حالت تاریک
پنج‌شنبه, 29 شهریور 1403

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان‌یزد وجود ندارد

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان‌یزد وجود ندارد

مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: از سال گذشته تاکنون هیچ مورد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح استان نداشته‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا» به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی یزد، فاتحی‌نیا گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از دغدغه‌های اصلی پرورش دهندگان طیور بوده که خوشبختانه با همکاری دستگاه‌های ذیربط از سال گذشته تاکنون هیچ مورد در سطح استان مشاهده نشده است.

وی ضمن تشریح وظایف دامپزشکی در حفظ و صیانت از جمعیت دامی کشور کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دام و طیور و نظارت بر فراورده‌های خام دامی را از وظایف ذاتی سازمان متبوع خود برشمرد و گزارشی از عملکرد دامپزشکی استان یزد و شهرستان اشکذر در سال ۱۴۰۲ ارائه داد.

 مدیر کل دامپزشکی استان یزد اعلام کرد: در حال حاضر در استان یزد پنج کشتارگاه صنعتی طیور و ۹ کشتارگاه دام وجود دارد که هفت کشتارگاه به صورت سنتی و ۲ کشتارگاه به صورت صنعتی در حال فعالیت می‌باشند که ناظرین بهداشتی و شرعی با حضور فعال خود بازرسی‌های قبل از کشتار، حین و بعد از کشتار را انجام میدهند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد  با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳۱۷هزارو۹۴۳ رأس دام سبک ۱۵هزارو۶۸۵ رأس دام سنگین در کشتارگاه‌ها ذبح گردیده است گفت: از این تعداد ۱۲۹۳۰۰ رأس دام سبک و ۵۷۴۱ رأس دام سنگین در کشتارگاه صنعتی دام یزد کشتار گردیده است که پس از پیش سرد گذاری لاشه (که باعث اسیدی شدن لاشه و از بین رفتن بسیاری از میکروب‌ها و ویروس‌ها از جمله ویروس تب کریمه کنگو می‌شود) به همراه مهر و برچسب به مراکز عرضه تحویل می‌گردد.

فاتحی نیا همچنین بیان کرد: برخورد با کشتار غیر مجاز دام که تهدیدی علیه بهداشت عمومی جامعه می‌باشد در دستور کار اداره دامپزشکی است که گزارشات مردمی کمک به سزایی در این راستا به مجموعه دامپزشکی می‌کند.

 مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا می‌کند و با توجه به اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است به عنوان یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان به شمار آمده که بیشتر توسط کنه منتقل می‌شود. 

وی همچنین افزود: این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود؛ بنابراین کشتار دام‌ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.

فاتحی‌نیا با بیان اینکه گوشت دام‌های ذبح شده باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می‌افتد این ویروس از بین برود، لذا از شهروندان خواست تا گوشت مورد نیاز خود را از واحد‌های تحت‌نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشت‌های بسته‌بندی شده هویت دار استفاده کنند.

وی در پایان راه اندازی سامانه ۱۵۱۲ در استان را اقدامی موثر خواند و گفت: شهروندان میتوانند تمام مشکلات مرتبط با حوزه دامپزشکی را که شامل پیشنهاد، انتقاد و یا گزارش تخلف را با همکاران دامپزشکی مستقر در همان شهرستان در میان گذاشته تا در اسرع وقت و حتی به صورت میدانی مورد بررسی قرار بگیرد.

فاتحی‌نیا  در پایان با اشاره به جایگاه ویژه شهرستان اشکذر در بحث پرورش اسب افزود: نیمی از جمعیت اسب استان در این شهرستان وجود دارد و اداره دامپزشکی در راستای ایمنی و بهداشت این حیوانات تعداد ۲۵۰۰ راس اسب را از لحاظ بیماری مشمشه مورد بررسی قرار داده اند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از