مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی یزد مطرح کرد:
هدفگذاری افزایش 10 درصدی تولید محصولات راهبردی در یزد
مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان یزد گفت: برنامه ارتقای بهرهوری و جهش تولید در محصولات راهبردی گندم و جو در استان یزد از سال گذشته در حال اجراست که سالانه افزایش 10 درصدی بهرهوری تولید در واحد سطح را دنبال میکند.
محمد عابدینی در گفتگو با «یزدرسا»، با بیان اینکه ارتقای بهرهوری و تأمین محصولات اساسی یک ضرورت برای کشور بوده و مورد تاکید مقام معظم رهبری است، گفت: از سال گذشته برنامه ارتقای بهرهوری و جهش تولید در محصولات راهبردی در حال اجراست که با توجه به موقعیت جغرافیایی و نوع محصولات کشاورزی دو محصول گندم و جو در سرفصل برنامه جهش تولید محصولات کشاورزی در استان یزد مد نظر قرار گرفته است.
مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان یزد ادامه داد: در برنامه ارتقای بهرهوری در محصولات کشاورزی مربیان طرح بسیج همگام با کشاورز که فارغ التحصیلان رشته کشاورزی در یزد هستند با برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی سطح علمی کشاورزان استان در زمینه کاشت، داشت، برداشت، کوددهی، سمپاشی و... محصولات را ارتقا میدهند و برای انتقال یافتههای کشاورزی و تحقیقاتی به کشاورزان تلاش میکنند که موجب افزایش تولید و در نهایت کاهش وابستگی به واردات خواهد شد.
وی با بیان اینکه این برنامه با بهبود معیشت کشاورزان در محرومیتزدایی و کمک به ایجاد عدالت اجتماعی در روستا مؤثر خواهد بود، افزود: علاوه بر افزایش تولید محصولات راهبردی، افزایش تولید محصولات مزیتدار مانند زیتون، خیارسبز، گوجه و ... نیز در این برنامه مد نظر قرار گرفته و در واقع بسیج جامعه کشاورزی با همکاری جهاد کشاورزی گامی در راستای محرومیتزدایی این قشر جامعه برخواهد داشت.
عابدینی با بیان اینکه هدف از اجرای برنامه افزایش سالانه 10 تا 12 درصدی بهرهوری تولید در واحد سطح زیر کشت گندم و جو در استان است، گفت: با توجه به اینکه شهرستانهای ابرکوه و خاتم قطب کشاورزی استان هستند بیشترین هدف بسیج جامعه کشاورزی در این شهرستانها متمرکز شده است و طبق اعلام جهاد کشاورزی در این شهرستانها در زمینه افزایش بهرهوری به هدفگذاری برنامه نزدیک شدیم و میزان تولید محصولات راهبردی در این شهرستانها افزایش داشته است.
وی عنوان کرد: کمک به مهاجرت معکوس به روستاها با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان توسط دولت، فراهم آمدن زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم فارغالتحصیلان رشته کشاورزی در یزد با به کارگیری آنها در طرح ملی همگام با بسیج کشاورزی و فعال شدن پایگاههای مقاومت بسیج با محور قرار گرفتن پایگاهها و مساجد در برگزاری کلاسهای آموزشی برای کشاورزان را از جمله دیگر مزایای برنامه ارتقای بهرهوری محصولات راهبردی نام برد.
عابدینی گفت: در طرح مدیریت هوشمند و دانش بنیان ارتقای محصولات راهبردی و گوشت قرمز نیز این سازمان با تشکیل و سازماندهی 19 تیم تخصصی دامپزشکی در سطح کل استان و همچنین گروههای جهادی تصمیم دارد که امسال تعداد 58 هزار رأس دام را در سراسر استان به ویژه در مناطق محروم و عشایری با اجرای برنامههای علمی و آموزشی، مهارت افزایی دامداران، شناسایی بیماری دام و همچنین برنامههای واکسیناسیون به طور کلی در طول سال به منظور ارتقای بهره وری دام سبک و خودکفایی در تولید گوشت قرمز اقدام کند.
وی افزود: اجرای طرح ارتقاء بهرهوری و خودکفایی در تولید گوشت قرمز دامداران را به سمت پرورش دامها چندقلوزا هدایت میکند که در نتیجه این برنامه موجب افزایش تولید گوشت قرمز، ایجاد امنیت غذایی پایدار، تحقق اهداق اقتصاد مقاومتی در این زمینه، بهبود معیشت دامداران و رونق زندگی عشایران استان میشود.
مسئول سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان یزد یادآور شد: با توجه به هدف مشترک وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بسیج مستضعفین و نیروی انسانی که وجود دارد موضوع مدیریت هوشمند و ارتقا بهرهوری در بخش کشاورزی و محصولات اساسی و گوشت قرمز در دستور کار جدی قرار دارد.
وی تأکید کرد: بخش کشاورزی و دامپروری دارای تاثیرات شگرف در پایداری و استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است که با ایجاد امنیت غذایی و فراهم نمودن بستر مناسب میتوان به ثبات و امنیت روانی کشور و در پی آن امنیت اجتماعی و اقتصادی بیشتر رسید.
انتهای پیام/