مدیر کل حفاظت محیط زیست یزد گفت:
هر ایرانی سالانه ۷ کیلو پسماند الکترونیکی تولید میکند
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: سالانه ۴۰۰ هزار تن پسماند الکترونیکی در ایران تولید میشود که به طور میانگین سهم هر ایرانی هفت کیلوگرم است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، به نقل از اداره حفاظت محیطزیست یزد، حسن اکبری با بیان این که سالانه ۴۰۰ هزار تن پسماند الکترونیکی در ایران تولید میشود، سهم هر ایرانی را هفت کیلوگرم خواند و گفت: این مقدار دوبرابر متوسط قاره آسیا و نصف متوسط قاره اروپا است.
وی ضمن اشاره به این که پسماندهای الکترونیکی شامل تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی میشوند که به دلیل خرابی یا کهنگی توسط مصرفکنندگان دور انداخته میشوند، گفت: این تجهیزات شامل انواع کالاهای خانگی بزرگ مانند یخچالها، اجاقهای مایکروویو، تلویزیونها، رایانهها، تلفنهای همراه و سایر وسایل الکترونیکی است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان یزد تصریح کرد: متأسفانه با رشد سریع فناوری و کاهش عمر مفید تجهیزات، پسماندهای الکترونیکی به یکی از سریعترین منابع تولید زباله در جهان تبدیل شدهاند.
اکبری اظهار کرد: این زبالهها شامل قطعات سختافزاری نظیر CPU، RAM، بردهای اصلی، تجهیزات شبکهای و اجزای برخی لوازمخانگی هستند و در دستههایی مانند لوازمخانگی مثل مایکروویو و بخاری، وسایل ارتباطی و فناوری اطلاعات مثل رایانهها و تلفنهای همراه، تجهیزات سرگرمی مانند تلویزیونها و کنسولهای بازی و تجهیزات پزشکی و اداری مثل پرینترها و دستگاههای کپی طبقهبندی میشوند.
وی متوسط تولید زباله الکترونیکی در سطح جهان را سالانه بیش از ۴۱ میلیون تن اعلام کرد و با اشاره به وجود فلزات ارزشمند موجود در این زبالهها مانند طلا و نقره، خاطرنشان کرد: اگر فرایند بازیافت این زبانهها به روش اصولی انجام نشود، میتواند منجر به انتشار ترکیبات خطرناکی مانند دیوکسینها و فلزات سنگین شود.
اکبری با ابراز نگرانی از ارسال غیرقانونی زبالههای الکترونیکی به کشورهای درحالتوسعه، تصریح کرد: این اقدام موجب آلودگی شدید محیطزیست در این کشورها میشود.
وی همچنین به چالشهای مدیریت این پسماندها اشاره کرد و گفت: دفن یا سوزاندن این زبالهها، عناصر سنگین و گازهای سمی را وارد آبهای زیرزمینی و هوا میکند و از سوی دیگر، بسیاری از مردم با شیوههای صحیح دفع این زبالهها آشنا نیستند که این امر به هدررفت منابع ارزشمند موجود در این پسماندها منجر میشود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست یزد در پایان بر ضرورت بازیافت اصولی و افزایش آگاهی عمومی تأکید کرد و آن را گامی اساسی برای کاهش اثرات زیستمحیطی پسماندهای الکترونیکی دانست.
انتهاتی خبر/