رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد:
یزد قطب درمان سرطان است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: استان یزد، قطب درمان سرطان جنوب و جنوب شرق و مرکز کشور است.
به گزارش پایگاه خبری «یزدرسا» به نقل از وبدا یزد، سیدمهدی هاشمی باجگانی گفت: سرطان یک بیماری شایع در جهان به شمار میآید که دومین علت مرگ و میر جهان است و سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان قربانی این بیماری میشوند که سهم ایران ۱۰۰ هزار و استان یزد ۲ هزار و ۵۰۰ نفر است.
وی استان یزد را در زمینه شیوع سرطان جزو سه استان رده بالای کشور عنوان کرد و افزود: نرخ متوسط ابتلا به سرطان ۱۷۳ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر در سال است که این میزان در استان یزد بالاتر از ۲۰۰ نفر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از اشعه فرابنفش و آلایندهها به عنوان عوامل موثر در سرطان یاد کرد و اظهار داشت: ابتلا به این بیماری بر اساس مواد رادیواکتیو معادن به تایید نرسیده و تا زمانی که مطالعات علمی صورت نگرفته است، نمیتوانیم در این باره نظر بدهیم.
وی اضافه وزن و کم تحرکی را از دیگر عوامل خواند و تصریح کرد: علاوه بر دانشگاه علوم پزشکی، سایر دستگاههای اجرایی و صدا و سیما باید به میدان بیایند تا افزایش تحرک بدنی و اصلاح فرهنگ تغذیه صورت گیرد چرا که یزد در زمینه استفاده از فست فود در جمع استانهای بالای جدول است.
دکتر هاشمی درباره غربالگریهای صورت گرفته برای مقابله با سرطان گفت: ۳۰ هزار نفر در غربالگری سرطان روده بزرگ مشارکت کردند که ۵ هزار و ۸۰۷ فرد مشکوک را شناسایی کردیم. همچنین ۷۲ هزار بانو مورد در زمینه سرطان سینه غربال شدند که هفت هزار و ۸۰۰ فرد مشکوک به مراکز تخصصی معرفی شدند.
وی افزود: در زمینه سرطان دهانه رحم هم ۷۲ هزار نفر شرکت کردند که ۱۴۴ فرد مشکوک شناسایی شده و به مراکز معرفی شدند.
رئیس دانشگاه از یزد به عنوان قطب درمان سرطان جنوب و جنوب شرق و مرکز کشور یاد کرد و خاطرنشان ساخت: یزد یک شهر ارجاعی و مرکزی برای مراجعه بیماران فراوان از سایر استانها است. در حالی که توزیع امکانات بر اساس جمعیت استان صورت میگیرد، اما بیش از ۵۰ درصد مراجعان از استانهای دیگر میآیند.
وی درباره برخی معطلیهای بیماران مبتلا به سرطان تأکید کرد: حضور بیماران فراوان از سایر استانها و همچنین طول کشیدن فرآیند تشخیص و درمان بیماران از دلایل این مساله است. گاهی بر اساس پیچیدگی سرطان، ممکن است مراحل تشخیص چند روز طول بکشد، اما درمان بلافاصله آغاز خواهد شد.
هاشمی درباره هزینههای شیمی درمانی گفت: بیماران در تزریق شیمی درمانی مختار هستند مراکز دولتی یا خصوصی را انتخاب کنند. اگر فردی مرکز دولتی را انتخاب کند ویزیت و تزریق دارو رایگان خواهد بود و هزینه آن توسط دولت تقبل شده است، اما در صورت انتخاب مراکز خصوصی باید هزینه را پرداخت کنند.
انتهای خبر/