق بخشد.
شفافیت برای یک نماینده باید تمام شمول باشد. باید به این سمت برویم. فسادستیزی همان «تولّی» و «تبرّی» در دین مبین اسلام است.
اگر چه «تولّی» و «تبرّی» را در اصطلاح از فروع دین شمردهاند، ولی از مجموعه معارف اسلامی، به ویژه آموزههای مکتب اهل بیت (ع) چنین برمی آید که این دو موضوع، نه فرع دین، بلکه همه دین و تمامیت ایمان هستند و به بیان دیگر، دین و ایمان چیزی جز دوستی ورزیدن و بیزاری جستن به خاطر خدا نیست. فسادستیزی نمایندگان مجلس گام برداشتن در مسیر تحقق «تولّی» و «تبرّی» است.
انتهای خبر/