یزدرسا بررسی میکند؛
تحقق 24 درصد تعهدات اشتغالزایی فارغالتحصیلان در یزد
براساس سامانه رصد اشتغال استان یزد تنها ۲۴ درصد از تعهدات برای اشتغالزایی فارغالتحصیلان دانشگاهی توسط دستگاههای اجرایی استان محقق شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در تابستان ۱۴۰۳، نرخ بیکاری مردان استان ۳,۶ درصد، نرخ بیکاری زنان ۱۵.۱ درصد و نرخ بیکاری کل استان ۶.۳ درصد و پایینتر از میانگین کشوری است با این حال عمده مشکل بیکاری در استان یزد مربوط به فارغالتحصیلان ست.
مجید دهقانیزاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد اخیراً در این زمینه با بیان اینکه تمرکز تیم مدیریتی استان یزد بر ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان و بانوان است، گفت: مدل عملیاتی اشتغال دانشآموختگان استان از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد در حال تدوین است و برای اشتغال بانوان نیز طرح پژوهشی با عنوان شناسایی فرصتهای آینده شغلی بانوان مبتنی بر پایداری خانواده تعریف شده است.
با توجه به دغدغه مسئولان استان یزد در زمینه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی این سئوال مطرح میشود که دستگاههای اجرایی استان یزد حداقل برای سال جاری به چه میزان از تعهدات خود در زمینه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی عمل کردهاند؟
هدفگذاری استان یزد برای اشتغالزایی فارالتحصیلان
براساس آمار رسمی تعهد اشتغال سال جاری استان ۲۵ هزار و ۱۶۷ نفر است که ۴۳ درصد از این تعهدات معادل ۱۰ هزار و ۸۹۲ آن مربوط به تعهدات دستگاههای اجرایی در زمینه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
براساس سامانه رصد اشتغال استان یزد که با هدف پایش و شفافسازی وضعیت اشتغال در استان فعالیت دارد میبایست تاکنون با گذشت بیش از نیمی از سال جاری، ۷ هزار و ۲۸۱ فرصت شغلی برای فارغالتحصیلان دانشگاهی توسط دستگاههای اجرایی استان فراهم میشد اما تنها ۲۴ درصد از این تعهدات محقق شده است و تاکنون در سال جاری دستگاههای اجرایی استان برای یک هزار و ۷۷۲ برای فارغالتحصیل دانشگاهی شغل ایجاد کردهاند.
سهم ۲۳ درصدی سازمان صمت استان در اشتغالزایی فارغالتحصیلان
براساس این گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد با ۲ هزار و ۵۰۰ شغل معادل ۲۳ درصد بیشترین سهم را در تعهد اشتغالزایی فارغالتحصیلان در استان یزد داشته که براساس برنامه پیشبینی شده تاکنون به ۲۴ درصد از تعهدات خود جامه عمل پوشانیده است.
پارک علم و فناوری استان یزد نیز که با هزار و ۸۰۰ شغل، سهم ۱۷ درصدی را در تعهدات ایجاد اشتغال فارغالتحصیلان در بین دستگاههای اجرایی استان داشته تاکنون با اشتغالزایی تنها برای ۷۳ دانشآموخته، عملکرد ۶ درصدی را طبق برنامه پیشبینی شده برای خود به ثبت رسانده اهست.
کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز سومین دستگاهی است که با یکهزار شغل بیشترین سهم را در تعهدات اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان در سال جاری داشته است که تاکنون توانسته به ۳۴ درصد از تعهدات خود عمل کند.
دستگاههایی با عملکرد صفر در سامانه رصد اشتغال استان یزد
براساس این گزارش دستگاههایی چون دانشگاه یزد با وجود تعهد ایجاد ۸۰۰ شغل برای فارغالتحصیلان، بنیاد برکت با تعهد ۷۰۰ شغل، راه و شهرسازی با تعهد ۶۰۰ شغل، آموزش و پرورش استان با تعهد ایجاد ۱۵۰ شغل، ورزش و جوانان استان با تعهد ایجاد ۱۴۰ شغل و راهداری و حمل و نقل جادهای با تعهد ایجاد ۶۵ شغل در سال جاری برای فارغالتحصیلان هیچ عملکردی را در سامانه رصد اشتغال استان به ثبت نرساندهاند.
وضعیت بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی در استان یزد و آمار و اطلاعات سامانه رصد اشتغال استان و تعهداتی که در زمینه اشتغال دانشآموختگان تعیین شده است نشان میدهد باید عزم جدیتر از سوی دستگاههای اجرایی و مسئولان استان وجود داشته باشد چرا که تا پایان سال کمتر از پنج ماه باقی مانده است اما تنها ۲۴ درصد از تعهدات در زمینه اشتغالزایی فارغالتحصیلان محقق شده است.
انتهای خبر/