حالت تاریک
پنج‌شنبه, 06 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
پرداخت 500 میلیارد تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان یزد
رئیس پارک علم و فناوری یزد خبر داد:

پرداخت 500 میلیارد تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان یزد

رئیس پارک علم و فناوری یزد گفت: در مجموع در سال‌های گذشته بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور یزد پرداخت شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، سید حبیب‌الله میرغفوری صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه استان یزد گفت: پارک علم و فناوری یزد هم از لحاظ قدمت و هم تعداد شرکت‌ها دومین پارک بزرگ کشور است که تقریباً ۵۸۰ شرکت در مجموع مراکز رشد وابسته به پارک علم و فناوری استان یزد مستقر هستند.

وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری یزددر سال ۱۴۰۲ با ارزیابی وزارت علوم به عنوان پارک سطح یک معرفی شد، ادامه داد: پارک علم و فناوری در استان‌ها نقش محوری در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دارند و قطعاً چنانچه کشور بخواهد در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، صنعتی، خدماتی و... به جایگاه‌های خوبی برسد باید برای پارک علم و فناوری و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان اهمیت ویژه‌ای قائل شود.

رئیس پارک علم و فناوری یزد عنوان کرد: این پارک سهم بسیار خوبی در‌اشتغال فارغ‌التحصیل دانشگاهی دارد و هم اکنون بیش از ۴ هزار فارغ‌التحصیل دانشگاه در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان یزد فعالیت دارند و با توجه به اینکه عمده مشکل بیکاری استان در زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان است هر چه بیش‌تر به پارک علم و فناوری و شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان توجه شود بیکاری فارغ‌التحصیلان استان نیز کم‌تر می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات پارک علم و فناوری در حوزه‌ زیرساخت ادامه داد: در سه سال گذشته اقدامات بسیار خوبی در زمینه توسعه و تقویت زیرساخت‌ پارک انجام شده است و با وجود اینکه پیش از این امکان جذب و پذیرش شرکت‌‌های جدید به دلیل معضل فضای پارک وجود نداشت با همتی که مسئولان استان داشتند و هم به واسطه بودجه‌های خوبی که به پارک اختصاص یافت هم اکنون هیچ شرکتی را در صف پذیرش پارک وجود ندارد و تقریباً فرآیند جذب و پذیرش شرکت در پارک علم و فناوری یزد به‌روز است.

میرغفوری با اشاره به ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری گفت: با حمایت مسئولان استان در حوزه تسهیلات تبصره‌ای اعتبارات بسیار خوبی برای حوزه دانش‌بنیان در نظر گرفته شد که موجب جهش خوبی برای شرکت‌های پارک علم و فناوری بود و صندوق پژوهش و فناوری نیز تسهیلات بسیار خوبی برای شرکت‌ها در نظر گرفت و در مجموع در سال‌های گذشته بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور یزد پرداخت شد.

وی گفت: از سال گذشته تاکنون راه‌اندازی دو مرکز رشد شهرستانی نهایی شده است یکی از این مراکز در دانشگاه علم و هنر شهرستان اشکذر در فضایی به وسعت ۲ هزار مترمربع ایجاد شده و مرکز دیگر به عنوان مرکز رشد واحد‌های فناور با همکاری دانشگاه پیام نور تفت در یکی از ساختمان‌های این دانشگاه ایجاد شده است که فرآیند جذب و پذیرش شرکت‌ها را انجام خواهند داد.

میرغفوری با اشاره به تفاهمنامه پارک علم و فناوری با مرکز تحقیقات صنایع دفاع و اعتبارات در نظر گرفته شده برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال یزد در حوزه صنایع دفاعی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان مجوز خود را از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری دریافت می‌کنند که هم اکنون ۱۷۴ شرکت دانش‌بنیان در استان یزد فعالیت دارند که با حمایت‌های کنونی امیدواریم شاهد افزایش این شرکت‌ها در استان یزدباشیم.

وی تصریح کرد: یکی از حوزه‌های مورد تأکید رهبری حوزه هوش مصنوعی است که پارک علم و فناوری یزد نیز در این زمینه ساختمان شهید چمران مستقر در پارک علم و فناوری که امسال تکمیل شد را در اختیار شرکت‌های فعال حوزه هوش مصنوعی قرار داد و امیدواریم با توجه به جهت‌گیری مناسبی که داریم جزو استان‌های پیشرو در این حوزه باشیم ضمن اینکه در حال برنامه‌ریزی برگزاری رویداد «تانا» در حوزه هوش مصنوعی هستیم که گام مؤثری در توسعه محصولاتی شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی است.

رئیس پارک علم و فناوری استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری استان جزو صندوق‌های توسعه یافته کشور است، گفت: در سال گذشته سرمایه این صندوق از 43 میلیارد به 110 میلیارد افزایش داشته است و برنامه‌ریزی شده در سال جاری نیز این صندوق تا 220 میلیارد افزایش سرمایه داشته باشد که با این مبلغی که در اختیار دارد می‌تواند حمایت خوبی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور  یزد داشته باشد.

حسین رحیمی، معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری استان یزد نیز در این نشست با اشاره به توسعه فضاهای پژوهشی و فناوری پارک علم و فناوری یزد گفت: یکی از اقدامات این حوزه تکمیل ساختمان شهید احمدی روشن به وسعت ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع است و ۵۴ شرکت فناور در آن مستقر شدند.

وی با اشاره به احداث دو سالن همایش 220 نفره در این پارک اضافه کرد: ساختمان شهید دکتر چمران نیز با یک هزار مترمربع زیربنا نیاز به زیرسازی و تعمیر داشت که  با تکمیل آن ۲۰ شرکت فناور در حوزه هوش مصنوعی در آن مستقر هستند.

وی با اشاره به دیگر اقداماتی که در حوزه توسعه پارک علم وفناوری یزد انجام شده است، گفت: اکنون با توجه به فضاهایی که فراهم شده است تقریباً پذیرش و استقرار شرکت‌ها در پارک علم و فناوری یزد به‌روز است و با توجه به تدوین آئین‌نامه جدید می‌توانیم زنجیره‌ای از شرکت‎‌های کوچک و بزرگ را میزبانی کنیم.

نوید نصیری‌زاده، معاون خدمات فناوری پارک علم و فناوری یزد نیز در این نشست عمده مشکل در حوزه فناوری یزد را توسعه بازار دانست و گفت: از آنجا که شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه تخصصی کار می‌کنند بیش‌تر جنبه علمی را مدنظر دارند ‌در حوزه بازار و بازاریابی باید بیش‌تر حمایت شوند.

وی با اشاره به برنامه‌های آموزشی برای شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری یزد ادامه داد: در حوزه آموزش پارک یزد سرآمد است و همه شرکت‌ها تاکنون بیش از ۶ هزارنفر ساعت آموزش دیدند.

نصیری‌زاده با اشاره به برگزاری رویدادهای آموزشی در پارک علم و فناوری یزد گفت: در این زمینه دوره‌ای با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری که تنها 20درصد از هزینه آن را خود شرکت‌ها متقبل می‌شوند به میزبانی پارک علم و فناوری یزد به صورت حضوری و آنلاین با حضور سایر استان‌ها برگزار می‌شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از