حالت تاریک
پنج‌شنبه, 14 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری یزد رسا هستید؟
تخریب خطوط آب یزد تکراری تلخ و نگران‌کننده
یزدسا گزارش می‌دهد؛

تخریب خطوط آب یزد تکراری تلخ و نگران‌کننده

تعرض‌های مکرر به خطوط انتقال آب شرب یزد و تخریب زیرساخت‌های حیاتی نه‌تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه فقط به تشدید کم‌آبی، هزینه‌تراشی و ایجاد مشکلات برای مردم منجر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «یزدرسا»، همزمان با شروع فصل گرم در سال، قصه پرغصه آب در استان کویری یزد آغاز می‌شود. نهم فروردین بود که خبری نگران‌کننده در فضای مجازی منتشر شد: تعرض مجدد به خطوط انتقال آب شرب یزد. ابتدا تردیدهایی درباره صحت این خبر وجود داشت، اما ساعاتی بعد، تأییدیه معاون عمرانی استانداری یزد در شبکه ایکس، پرده از حقیقتی تلخ برداشت: خطوط انتقال آب، مورد تخریب و آسیب قرار گرفته بودند. این در حالی است که وابستگی مردم یزد به این خطوط انتقال، چیزی حدود ۵۰ درصد است و از ۱۲ شهرستان استان، ۹ شهرستان، حیات خود را از این آب می‌گیرند. این وابستگی، نه یک آمار خشک، بلکه زخمی عمیق بر قلب مردمی است که سال‌هاست با کم‌آبی، زندگی را معنا می‌کنند.

در حالی که برخی تعرض‌کنندگان، اقدامات خود را با این ادعا توجیه می‌کنند که آب انتقالی صرف مصارف کشاورزی، گلخانه‌ای و صنعتی می‌شود، واقعیت چیز دیگری است. منابع موثق نشان می‌دهد که آب انتقالی هیچ مصرفی در بخش کشاورزی و گلخانه‌ای ندارد و حتی بخش اندکی که برای مصارف صنعتی در نظر گرفته شده بود، به دلیل کمبود شدید آب، در حال حاضر صرفاً برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این موضوع، ادعای تعرض‌کنندگان را به طور کامل رد می‌کند و نشان می‌دهد که اقدامات آن‌ها، نه تنها کمکی به حل مشکلات کشاورزی و صنعتی نمی‌کند، بلکه بحران کم‌آبی را نیز برای مردم تشدید می‌کند. این حادثه، پنجاه و دومین تعرض به خطوط حیاتی آبرسانی به یزد است و این تکرار، عمق فاجعه را بیشتر نمایان می‌سازد.

مدیرعامل آبفای یزد، علمدار، در گفتگویی درباره وضعیت بحرانی آب در استان توضیح داد که دو ایستگاه پمپاژ آب شماره ۳ و ۴ دچار آسیب‌دیدگی شده‌اند و این تخریب منجر به قطع هزار و 400 لیتر آب در یزد شده است. محجوبی، مدیرعامل آب منطقه‌ای، نیز در اطلاعاتی تکمیلی‌تر خبر از به آتش کشیده شدن ایستگاه‌های پمپاژ شماره سه و چهار در محدوده شهرستان ورزنه داد و از مردم خواست تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

گزارش‌های مردمی نشان‌دهنده افت فشار و قطعی آب بودند و به دلیل تشدید کمبود منابع آبی، تمام چاه‌های شرب استان در مدار قرار گرفتند و برای مدیریت شرایط اضطراری، تانکرهای آبرسانی نیز در میادین شهر مستقر شدند.

رفته رفته عکس‌های ایستگاه‌های پمپاژ آب شماره ۳ و ۴ که در آتش سوخته بودند، در فضای مجازی منتشر شد که نشانگر خسارات بسیار گسترده به این ایستگاه‌ها بودند؛ خسارت وارده به خطوط انتقال آب مبلغی نزدیک به ۱۸۰۰ میلیارد ریال برآورد شد.

به دنبال این وقایع، هشتگ یزد آب ندارد در صفحه پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به سرعت داغ شد و مردم یزد خواستار پیگیری حق خود توسط مسئولان ملی شدند. اخبار این بحران به سرعت در سطح استان و کشور پخش شد و پیگیری‌هایی برای صیانت از حقوق مردم آغاز گردید.

روز سه‌شنبه طلایی مقدم، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد، به همراه مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد، در این ایستگاه‌ها حضور یافتند. در این بازدید، روند پاکسازی ایستگاه، همچنین بازسازی و تامین امنیت منطقه مورد بررسی قرار گرفت. روز دوشنبه نیز محمد رضا بابایی، استاندار یزد، به‌منظور بررسی وضعیت ایستگاه‌های پمپاژ آب شرب انتقالی به استان یزد، از ایستگاه‌های ۳ و ۴ پمپاژ آب در شهرستان ورزنه اصفهان بازدید کرد. در این بازدید مسئولان استانی تاکید کردند که تمام تلاش خود را برای بازگرداندن هرچه سریع‌تر این ایستگاه‌ها به مدار و تامین آب شرب مردم یزد به کار خواهند بست. در همین راستا اعلام شد که ایستگاه شماره 4 نهایتا ظرف یک هفته به مدار باز می‌گردد اما ایستگاه شماره 3 به جهت تخریب گسترده و سنگین روند تعمیر آن زمان‌بر می‌باشد.

اما هم‌چنان به جهت بحرانی بودن موضوع آب شرب در یزد، سایر استان‌ها نیز به کمک یزد شتافتند؛ استان‌هایی نظیر فارس، لرستان، قم و کرمان کمک‌هایی شامل تانکرهای آبرسانی، دستگاه بسته‌بندی سیار تصفیه آب، کامیون‌های حامل بسته‌های آب معدنی و ...  به یزد ارسال کردند.

اکنون اکیپ‌های فنی و عملیاتی به صورت شبانه‌روزی در ایستگاه‌ها مشغول تعمیر و مرمت خطوط تخریب شده هستند و مردم یزد نیز با امید به بازگشت وضعیت عادی و تأمین آب شرب، همچنان در انتظار اقدامات مؤثر مسئولان برای حل بحران‌های آبی هستند، بحران‌ها و مسائلی که بر زندگی روزمره آن‌ها تأثیر گذاشته و نیازمند توجه جدی از سوی مسئولان و نهادهای مربوطه است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر