حالت تاریک
یکشنبه, 05 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
50 درصد ساختمان‌های یزد پروانه دریافت نمی‌کنند
رئیس سازمان نظام مهندسی استان یزد خبر داد:

50 درصد ساختمان‌های یزد پروانه دریافت نمی‌کنند

رئیس سازمان نظام مهندسی استان یزد گفت: حدود 50 درصد ساخت و سازهای یزد پروانه ساختمانی دریافت نمی‌کنند به همین علت نمی‌توان در مورد ایمن بودن آن اظهار نظر کرد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا» مجتبی فرهمند صبح امروز به مناسبت روز مهندس در جمع خبرنگاران استان یزد با اشاره به اینکه یکی از مأموریت‌های سازمان نظام‌مهندسی ارتقا کیفیت ساختمان است، گفت: این ارتقا یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که مردم در آن نقش دارند و این موضوع باید از سوی اصحاب رسانه به‌عنوان وظیفه‌ای که بر دوش آحاد جامعه است اطلاع‌رسانی شود؛ زیرا ساختمان‌ها در کنار یکدیگر هویت شهرها را شکل می‌دهند.

 وی ادامه داد: اگر ساختمان به دو بخش فنی مهندسی و تکنیکی تقسیم شود در چند سال گذشته در تمام ابعاد این دو بعد رشد خوبی داشته‌اند؛ ولی یک بعد مغفول مانده ساختمان، جنبه روح و نقشی است که این ساختمان‌ها بر هویت شهری دارند که متأسفانه در این زمینه دارای مشکل هستیم و به علت ساخت یکنواخت ساختمان‌ها، روح و هویت شهری در حال حذف است.

 رئیس سازمان نظام‌مهندسی استان یزد با تأکید بر اینکه باید مدیران، مسئولان و آحاد مردم به این موضوع آگاه باشند که ساختمان نقش شکل‌دهنده بر روح زندگی انسان‌ها دارد تصریح کرد: اصل تغییر در ساختمان‌سازی موضوعی ضروری بوده؛ اما در این تغییر همواره یک پیوستگی در کنار یکدیگر وجود داشته است؛ اما در حال حاضر مشکل اصلی که داشته‌ایم عدم رعایت مدل ساخت‌وسازهای فعلی با گذشتگان است که ریشه این موضوع نیز در مسائل فرهنگی است.

 وی ادامه داد: باورها و اعتقاداتی مانند احترام به همسایگان، صرفه‌جویی، حفظ حریم، دوری از خودنمایی باعث ساخت ساختمان‌هایی شده که درگذشته می‌بینیم؛ ولی امروز این باورها تغییر کرده است به‌نحوی‌که امروز دنبال خودنمایی هستیم.

 فرهمند با بیان اینکه اگر از لحاظ زیبایی و هنری در مورد ساخت‌وساز بخواهیم صحبت کنیم، باید ذائقه مردم را در این موضوع لحاظ کرد، گفت: البته اینکه امروز ذائقه مردم به سمت برخی مدل ساختمان‌ها رفته است از کم‌کاری‌هایی افرادی مثل بنده است که ذائقه به این سمت رفته، درگذشته مدل ساختمان‌ها نیز متفاوت بوده؛ ولی روح و هویت شهری در آن لحاظ می‌شد.

 وی با تأکید بر اینکه روح ساختمان در ساخت‌وسازها رها شده تصریح کرد: در ساختمان‌ها با مدل‌های گذشته بوده که دانشمندان و علمای بزرگی پرورش‌یافته‌اند.

 فرهمند با اشاره به اینکه شهر یزد بزرگ‌ترین شهر کشور از لحاظ سرانه جمعیتی است گفت: حدود ۳۰ درصد زمین‌های شهر یزد رها شده و هیچ‌گونه ساخت و سازی در این زمین‌ها انجام نشده که علت این موضوع نیز بالا بودن سرانه جمعیتی است که باعث شده کیفیت خدمات شهری کاهش پیدا کند که در این زمینه مصوب شده پس از ابلاغ به مالک زمین‌های افتاده، بر روی زمین‌های افتاده، طرح‌های شهری اجرایی شود که در صورت اجرای این طرح‌ها قطعاً قیمت زمین کاهش پیدا می‌کند و همین موضوع عاملی می‌شود که این زمین‌ها توسط مالکان ساخته شود.

 وی با تأکید بر اینکه خانه‌های ویلایی از لحاظ هویت شهری مناسب یزد هستند، گفت: بزرگ‌شدن شهر از لحاظ فنی مناسب نیست؛ اما تا حدودی همین موضوع باعث شده بافت قدیمی از تخریب محفوظ بماند.

 فرهمند با اشاره به اینکه حدود 30 درصد مردم یزد اجاره‌نشین هستند در صورتی که متوسط کشوری حدود ۲۵ درصد است، گفت: این موضوع نشان‌دهنده آن است که بافت اجتماعی یزد تغییر کرده است که خروجی آن را در تورم و افزایش شدید اجاره‌بها مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه استان یزد از لحاظ تخلفات ساختمانی جزو اولین‌ها در کشور است، گفت: بیش از ۵۰ درصد ساختمان‌های یزد اصلاً پروانه ساخت دریافت نمی‌کنند که این عدد بالا در هیچ مرکز استانی در کشور وجود ندارد و همین موضوع باعث شده نظام‌مهندسی نتواند حداقل در مورد ۵۰ درصد ساخت‌وسازهای یزد اظهارنظری کند و هیچ اطلاعی از این موضوع نداریم که آیا ایمن هستند یا خیر؟

 رئیس سازمان نظام‌مهندسی استان یزد ادامه داد: در ابتدایی که وارد نظام‌مهندسی شدیم ساختمان‌هایی که پروانه دریافت نمی‌کردند حدود ۷۰ درصد بود که با تلاش‌هایی که انجام شد این عدد به ۵۰ درصد رسید.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر