حالت تاریک
پنج‌شنبه, 08 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری یزد رسا هستید؟
ذخیره‌سازی ۹۰۰ تن میوه شب عید در یزد
مدیر تعاون روستایی استان یزد خبر داد:

ذخیره‌سازی ۹۰۰ تن میوه شب عید در یزد

مدیر تعاون روستایی استان یزد گفت: سهمیه اختصاص یافته به استان ۳۰۰ تن سیب و ۶۰۰ تن پرتقال بوده که خریداری و ذخیره‌سازی آن‌ها با هدف تعادل‌بخشی به عرضه و تقاضا و کنترل قیمت‌ها برای شب عید انجام شده است.

سید علی حسینی‌پور اردکانی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، در خصوص اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار شب عید و ماه رمضان در استان یزد اظهار داشت: یکی از تکالیف سالانه محول شده به تعاون روستایی، ارائه خدمات به شهروندان در ایام نوروز و مقابله با بازارهای کاذب میوه است؛ امسال علاوه بر تأمین بازار میوه برنامه‌ریزی لازم برای پوشش بخشی از نیازهای بازار ماه رمضان نیز صورت گرفته است.

وی ادامه داد: برای خرما حدود ۲۰ تن در استان ذخیره داریم و ۵ تن دیگر نیز در حال ارسال به استان است. همچنین با قراردادهای منعقد شده در جیرفت و سایر نقاط برای درخواست‌های احتمالی نیز ذخیره‌سازی انجام شده است. دو برند خرما با کیفیت عالی و متوسط با قیمت‌های بسیار مناسب تأمین شده تا تمام اقشار پوشش داده شوند.

مدیر تعاون روستایی استان یزد بیان داشت: زمان‌بندی توزیع خرما به گونه‌ای تنظیم شده که یک هفته پیش از آغاز ماه رمضان آغاز گردد؛ هرچند در حال حاضر نیز برخی شرکت‌ها برای تأمین بسته‌های حمایتی کارکنان خود اقدام به خرید کرده‌اند. این فرآیند بدون هیچ‌گونه محدودیت عرضه‌ای در حال انجام است.

حسینی‌پور گفت: در بخش میوه نیز کمیته راهبری در استانداری تشکیل شده و وظایفی را برای تعادل‌بخشی عرضه و تقاضا به ما محول کرده است. از سوی دیگر، سازمان تعاون روستایی کشور نیز تسهیلاتی را ابلاغ کرده که حدود ۸۰ درصد آن اخذ شده و ۲۰ درصد باقی‌مانده نیز در حال رایزنی برای انجام است.

وی اظهار کرد: سهمیه اختصاص یافته به استان شامل ۳۰۰ تن سیب و ۶۰۰ تن پرتقال بوده است. سیب به طور کامل خریداری شده که ۲۵۰ تن آن اکنون در اختیار ماست و ۵۰ تن دیگر در سردخانه استان کردستان تحت کلید ما قرار دارد؛ همچنین ۳۰ تن مازاد نیز در سمیرم ذخیره‌سازی شده است. آنچه به استان حمل شده ۲۵۰ تن است که قیمت بسیار مناسب و کیفیت درجه یک دارد؛ این سیب‌ها از مناطق سمیرم اصفهان و اشنویه آذربایجان غربی تأمین شده‌اند.

مدیر تعاون روستایی استان یزد در خصوص تأمین پرتقال گفت: در خصوص پرتقال، با توجه به کشف قیمت و اقدامات انجام شده، قرار شد دو نوع پرتقال تامسون و والنسیا تأمین شود. با توجه به کیفیت و قیمت مناسب تامسون و استقبال مردم، تصمیم کمیته راهبری بر این شد که ۱۵۰ تن والنسیا و مابقی تامسون باشد؛ چون والنسیای جنوب کم‌یاب و گران است و قیمت آن تا پانزدهم بهمن کشف نمی‌شود.

حسینی‌پور ادامه داد: از ۴۵۰ تن پرتقال تامسون، ۱۵۰ تن وارد استان شده و مابقی در حال بسته‌بندی و ارسال است و پیش‌بینی می‌شود تا ۱۰ روز آینده وارد سردخانه ما خواهند شد تا در زمان مقرر به دست مصرف‌کننده برسد.

مدیر تعاون روستایی استان یزد در خصوص فرایند قیمت‌گذاری میوه‌های تنظیم بازار در استان گفت: فرآیند قیمت‌گذاری معمولاً در اسفند ماه صورت می‌گیرد و در حال حاضر نمی‌توان تصمیمی برای قیمت گرفت چون باید کمیته راهبری تشکیل شود، بازار رصد گردد و سپس قیمت تعیین گردد.

وی در خصوص تعداد سکوهای توزیع میوه تنظیم بازار در استان اذعان داشت: برای توزیع محصولات، حداقل ۱۵ سکوی عرضه مستقیم در شهر یزد پیش‌بینی شده که با همکاری شهرداری و بسیج اداره خواهد شد و این تعداد ممکن است تا ۲۵ سکو نیز افزایش یابد. در اغلب شهرستان‌ها نیز فرمانداری‌ها سکوهای تنظیم بازار را مشخص و معرفی کرده‌اند و مابقی شهرستان‌ها نیز تا سه الی چهار روز آینده اعلام خواهند شد.

حسینی‌پور در خصوص زمان‌بندی توزیع میوه تنظیم بازار در استان گفت: جلسه کمیته معمولاً ۱۰ روز قبل از عید برگزار و تصمیم‌گیری می‌شود. ما تلاش می‌کنیم بازاررسانی را حداقل هفت تا هشت روز مانده به عید آغاز کنیم، اما اصل توزیع حدود پنج تا شش روز قبل از عید انجام می‌شود تا میوه‌ای که به دست مردم می‌رسد، ماندگاری لازم را داشته باشد و شهروندان بتوانند تا چندین روز پس از عید نیز از آن استفاده کنند.

وی در پایان درباره نظارت بر توزیع محصولات بیان داشت: مسئولیت نظارت بر توزیع علاوه بر ما، بر عهده سایر دستگاه‌های نظارتی مانند تعزیرات است؛ اما ما نظارت بر عرضه محصولات خود را به صورت مستقیم انجام می‌دهیم.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!