حالت تاریک
چهارشنبه, 19 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
تکنیک‌های طلاسازی یزد کلید موفقیت در بازار جهانی
یزد شهر جهانی زیورآلات سنتی می‌شود؟

تکنیک‌های طلاسازی یزد کلید موفقیت در بازار جهانی

چندی است که پرونده ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی توسط مسئولان استان به خصوص مسئولان میراث فرهنگی در دست پیگیری است که با سرانجام رساندن آن اتفاقات خوبی در این زمینه برای یزد و کشور رقم خواهد خورد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزد رسا»، یزدی‌ها از قدیم‌الایام در حرفه زرگری تبحر و مهارت خاصی داشتند تا جایی که استان‌های دیگر برای قالب‌گیری، طلای خود را به یزد می‌آوردند و این نشان دهنده این است که از گذشته زرگری یک شاخص اقتصادی مهم در یزد بوده است و نتیجه سال‌ها تلاش هنرمندان یزدی در حوزه طلا و جواهر موجب شد که تقریبا چهار سال یزد به عنوان شهر ملی زیورآلات سنتی در کشور به ثبت برسد.

از ویژگی‌های خاص زیورآلات یزد می‌توان به استفاده از طرح‌های سنتی و هنری اشاره کرد که ریشه در فرهنگ و تاریخ این منطقه دارد. همچنین، یزد به عنوان یکی از قطب‌های تولید طلا و جواهر در ایران، دارای کارگاه‌های متعددی است که به تولید انواع زیورآلات می‌پردازند.

تنوع بالای زیورآلات، عیار بالای طلای مصرفی در ساخت زیورآلات در یزد و قیمت پایین ساخت طلا در یزد نسبت به شهرهای دیگر مورد اقبال عموم مردم در سراسر کشور قرار گرفته است و علاوه بر عرضه آن‌ها در داخل کشور به کشورهای دیگر از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه صادر شود.

چندی است که پرونده ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی توسط مسئولان استان به خصوص مسئولان میراث فرهنگی در دست پیگیری است که چنانچه این پرونده به سرانجام برسد اتفاقات خوبی در این زمینه برای یزد و کشور رقم خواهد خورد.

عبدالمجید عربی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، با بیان اینکه ویژگی‌های طلای یزد موجب شد که شهر یزد در سال 99 به عنوان شهر ملی زیورآلات ثبت شود، گفت: بخش قابل توجهی از هنرمندان یزدی که سالیان درازی است در حوزه طلا و ساخت زیورآلات فعالیت دارند عیار بالای طلای یزد، تکنیک‌های متنوع و مختلفی که در ساخت طلا به کار می‌رود و دستمزد پایین طلاسازان یزدی از ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد طلای یزد عنوان می‌کنند.

وی ادامه داد: ۷۴ نوع تکنیک مختلف در حوزه ساخت زیورآلات در یزد استفاده می‌شود که انگشتر گالو، مدال سه‌لیره، چینابی، ماهی لرزان و... از انواع تکنیک‌ها و عناوینی است که طلاسازان یزدی برای ساخت زیورآلات به کار می‌برند که در نوع خودش کم‎‌نظیر است و عامل موثری در ثبت ملی یزد به عنوان شهر زیورآلات بوده است.

معاون صنایع‌ دستی اداره ‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان یزد در خصوص اقداماتی که برای ثبت جهانی یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات انجام شده است، گفت: پرونده ثبت جهانی زیورآلات دو سال پیش آماده و برای وزارتخانه ارسال شد، چندماه پیش خانم جلالی به عنوان معاون صنایع دستی وزارتخانه در سفری که قزاقستان داشتند پیشنهاد ثبت جهانی یزد به عنوان شهر زیورآلات را در شورای جهانی صنایع دستی مطرح کردند و این پرونده برای طرح و پیگیری مورد موافقت این شورا قرار گرفت.

وی ادامه داد: تاکنون اقدامات متعددی برای جهانی شدن شهر یزد به عنوان شهر زیورآلات انجام شده است، یکی از اتفاقات حضور دو نفر از ارزیاب‌های وزارت میراث فرهنگی به شهر یزد بود که شرایط یزد را در این زمینه بررسی کردند و نقاط مثبت و نقاط ضعف در راستای آیتم‌ها و الزامات مدنظر شورای جهانی صنایع دستی و سازمان جهانی یونسکو برای ثبت یزد به عنوان زیورآلات را بررسی و نقطه نظرات را اعلام کردند.

عربی افزود: بر اساس نقطه‌نظراتی که ارزیابان در یزد اعلام کردند پرونده یزد پیش می‌رود و مواردی که اشاره داشتند را اجرایی می‌کنیم، یکی از موضوعاتی که ارزیابان مطرح کردند ارائه تمام مستندات تاریخی، مستندات فعلی، پیشکسوتان طلاسازی و جریاناتی که در حوزه طلای یزد به لحاظ ساخت انواع و اقسام زیورآلات طلا در یزد رقم خورده و محتواسازی و مکتوب‌سازی خوب در حوزه زیورآلات یزد بوده است.

وی گفت: ما هر هفته براساس دستوراتی که از سوی وزارتخانه میراث فرهنگی صادر می‌شود عمل می‌کنیم و چند جلسه هم با مسئولان استان در دفتر نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی برگزار شده است و همه مسئولان استان در این زمینه همت خود را به کار گفته‌اند و همدلی و هم‌افزایی خوبی برای به سرانجام رسیدن پرونده ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی در حال رقم خوردن است که جای قدردانی دارد.

 معاون صنایع‌ دستی اداره ‌کل میراث ‌فرهنگی استان یزد در خصوص آورده‌ای که ثبت یزد به عنوان شهر زیورآلات می‌تواند داشته باشد، گفت: چنانچه پرونده یزد به سرانجام برسد و یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی ثبت شود گواهی و یا لوحی به یزد داده می‌شود که دریافت این لوح می‌تواند نگاه جهانی در زمینه زیورآلات به یزد ایجاد می‌شود و فرصت بسیار مغتنمی برای برندسازی زیورآلات یزد در حوزه بین‌الملل است.

وی گفت: انتخاب یزد در بین همه کشورهای جهان به عنوان شهر زیورآلات سنتی ارزش و اهمیت بالایی دارد و بعد از آن وظیفه ما در زمینه معرفی طلا و زیورآلات یزد در بین جهانیان سنگین‌تر می‌شود و باید برای هویت‌سازی و برند‌سازی طلای یزد اقدام کنیم که یکی از اصلی‌ترین موضوعات اقتصادی در هر فعالیتی محسوب می‌شود که ارزش افزوده زیادی می‌تواند به دنبال داشته باشد.

ثبت جهانی یزد به عنوان شهر زیورآلات سنتی می‌تواند مزایای متعددی به دنبال داشته باشد که جذب گردشگران داخلی و خارجی برای دیدن هنرها و صنایع دستی محلی و به خصوص زیورآلات سنتی یزد را به دنبال داشته باشد.

همچنین این ثبت می‌تواند به حفظ و احیای هنرهای سنتی و صنایع دستی یزد کمک کند و نسل‌های آینده را به یادگیری و ادامه این هنرها تشویق کند و از طرفی می‌تواند افزایش تقاضا برای زیورآلات سنتی را به همراه داشته باشد، فرصت‌های شغلی جدیدی در زمینه تولید و فروش این محصولات ایجاد خواهد شد که به تقویت اقتصاد محلی کمک می‌کند.

ثبت جهانی یزد به عنوان یک مرکز زیورآلات سنتی می‌تواند اعتبار و شناخت این شهر را در سطح بین‌المللی افزایش دهد و فرصت‌های همکاری با بازارهای جهانی را فراهم کند و حتی ممکن است با افزایش گردشگری و تقاضا برای محصولات محلی، ممکن است سرمایه‌گذاری‌هایی در زیرساخت‌های شهری، مانند هتل‌ها، رستوران‌ها و مراکز خرید صورت گیرد.

ثبت جهانی می‌تواند به تقویت هویت فرهنگی مردم یزد کمک کند و احساس غرور و تعلق خاطر نسبت به فرهنگ و هنر محلی را افزایش دهد و در مجموع، ثبت جهانی یزد به عنوان شهر زیورآلات سنتی می‌تواند فرصتی برای رشد و توسعه پایدار این منطقه باشد که امیدواریم این اتفاق رقم بخورد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر