در میزگرد یزدرسا بررسی شد:
پیام رهبرانقلاب به دانشجویان آمریکایی چه بود؟
نامه مقام معظم رهبری به دانشجویان کنشگر آمریکایی برگ دیگری از تاریخ را ورق زد و توجه جامعه جهانی را به پیام خود جلب کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، بدیهی است که مسائل بینالمللی و امور سیاسی همواره جزو مباحث پربار و مهم در جوامع جهانی بودهاند و در دنیای امروز، با پیچیدگیهای فراوان و چالشهای چندگانه که باعث تحولات گسترده و عمیق در سیاست، اقتصاد و فرهنگ جهان میشوند، دانشجویان به عنوان نیروهای جوان و پویا، نقش بسیار مهمی در تحلیل و فهم بهتر این مسائل دارند.
اخیراً، نامهای از سوی مقام معظم رهبری به دانشجویان غربی، به ویژه در ایالات متحده آمریکا، منتشر شد که توجه جهانی را به خود جلب کرد، این نامه با تأکید بر حقوق بشر و نابرابریهای اجتماعی، همدردی و همراهی خود را با جوانان و دانشجویان غرب که در مقابل سیاستهای بیرحمانهی دولتشان و نقض حقوق بشر در مناطقی همچون فلسطین اعتراض کردند، بیان داشت.
متن نامه، انگیزههایی برای تحلیل عمیقتر مسائل بینالمللی ارائه میدهد و به دانشجویان امکان میدهد تا بر تحقیق و بررسی مسائل بینالمللی تمرکز کنند.
به منظور بررسی تأثیرات این نامه بر دانشجویان آمریکایی و جامعه جهانی و تحلیل پیامهای آن میزگردی با حضور امیرمحمد یمینزاده، کارشناس مسائل سیاسی و احسان فیضی، دانشآموخته سیاست بینالملل در یزد تشکیل شد که در ادامه آمده است.
یزدرسا: آیا به نظر شما نامهای که از سوی مقام معظم رهبری برای دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین نوشته شد میتواند اثرگذاری در جوانان دانشجوی آمریکایی داشته باشد؟
یمینزاده: بله، این نامه میتواند اثرات مهمی در جوانان دانشجوی آمریکایی داشته باشد. به عنوان یک پیام جهانی از سوی یک رهبر معتبر، ممکن است افکار و ایدههای جدیدی را به آنان ارائه دهد و ایجاد انگیزه برای مطالعه و تحقیق در مورد مسائل بینالمللی و حقوق بشر داشته باشد.
فیضی: این نامه میتواند برخی از جوانان دانشجوی آمریکایی را به فکر و بررسی عمیقتر مسائل بینالمللی و حقوق بشر بیندازد که همین امر باعث میشود تا حتی افرادی که هنوز نسبت به مسئله فلسطین بیتفاوت هستند، نسبت به این موضوع کنجکاو شده و تحقیق بیشتری داشته باشند.
یزدرسا: آیا انتشار این نامه میتواند به رشد حرکتهای انتقادی در داخل آمریکا کمک کند؟
یمینزاده: انتشار این نامه میتواند به افزایش انتقادات عمومی در داخل آمریکا منجر شود و میتواند بحثهای عمومی دربارهی سیاستهای بینالمللی آمریکا و رابطهی آن با رژیم صهیونیستی را به صورت جدی افزایش دهد و خواست جامعه دانشگاهی از دولت آمریکا مبنی بر توقف حمایت از رژیم صهیونیستی میتواند به بینش عمومی در آمریکا تبدیل شود.
فیضی: انتشار این نامه میتواند به افزایش انتقادات عمومی در داخل آمریکا منجر شود و با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در متن این نامه آوردهاند که دانشجویان باوجدان بیدار در سمت درست تاریخ ایستادهاند و این جمله در سطح جهانی بازتاب داشت، کنجکاوی و انتقاد عمومی نسبت به سیاستهای غرب را افزایش خواهد داد.
یزدرسا: آیا این نامه میتواند به تغییر سیاستهای دولت آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی و مسئله فلسطین کمک کند؟
یمینزاده: نمیتوان راجب این موضوع به صورت قطعی سخن گفت اما همین که کنشگری دانشجویان غربی باعث شد تا جامعه جهانی رویکردی متفاوت نسبت به مسئله فلسطین داشته باشند و حتی برخی از کشورهای اروپایی فلسطین را به رسمیت بشناسند، میتوان اعلام کرد که دولت آمریکا شاید در سیاستهای حمایتی خود از رژیم صهیونیستی مجبور به بازنگری شود.
فیضی: ممکن است که در سیاستهای دولت آمریکا تغییری رخ دهد و این نوع پیامها معمولاً تأثیراتی در سیاستهای دولتها میگذارند، اما تأثیر آن بستگی به واکنش مردم و فعالان اجتماعی به ویژه در فضای مجازی دارد، زیرا در موضوع سرکوب دانشجویان آمریکایی در دانشگاهها توسط نیروهای امنیتی مشاهده شد که فضای مجازی نقش پررنگی را در رسانهای شدن این رویداد ایفا کرد و نباید از این بستر در چنین مواقعی غافل شد.
یزدرسا: آیا به نظر شما این نامه میتواند جوانان دانشجوی آمریکایی را به تحقیق و بررسی عمیقتر درباره مسائل بینالمللی تشویق کند؟
یمینزاده: نامه مقام معظم رهبری خطاب به دانشجویان و جوانان کنشگر آمریکایی میتواند در ادامه جوانان را به تحقیق و بررسی عمیقتر درباره مسائل بینالمللی ترغیب کند، پرداختن به مسائلی که توسط یک رهبر معتبر جهانی مطرح شده، میتواند انگیزهای برای دنبال کردن مسائل جهانی و فهمیدن آنها ایجاد کند و با توجه به اینکه پیش از این از سوی مقام معظم رهبری درباره نقش و اثرگذاری دانشجویان در مسائل بینالملل صحبت شده، قطعا این نامه اذهان عمومی را نسبت به مسئله فلسطین ترغیب و کنشگری را افزایش میدهد.
فیضی: این نامه ممکن است جوانان را به اندیشیدن و تحقیق درباره مسائل بینالمللی ترغیب کند و این پیام میتواند یک زمینه را برای بررسی عمیقتر مسائل جهانی فراهم کند و ایجاد انگیزه برای دستیابی به دیدگاههای گوناگون و بررسی تأثیرات آنها داشته باشد.
یزدرسا: آیا این نامه تنها برای جوانان و دانشجویان آمریکایی است یا پیامی برای دیگر جوانان دنیا نیز دارد؟
یمینزاده: این نامه نه تنها برای جوانان دانشجوی آمریکایی، بلکه برای دیگر جوانان دنیا نیز پیامهایی دارد. مقام معظم رهبری در این نامه از جوانان به عنوان قدرتی فعال در تحولات جهانی و اعتراض به نابرابریها و نقض حقوق بشر توسط دولتها سخن گفتند و پیامهایی که در این نامه مطرح شده، مسائلی جهانی و عمومی هستند که بر جوانان هر کشور و منطقهای تأثیرگذار است. بنابراین، این نامه میتواند به عنوان یک الگو و راهنمایی برای جوانان دیگر کشورها نیز مورد استفاده قرار گیرد و آنها را به فعالیت و اعتراض در برابر نابرابریها و سیاستهای بیرحمانه ترغیب کند.
فیضی: نامهی رهبر انقلاب اسلامی به دانشجویان غربی، نه تنها برای جوانان آمریکایی، بلکه برای جوانان دیگر کشورها نیز پیامی دارد. این نامه تأکید میکند که جوانان به عنوان نیرویی قوی و پویا میتوانند در جهان امروز تأثیرگذار باشند و از نابرابریها و نقض حقوق بشر در هر کجای دنیا اعتراض کنند. این پیام عمومیت دارد و به همهی جوانان جهان اعتماد میکند که توانایی تغییر و تحول را دارند. بنابراین به عنوان الگو و الهام برای جوانان سراسر دنیا میتواند عمل کند و این نامه میتواند آنها را به فعالیت و اعتراض در برابر نابرابریها و سیاستهای نابجای دولتها ترغیب کند. از طریق انتشار و انتقال این پیام، امیدواریم که جوانان سراسر دنیا از قدرت و تأثیرگذاری خود آگاه شوند و به ایجاد تغییرات مثبت در جامعههایشان بپردازند. در نهایت، این نامه به جوانان هر کشوری پیام میدهد که آنها نه تنها شاهد تغییرات در جهان هستند، بلکه میتوانند خود نیرویی برای ایجاد این تغییرات باشند و بیداری، خیزش و فریادی باشند در برابر داد مظلوم که جامعه بینالملل نسبت به آن گوشی ناشنوا و چشمانی نابینا دارد.