یزد سومین استان با کمترین نرخ بیکاری است؛
نرخ بیکاری استان یزد همچنان بر مدار کاهش
نرخ بیکاری استان یزد در تابستان امسال به 6.3 درصد رسیده که نسبت به فصل مشابه در سال گذشته با نرخ بیکاری 7.7 با کاهش 1.4 درصدی مواجه بوده است.
به گزارش «یزدرسا»، براساس گزارش جدید مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان یزد در تابستان امسال به 6.3 درصد رسیده که نسبت به فصل مشابه در سال گذشته با نرخ بیکاری 7.7 با کاهش 1.4 درصدی مواجه بوده است.
بررسی نرخ بیکاری در استانهای مختلف کشور نشان میدهد که در تابستان امسال، استان یزد با نرخ بیکاری 6.3 درصد بعد از استانهای آذربایجان غربی، خراسان شمالی و زنجان به ترتیب با نرخ 5.1، 5.1 و 6.2 درصد، سومین استان در زمینه کمترین نرخ بیکاری در کشور است.
میانگین نرخ بیکاری کشور در تابستان امسال نیز 7.9 درصد اعلام شده که بر این اساس نرخ بیکاری یزد 1.6 درصد از میانگین کشوری پایینتر بوده است.
علاوه بر کاهش نرخ بیکاری تابستان امسال در استان یزد، نرخ مشارکت اقتصادی یزد یعنی کسانی که در استان یا شغل دارند یا در جستجوی شغل هستند در این فصل 44.6 درصد اعلامشده که از میانگین کشوری 3 درصد بالاتر است و نسبت به تابستان سال قبل نیز تقریبا یک درصد افزایش داشته است.
همچنین نسبت اشتغال یعنی سن جمعیت شاغل به کل جمعیتِ در سن کار استان یزد نیز در تابستانی که گذشت 41.7 درصد بوده که نسبت به میانگین کشوری 3.4 درصد بالاتر و نسبت به فصل مشابه در سال 1401 افزایش 1.2 درصدی را تجربه کرده است.
نرخ بیکاری کشور در تابستان 1401 به 8.9 درصد رسیده بود که برای تابستان امسال با یک درصد کاهش همراه بوده است، هچنین اشتغال جمعیت 15ساله و بیشتر، بالغ بر 24 میلیون و 685 هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل بیش از 900 هزار نفر افزایش داشته است.
براساس این گزارش تنها 6 استان کشور در تابستانی که گذشت نرخ بیکاری دو رقمی را تجربه کردهاند و 25 استان دیگر نرخ بیکاری کمتر از 10 را داشتهاند ضمن آن که در میان 31 استان کشور، به غیر از 10 استان، مابقی استانها روند نزولی نرخ بیکاری را در تابستان امسال طی کردهاند.
مهران فاطمی، استاندار یزد نیز پیش از این با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در راستای کاهش نرخ بیکاری اظهار داشت: نرخ بیکاری مردان با اقدامات صورت گرفته در استان یزد به زیر 3 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه همچنین نرخ بیکاری بانوان هم در استان یزد برای نخستین بار به 25 درصد رسیده عنوان کرد: همچنان بحث بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی در استان یزد اهمیت دارد و تعداد فارغ التحصیلان بیکار استان یزد در حال حاضر 24 هزار نفر است.
استاندار یزد با بیان اینکه بخش عمده اشتغالهای ایجاد شده در دو سال گذشته ویژه فارغالتحصیلان دانشگاهی و به ویژه جوانان یزدی بوده عنوان کرد: برای اشتغال این تعداد از بیکاران فارغالتحصیل، برنامههای متعددی در دستور کار داریم.
فاطمی تأکید کرد: یک حوزه بسیار مهم برای بحث بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی، حوزه دانشبنیان است و توجه به شرکتهای مرتبط به این حوزه و راهاندازی شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق است که به صورت ویژه برای آن برنامه داریم.
وی بیان کرد: اطراف محیطهای دانشگاهی ما به جای پاساژ و کافیشاپ باید مملو از شرکتهای فناور، خلاق و دانشبنیان باشد و اساتید و فارغالتحصیلان دانشگاهی باید در این حوزه فعالیت کرده و ساماندهی شوند.
استاندار یزد افزود: البته اتفاق دیگری هم باید در این زمینه رخ دهد و آن افزایش سطح تکنولوژی صنایع استان یزد است که باید متناسب با نیاز استان و حرکت در مسیر خودکفایی باشد.
فاطمی با بیان اینکه در استان یزد به جای واردات ماشینآلات و قطعه به سمت تولید آن برویم گفت: زیست بوم داخل استان یزد باید مستعد جذب و پرورش نخبگان کنیم و اگر چنین حالتی پیش نیاید قطعا نخبگان ما در این استان ماندگار نخواهند بود.
وی یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی را تغییر مسیر در رشتههای دانشگاهی دانست و افزود: در استان یزد به رشتههایی که بازار کار ندارند نیازی نداریم و به همین دلیل دانشگاهها باید رشتههایی را توسعه دهند که برای آنها در بازار کار وجود داشته باشد.
روند کاهشی شاخص نرخ بیکاری نشاندهنده بهبود فضای کسب و کار و تسهیل در صدور مجوز و افزایش سرمایهگذاری در استان است و طبق مصوبه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری اشتغال جوانان و بانوان و فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار باید رویکرد مسئولان استان یزد باشد.
انتهای پیام/