مدیرکل مدیریت بحران استان یزد مطرح کرد:
فرونشست زمین تهدیدی جدی برای استان یزد
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد گفت: فرونشست زمین میتواند تهدید جدی برای استان یزد بهعنوان شهر تاریخی و میراث جهانی به شمار رود.
علی ملکزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، در رابطه با افزایش فرونشست زمین در استان یزد گفت: فرونشست زمین یک تهدید جدی برای استان به شمار میرود که مهمترین علت آن را میتوان برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی دانست.
وی ادامه داد: بیش از ۷۵ درصد از آب مصرفی از آبهای زیرزمینی تأمین میشود که یکی از پیامدهای آن افت سفرههای زیرزمینی آب و ایجاد فرونشستها است از دیگر علل ایجاد فرونشستها میتوان به کاهش نزولات جوی، حفر چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه سیالات و معدنکاری نیز اشاره کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد افزود: بیشترین فرونشست زمین مربوط به شهرستانهای یزد، میبد و اردکان است و در حال حاضر دشت یزد_اردکان از جمله دشتهایی است که با این چالش روبروست.
وی اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجامگرفته میبد، اردکان، اشکذر، بفروئیه، زارچ، شاهدیه و احمدآباد دارای بیشترین نرخ فرونشست در سال هستند.
ملکزاده با بیان اینکه فرونشست زمین سابقهای بیش از ۴۰ ساله دارد، ادامه داد: نرخ فرونشست در بسیاری از مناطق مستعد در حال افزایش است این در حالی است که علیرغم هشدارهای صورتگرفته مدیران و مسئولان شهری توجه ویژهای به آن نداشتند و نفوذ این پدیده به بافتهای مسکونی و مناطق شهری میتواند زنگ خطری برای زندگی شهری و سلامت مردم باشد.
ملکزاده با تأکید بر اهمیت مقابله با مخاطره فرونشست گفت: آسیب ناشی از این پدیده به بناهای تاریخی کشور و میراثفرهنگی بسیار جبرانناپذیر خواهد بود و برنامهها و اقداماتی برای کاهش آسیبپذیری ناشی از این فرونشستها صورتگرفته است.
وی بیان کرد: جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، بررسی وضعیت کشت محصولات کشاورزی و تغییر نوع کشت باتوجهبه محدودیت منابع آبی، بررسی وضعیت قناتها و جلوگیری از انسداد و از بینرفتن آنها، زونبندی مناطق تحتتأثیر فرونشست و تولید محتوا و برنامههای آموزشی در راستای فرهنگسازی کاهش مصرف آب و حفظ زمین برای آیندگان میتواند از راهکارهای مفید برای جلوگیری از افزایش فرونشستها باشد.
انتهای خبر/