حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
پیشتازی استان یزد در زمینه پرورش بلدرچین
مدیرکل دامپزشکی استان یزد مطرح کرد؛

پیشتازی استان یزد در زمینه پرورش بلدرچین

مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه استان یزد در زمینه پرورش بلدرچین نیز پیشتاز است، گفت: سالانه بیش‌از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی بلدرچین در استان یزد انجام می‌گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، علی فاتحی‌نیا صبح امروز در مراسم بازدید اصحاب رسانه استان یزد از مراحل کشتار دام و طیور در استان یزد با اشاره به اینکه شعار هفته دامپزشکی «۱۰۰ سال خدمت، ۱۰۰ سال افتخار» است، تصریح کرد: دامپزشکی یک اداره‌کل سلامت محور است و در راستای پاسداری از جمعیت دام کشور که به‌صورت کامل با امنیت غذایی جامعه ارتباط دارد، تلاش می‌کند.

وی ادامه داد: در استان یزد بیش‌از ۱۰۰ هزار دام سنگین و ۷۰۰ هزار دام سبک وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اشاره به اینکه ۵۸۰ واحد پرورش طیور در استان یزد در حال فعالیت هستند، افزود: بیش‌از ۳۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در استان یزد صورت گرفته است که شاهد افزایش ۴۰ درصدی جوجه‌ریزی هستیم و علاوه‌بر برطرف شدن نیاز استان یزد، نیاز استان‌های دیگر را نیز تأمین کرده‌ایم.

وی عنوان کرد: ۹ کشتارگاه صنعتی و سنتی در استان یزد وجود دارد و در زمینه کشتار ماکیان، نیز فعال هستیم؛ پنج کشتارگاه بلدرچین، پنج کشتارگاه طیور و یک کشتارگاه بوقلمون را در استان یزد وجود دارد. 

فاتحی‌نیا با تأکید بر اینکه ۲ میلیون و ۵۹۰ قطعه بلدرچین و بوقلمون در یک سال گذشته در سطح کشتارگاه‌های استان کشتار شده‌اند، خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۱۸۱ هزار و ۹۳ رأس بره و گوسفند کشتار، تعداد ۷۷ هزار و ۱۴۳ راس بز و بزغاله، تعداد ۱۰ هزار و ۲۶ گاو و گوساله، تعداد ۳ هزار و ۷۵۵ نفر شتر، ۳۵ رأس گاومیش و ۲ هزار و ۴۸۸ قطعه شترمرغ در کشتارگاه‌های دام استان کشتار شده‌اند.

وی گفت: ۲۵۸ هزار و ۲۳۶ راس دام سبک و ۱۷ هزار راس دام سنگین در استان کشتار شده‌اند.

این مقام مسئول تصریح کرد: بیش‌از ۴۰ تن دام استان در یک سال گذشته در کشتارگاه‌های استان معدوم شده‌اند؛ این مقدار طی بیش‌از ۲۳ هزار بازدید انجام شده است. 

فاتحی‌نیا با تأکید بر اینکه بیش‌از ۸۰ هزار تن فرآورده‌های دامی نیز در نظارت‌ها معدوم شده است، تصریح کرد: همشهریان در زمینه بسته‌بندی و اینکه به‌صورت کامل اطلاعات محصول درج شده باشد، دقت کنند. مردم می‌توانند با سامانه ۱۵۱۲ مسائل و شکایات خود را مطرح کنند و در سریع‌ترین زمان ممکن این موضوع پیگیری می‌شود و در یک سال گذشته بیش‌از ۴۳ اردوی جهادی با محوریت دامپزشکی انجام شده است. 

فاتحی‌نیا بیان کرد: استان یزد در زمینه پرورش بلدرچین نیز پیشتاز است؛ سالانه بیش‌از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی بلدرچین در استان یزد انجام می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری‌های دامی با برنامه‌ریزی‌های ملی و استانی که انجام شده است، اپیدمی و درگیری منطقه‌ای خاصی در سطح مناطق استان نداشته‌ایم؛ واکسیناسیون دام در سطح استان یزد به‌صورت جدی دنبال می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اشاره به تدابیر اندیشیده شده برای مبارزه با بیماری تب برفکی اظهار کرد: تب برفکی بیماری خسارت‌آوری برای دامداران است؛ برای مبارزه با این بیماری، از ابتدای سال‌جاری تاکنون طی سه مرحله بیش‌از ۱۲۸ هزار رأس دام سنگین و در زمینه دام سبک بیش‌از ۹۶۳ هزار رأس دام در دو مرحله واکسینه انجام شده است.

وی با بیان اینکه در راستای مبارزه با بیماری آبله بیش‌از ۷۴۲ هزار رأس دام واکسینه شدند، ادامه داد: بیماری تب مالت نیز مشکلات بسیاری حتی برای انسان ایجاد می‌‌کند؛ برای مبارزه با این بیماری، بیش‌از ۶۰ هزار دام سنگین و ۲۲۰ هزار دام سبک واکسینه شدند که شاهد کاهش چشمگیر و ۳۰ درصدی این بیماری در استان بوده‌ایم. 

مدیرکل دامپزشکی استان یزد افزود: در زمینه بیماری نشخوارکنندگان کوچک نیز بیش‌از یک میلیون و  ۲۰۰ هزار رأس دام یعنی بالای ۹۰ درصد جمعیت دام سبک استان را تحت‌پوشش خدمات خود برای مقابله با این بیماری قرار داده‌ایم.

فاتحی‌نیا در زمینه جلوگیری از بیماری تب مالت توصیه کرد: مردم شیر را حتماً به‌صورت پاستوریزه مصرف کرده و اگر لبنیات سنتی استفاده می‌کنند، حتماً اقدام به جوشاندن آن کنند. برای مبارزه با بیماری تب مالت بیش‌از ۲۱ هزار دام سنگین و در دام سبک نیز بیش‌از ۳ هزار و ۸۰۰ دام خون‌گیری شده‌اند.

وی تصریح کرد: در راستای مبارزه با بیماری هاری  طی یک‌سال گذشته بیش‌از ۱۱ هزار و ۴۰۰ قلاده سگ گله، خانه‌دار و صاحب‌دار را واکسینه کرده‌ایم؛ بیش از ۹۵ درصد حجم این عملیات واکسینه مربوط به سگ‌های گله بوده است.

فاتحی‌نیا ادامه داد: هیچ‌گونه کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان یزد نداشته‌ایم و در کشتارگاه طیور بیش‌از ۲۰ میلیون تن مرغ گوشتی کشتار شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه مشمشه از بیماری‌های باکتریایی مشترک انسان و حیوان است، تصریح کرد: در زمینه مبارزه با این بیماری در یک سال گذشته ۴ هزار و۴۰۰ رأس اسب تست شده‌اند.

فاتحی‌نیا در زمینه ترخیص محموله‌های گوشت در سطح استان یزد گفت: طی یک سال گذشته بیش‌از دو هزار تن گوشت منجمد گوساله، مرغ و گرم گوسفند با همکاری ارگان‌های مختلف وارد استان یزد شده است.

وی در خصوص ترخیص نهاده‌های دامی از گمرک بیان کرد: طی یک سال اخیر ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار ذرت دامی ترخیص شده است و در زمینه صادرات بیش‌از یک هزار و۲۰۰ تن پا و پنجه مرغ و بیش‌از ۲ هزار و۸۰۰ تن تخم‌مرغ خوراکی صادرات داشته‌ایم.

فاتحی افزود: طی یک‌سال گذشته ۱۷ هزار مجوز حمل به استان یزد صادر شده است؛ همچنین بیش‌از ۱۱ هزار مجوز حمل از استان یزد به مقصد کشورهایی از جمله تایلند، تایوان و چین صادر شده است.

وی گفت: بیش‌از ۲۰ تن صادرات پشم گوسفند انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد ادامه داد: حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد تولید مرغ زنده استان به خارج از استان صادر می‌شود.

*نظارت ۲۱ ناظر شرعی در استان یزد بر ذبح دام و طیور
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدکاظم خامسی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره‌کل دامپزشکی استان یزد در ادامه این نشست با اشاره به اینکه یکی از تفاوت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه کشتار حیوانات با دیگر کشور‌ها در زمینه ذبح شرعی است، تصریح کرد: مسأله حلیت و طهارت بسیار مهم است که مورد تأکید معصومین و ائمه بوده و به صراحت در مورد آن صحبت کرده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که از همان ابتدای انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است، موضوع ذبح شرعی بوده است و این قانون در مجلس شورای اسلامی مورد تأکید قرار گرفته است و ناظرین شرعی در تمام کشتارگاه‌ها حاضر هستند.

خامسی با تأکید بر اینکه برخلاف تصور عده‌ای از افراد جامعه کشتار به‌صورت کاملاً دستی انجام می‌شود، اظهار کرد: به هیچ عنوان در کشتارگاه‌ها از گیوتین استفاده نمی‌شود و ۲۱ ناظر شرعی استان یزد به‌صورت کامل از ابتدا تا انتها بر فرآیند ذبح نظارت دارند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از